Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Makikki já mám stejný problém- břicho mi zůstalo po porodu, mám nějaké kg navíc, ale břicho je kulaté jakoby těhotné
@Makikki píše:
Ahoj maminky, mám takový menší ( větší ) problém, mám dost nafouklé břicho, vypadám jak v 5. měsíci, manžel si ze mě dělá srandu, kdy mu už konečně přiznám, že jsem těhotná. Jedno mimčo už máme, po porodu se mi ale začal všechen tuk směrovat pouze do břicha, břicho není vyloženě špekaté, ale zakulacené, trochu si připadám i jako somálec, jsem totiž normálně hubeňour a to břicho na mě fakt vyčnívá.nemohu si vzít bokovky, protože potom se mi to vše vyvalí přes kalhoty a nemohu si vzít ani upnuté tílko, nebo šaty.
Nestravuji se špatně, jen né pravidelně, občas vynechám snídani a někdy si dám i něco tučnějšího, ale jsem spíš zastánce zdravé výživy, vařím i v parnim hrnci a smažené jídla nejím vůbec, pohybu mám taky dost, dokonce jsem zkoušela i cvičit, ale bez úspěchu, jen to lezlo do peněz ( fitko, zumba, kruhové cvičení )… zkoušela jsem i běhat, ale to nedávam dechově, takže s tím jsem rychle přestala. Ale nevím, poraďte mi prosím, jestli jste někdo v této situaci byl a jak jste tomuto daly navždy sbohem. Hodně mě to trápí a necítím se vůbec dobře.
Děkuji.
a vyloženě posilovat břicho jsi zkoušela?
@kvaček Ach jo a netrápí vás to? Mně totiž hrozně, nosím velikosti 38-40, ale ten pupek, cítim se fakt hrozně, přijde mi, že se to i zvětšuje, když mám menstruaci, tak je to snad ještě horší. Už mě to vyloženě se.. blíží se léto a já s tím nemůžu ani pohnout, snad jen kdybych měsíc nejedla, tak by to možná trochu splasklo ![]()
Mám dojem, že to bude chtít dlouhodobé cvičení břišního lisu, hlubokého zádového svastva + břišních i zádových povrchových svalů.
@Makikki no docela se bojím, aby to nezůstalo.. třeba v ulici máme sousedku, co pořád vypadá jako těhotná a má ruce a nohy jak pavouk ![]()
Já jsou zkoušela zhubnout na břiše a stejně jsem obrala na cm, ale kulatost zůstala
Příspěvek upraven 20.05.14 v 20:28
@jdukolem právě že jo, trenérka mi ukázala pár cviků, které jsem dělala asi 3 měsíce, nějaký prkno, potom lehsedy, a tak… ale opravdu bez výsledku. ![]()
Zkus pilates. Po cca 3 mesicich cviceni jednou tydne jsem mela bricho zase ploche. Bohuzel nezafungovalo to stejne po druhem porodu. Tam to chtelo vydrzet dele, ale ja jsem lina…
Ja bych mozna zkusila zajit na gyndu nebo k obvodakovi, muze to byt klidne nejaky zdravotni problem a ne „spek“
@kvaček Aha, tak to já jsem taky ten pavouk, fakt ruce i nohy hubený, prsa taky žádný, ale ten pupek ten je fakt hroznej.
A jak jste ubrala na cm? Taky bych chtěla.
Na plošší břicho mi pomohl orbitrek. Stačilo 15 minut denně.
Od mala vypadám jako těhotná, ale tak ploché břicho, jako mám teď, jsem ještě neměla. Ale do ideálu mám pořád daleko…
@Makikki A na gyndě jsi byla kdy naposledy? Sono ok? On to může být taky nějaký tumor… Teda nechci strašit…
@Kobea Ségra má orbitrek, ale já na něm nemohu cvičit, protože se mi v těhotenství nějak pokazila kyčel a do dnes mi tam denně tak 15× loupne, nic s tím nejde dělat.
Přijdu si jak kdybych měla jít někam do šrotu po porodu fakt,
@Makikki Napada me diastaza brisnich svalu. To nekdy byva. Byla jsi na vysetreni?
Ahoj maminky, mám takový menší ( větší ) problém, mám dost nafouklé břicho, vypadám jak v 5. měsíci, manžel si ze mě dělá srandu, kdy mu už konečně přiznám, že jsem těhotná. Jedno mimčo už máme, po porodu se mi ale začal všechen tuk směrovat pouze do břicha, břicho není vyloženě špekaté, ale zakulacené, trochu si připadám i jako somálec, jsem totiž normálně hubeňour a to břicho na mě fakt vyčnívá.
nemohu si vzít bokovky, protože potom se mi to vše vyvalí přes kalhoty a nemohu si vzít ani upnuté tílko, nebo šaty.
Nestravuji se špatně, jen né pravidelně, občas vynechám snídani a někdy si dám i něco tučnějšího, ale jsem spíš zastánce zdravé výživy, vařím i v parnim hrnci a smažené jídla nejím vůbec, pohybu mám taky dost, dokonce jsem zkoušela i cvičit, ale bez úspěchu, jen to lezlo do peněz ( fitko, zumba, kruhové cvičení )… zkoušela jsem i běhat, ale to nedávam dechově, takže s tím jsem rychle přestala. Ale nevím, poraďte mi prosím, jestli jste někdo v této situaci byl a jak jste tomuto daly navždy sbohem. Hodně mě to trápí a necítím se vůbec dobře.
Děkuji.