Nadváha u batolete

88
2.7.18 19:36

Nadváha u batolete

Dobrý den,
syn 14 měsíců a má 13,5 kg. Je o proti ostatním dětem strašně baculaty. Mám strach, aby ve školce, škole nebyl šikanovany. Přece občas děti jsou zákeřný, když se jedinec ze skupiny liší. :( Snažím se mu dávat zdravou stravu, kojím a bohužel to všichni z rodiny neakceptuji. Háji se tím, že manžel byl taky baculaty a vytáhl se z toho. Kdo ma také baculate mimčo? Váha se mu už tak tři měsíce zastavila, ale stejně vidím, jak si na něj ostatní ukazují. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1045
2.7.18 19:38

Syn mel v roce 12kg, ted ve 4 letech ma 112cm, 18kg a je jak tycka.

Zalezi i na tom jak je miminko velke, jestli ma predispozice k tomu se z toho “vytahnout”.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
2.7.18 19:39
@Vickee píše:
Syn mel v roce 12kg, ted ve 4 letech ma 112cm, 18kg a je jak tycka.Zalezi i na tom jak je miminko velke, jestli ma predispozice k tomu se z toho “vytahnout”.

Vysoký bude určitě. Manžel 193 a já 178 cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
2.7.18 19:39

chápu to tak , že 13,5 kg měl už v 11 měsících? A kolik měří? Už sám chodí-běhá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13903
2.7.18 19:40

Moje děti byly taky tlusté, mladsi 9,3 kg ve 3 měsících (plné kojena), v půl roce 12 kg, pak už si nepamatuju, ale od 2 let už si váhu drží, jen se vytahuje. Byla teda i hodně vysoká (vahově na vrcholu percentilu, Vyškově mimo tabulky). Starší je momentálně jako vyžle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
2.7.18 19:41

A jak je vysoký? Jak moc je pohybově aktivkí? Jakou si drží křivku? Šikanovaný bude pouze, pokud se nechá. Takže, jesti má být v životě ehm „tlustej“, tak z něj, prosím, nevychovej oběť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19571
2.7.18 19:42
@Sale12 píše:
Dobrý den,
syn 14 měsíců a má 13,5 kg. Je o proti ostatním dětem strašně baculaty. Mám strach, aby ve školce, škole nebyl šikanovany. Přece občas děti jsou zákeřný, když se jedinec ze skupiny liší. :( Snažím se mu dávat zdravou stravu, kojím a bohužel to všichni z rodiny neakceptuji. Háji se tím, že manžel byl taky baculaty a vytáhl se z toho. Kdo ma také baculate mimčo? Váha se mu už tak tři měsíce zastavila, ale stejně vidím, jak si na něj ostatní ukazují. :,(

Klid.. muj prostredni synek se taky takto „vykojil“ :mrgreen: byl ho kusanec.. v roce mel 13 kilo.. dneska ma 3 roky a kil 15. Vytahne se, vybeha to.. jsem rada, ze mel takovej dobrej zaklad.. kdyz pak zacal zlobit s jidlem, mel z ceho brat.. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
2.7.18 19:42
@mamina2017 píše:
chápu to tak , že 13,5 kg měl už v 11 měsících? A kolik měří? Už sám chodí-běhá?

Ano, měl dokonce víc, pak trochu shodil. Ve 4 měsících měl 11 kg. Měří 81 cm a týden už chodí. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13903
2.7.18 19:47
@Sale12 píše:
Ano, měl dokonce víc, pak trochu shodil. Ve 4 měsících měl 11 kg. Měří 81 cm a týden už chodí. :)

To je v pohodě, to vyběhá. Já teda vůbec nedavala kaše a sladké presnidavky ani UM. Jen masozeleninu, ovoce čerstvé a mm (pak normální mliko). Jogurty bílé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9028
2.7.18 20:02

Klid. Ségry mišeliňak měl v roce 13 kg. Plně kojený. Byl ho fakt kus. Dnes je mu deset, je to dlouhán a hubeňour. Na lidí se vykašli. Moje obě děti byly kojený hodně dlouho a pro změnu vychrtliny z koncentráku. V roce oba dost pod osm kilo. Starší už je normální a mladší stále kostřička. Je mu 4,5 má 112 cm a váží 16 kg. Taky poslouchám, že mu nedávám najíst či že není náš. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
2.7.18 20:40
@Sale12 píše:
Vysoký bude určitě. Manžel 193 a já 178 cm.

Tak na vaši výšku je ještě drobek. S manželem jsme na tom podobně a dcerka měla ve 14 měsících 86cm a 15 kg. Fakt mě nenapadlo řešit, že je tlustá. Ostatní mají pravdu. Jednak to vyběhá a hlavně vy dva nebudete mít nikdy malé dítě. To vaše bude vždycky vyčnívat z davu. Tak si vyžeň z hlavy, že by měl zhubnout. Naopak potřebuje kvalitnější stravu než ostatní děti, protože bude růst více.

• Citovat
  • Upravit
88
2.7.18 20:50
@Janli píše:
Tak na vaši výšku je ještě drobek. S manželem jsme na tom podobně a dcerka měla ve 14 měsících 86cm a 15 kg. Fakt mě nenapadlo řešit, že je tlustá. Ostatní mají pravdu. Jednak to vyběhá a hlavně vy dva nebudete mít nikdy malé dítě. To vaše bude vždycky vyčnívat z davu. Tak si vyžeň z hlavy, že by měl zhubnout. Naopak potřebuje kvalitnější stravu než ostatní děti, protože bude růst více.

Nejhorší je, že by papal pořád. Fakt nevím, kdy má dost a kdy se prejida. Jakmile má někdo jídlo, je jeho největší kamarád. :) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15246
2.7.18 20:51
@Sale12 píše:
Ano, měl dokonce víc, pak trochu shodil. Ve 4 měsících měl 11 kg. Měří 81 cm a týden už chodí. :)

Zhubne,moje dcery dokud byly kojené,byly doslova tlusté a to ta straší chodila už v 9,5mesicich a stejně byla do dvou let nejbaculatejsi ze všech děti kolem. Holt někdo koji plnotucny :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
2.7.18 20:51

@Janli a kolik má teď dcera? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
2.7.18 20:57
@Sale12 píše:
@Janli a kolik má teď dcera? :)

Tři a půl, 112cm a 23kg. A ujišťuju tě, že tlustá fakt není. Má svalnatou postavu, žádná éterická víla. Pokud se ti kluk neláduje sladkým, neřeš to. Tyhle děti potřebují větší příjem. Dbej na pohyb a ono se to srovná samo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML