Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den,
syn 14 měsíců a má 13,5 kg. Je o proti ostatním dětem strašně baculaty. Mám strach, aby ve školce, škole nebyl šikanovany. Přece občas děti jsou zákeřný, když se jedinec ze skupiny liší.
Snažím se mu dávat zdravou stravu, kojím a bohužel to všichni z rodiny neakceptuji. Háji se tím, že manžel byl taky baculaty a vytáhl se z toho. Kdo ma také baculate mimčo? Váha se mu už tak tři měsíce zastavila, ale stejně vidím, jak si na něj ostatní ukazují. ![]()
Syn mel v roce 12kg, ted ve 4 letech ma 112cm, 18kg a je jak tycka.
Zalezi i na tom jak je miminko velke, jestli ma predispozice k tomu se z toho “vytahnout”.
@Vickee píše:
Syn mel v roce 12kg, ted ve 4 letech ma 112cm, 18kg a je jak tycka.Zalezi i na tom jak je miminko velke, jestli ma predispozice k tomu se z toho “vytahnout”.
Vysoký bude určitě. Manžel 193 a já 178 cm.
chápu to tak , že 13,5 kg měl už v 11 měsících? A kolik měří? Už sám chodí-běhá?
Moje děti byly taky tlusté, mladsi 9,3 kg ve 3 měsících (plné kojena), v půl roce 12 kg, pak už si nepamatuju, ale od 2 let už si váhu drží, jen se vytahuje. Byla teda i hodně vysoká (vahově na vrcholu percentilu, Vyškově mimo tabulky). Starší je momentálně jako vyžle.
A jak je vysoký? Jak moc je pohybově aktivkí? Jakou si drží křivku? Šikanovaný bude pouze, pokud se nechá. Takže, jesti má být v životě ehm „tlustej“, tak z něj, prosím, nevychovej oběť.
@Sale12 píše:
Dobrý den,
syn 14 měsíců a má 13,5 kg. Je o proti ostatním dětem strašně baculaty. Mám strach, aby ve školce, škole nebyl šikanovany. Přece občas děti jsou zákeřný, když se jedinec ze skupiny liší.Snažím se mu dávat zdravou stravu, kojím a bohužel to všichni z rodiny neakceptuji. Háji se tím, že manžel byl taky baculaty a vytáhl se z toho. Kdo ma také baculate mimčo? Váha se mu už tak tři měsíce zastavila, ale stejně vidím, jak si na něj ostatní ukazují.
Klid.. muj prostredni synek se taky takto „vykojil“
byl ho kusanec.. v roce mel 13 kilo.. dneska ma 3 roky a kil 15. Vytahne se, vybeha to.. jsem rada, ze mel takovej dobrej zaklad.. kdyz pak zacal zlobit s jidlem, mel z ceho brat.. ![]()
@mamina2017 píše:
chápu to tak , že 13,5 kg měl už v 11 měsících? A kolik měří? Už sám chodí-běhá?
Ano, měl dokonce víc, pak trochu shodil. Ve 4 měsících měl 11 kg. Měří 81 cm a týden už chodí. ![]()
@Sale12 píše:
Ano, měl dokonce víc, pak trochu shodil. Ve 4 měsících měl 11 kg. Měří 81 cm a týden už chodí.
To je v pohodě, to vyběhá. Já teda vůbec nedavala kaše a sladké presnidavky ani UM. Jen masozeleninu, ovoce čerstvé a mm (pak normální mliko). Jogurty bílé.
Klid. Ségry mišeliňak měl v roce 13 kg. Plně kojený. Byl ho fakt kus. Dnes je mu deset, je to dlouhán a hubeňour. Na lidí se vykašli. Moje obě děti byly kojený hodně dlouho a pro změnu vychrtliny z koncentráku. V roce oba dost pod osm kilo. Starší už je normální a mladší stále kostřička. Je mu 4,5 má 112 cm a váží 16 kg. Taky poslouchám, že mu nedávám najíst či že není náš. ![]()
@Sale12 píše:
Vysoký bude určitě. Manžel 193 a já 178 cm.
Tak na vaši výšku je ještě drobek. S manželem jsme na tom podobně a dcerka měla ve 14 měsících 86cm a 15 kg. Fakt mě nenapadlo řešit, že je tlustá. Ostatní mají pravdu. Jednak to vyběhá a hlavně vy dva nebudete mít nikdy malé dítě. To vaše bude vždycky vyčnívat z davu. Tak si vyžeň z hlavy, že by měl zhubnout. Naopak potřebuje kvalitnější stravu než ostatní děti, protože bude růst více.
@Janli píše:
Tak na vaši výšku je ještě drobek. S manželem jsme na tom podobně a dcerka měla ve 14 měsících 86cm a 15 kg. Fakt mě nenapadlo řešit, že je tlustá. Ostatní mají pravdu. Jednak to vyběhá a hlavně vy dva nebudete mít nikdy malé dítě. To vaše bude vždycky vyčnívat z davu. Tak si vyžeň z hlavy, že by měl zhubnout. Naopak potřebuje kvalitnější stravu než ostatní děti, protože bude růst více.
Nejhorší je, že by papal pořád. Fakt nevím, kdy má dost a kdy se prejida. Jakmile má někdo jídlo, je jeho největší kamarád.
![]()
@Sale12 píše:
Ano, měl dokonce víc, pak trochu shodil. Ve 4 měsících měl 11 kg. Měří 81 cm a týden už chodí.
Zhubne,moje dcery dokud byly kojené,byly doslova tlusté a to ta straší chodila už v 9,5mesicich a stejně byla do dvou let nejbaculatejsi ze všech děti kolem. Holt někdo koji plnotucny ![]()