Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte,
chci se jen tak ze zvědavosti zeptat. Jaké jste měli příznaky na začátku těhotenství? Zatím jsem si nedělala ani test (mám asi týden po ovulaci), ale už 3. den cítím hrozně nepříjemné nadýmání. Dělo se to někomu taky takhle na začátku? Není mi ani moc dobře od žaludku, mám takový žaludek na vodě. Každopádně na takové věci vůbec netrpím. Je mi jasné, že teď musím jen čekat, spíš mě to tak zajímá. ![]()
Mějte se fajn.
U mě se první těhu příznaky objevily asi až týden po pozitivním testu
do té doby nic.
Pak tedy bolesti v podbřišku, citlivá prsa, čich, chuť,…
Ať vše dobře dopadne 🍀
Příznaky ani mít nemusíš a můžeš být v tom. Já jsem je začala mít až v 9 týdnu a to jsem dávno měla těhotenství potvrzené. 3 týdenní kocovina a už nikdy víc! Jinak mě bolel spodek, křeče jako kdybych to měla dostat, a samozřejmě únava a neskutečným způsobem mě bolela prsa. Ano ženská to očekává, ale to fakt byla bolest.
Jinak na nadýmání trpím hodně teď, jsem ve 33tt a někdy se už i stydím před mužem.
![]()
edit: Dočkej času, hlavně aby všechno bylo v pořádku.
![]()
U prvního jsem těhotenství poznala ještě před testem, protože se mi naprosto změnily chutě. Teď u druhého bych nebýt testu nepoznala nic. Nadýmáním a pocitem těžkosti v žaludku jsem ale trpěla v obou případech v prvním trimestru úplně šíleně, jen se to začalo projevovat až tak kolem 6.–7. týdne.
Měla jsem příznaky s každým dítětem už před pozitivním testem. Lehké nevolnosti večer (ty se samozřejmě pak stupňovaly, zezačátku jen úplně neznatelné). Taky zhoršení pleti (najednou pupínky), s prvním i větší napěti v prsou.