Deprese? Jsem psychicky na dně

Anonymní
20.5.14 12:38

Deprese ? Jsem psych.na dně.

Nevím, jak začít. Jsem psychicky i fyzicky strašně unavená. V domácnosti nedělám skoro nic. Mám malé dítě. V bytě nepořádek a já se nedokážu k ničemu přinutit. Jsem zcela bez energie. Když už se přemohu a něco udělám, tak jsem pár dní k nepoužití. Teď jsem chtěla uklidit malé v pokojíčku a je to nadlidský výkon. :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7257
20.5.14 12:41

A už jsi někde byla u doktora? Chtělo by to asi odlišit, jestli se cítíš špatně fyzicky nebo je to"jen" psychika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
20.5.14 12:46

Zaprvé to takhle přesně řekni manželovi, pokud je rozumný, sedne si s tebou a zkusí něco udělat. Já bych ti zkusila dát pár dnů odpočinek, může si vzít na 2 dny volno a čt - ne tě nechat odpočinou, vyspat, potěšit tě kytkou, uklidí to nejhorší, postará se o prcka. Pokud ani to nepomůže, nenabereš síly a elán, zavolej na psychiatrii a objednej se. Blbé je, že termíny nejsou většinou hned. Psychiatr si s tebou promluví, pokud vyhodnotí, že potřebuješ léky, nasadí je. Léky vůbec nejsou napořád, může se stát, že za pár měsíců ti bude mnohem lépe, doktor ti pomůže upravi režim a pár měsíců se budou dávky léků zase snižovat. Rozhodně to nenech takhle být, že to přejde samo, nepřejde:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
20.5.14 12:50

Vzala bych to přes praktika a rozbor krve a ten by tě měl nasměrovat dál (psychiatr?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
20.5.14 12:55

Zakladatelko, nemáš problém se štítnou žlázou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27640
20.5.14 12:57
@Anonymní píše:
Nevím, jak začít. Jsem psychicky i fyzicky strašně unavená. V domácnosti nedělám skoro nic. Mám malé dítě. V bytě nepořádek a já se nedokážu k ničemu přinutit. Jsem zcela bez energie. Když už se přemohu a něco udělám, tak jsem pár dní k nepoužití. Teď jsem chtěla uklidit malé v pokojíčku a je to nadlidský výkon. :zed:

zkus si nechat zkontrolovat štítnou žlázu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karfice
20.5.14 12:59

To znám od kamarádky. Taky mi pořád píše, jak nic nemůže, je vyoraná, nic nestíhá!!! K ničemu se nepřemůže!

• Citovat
  • Upravit
1519
20.5.14 13:04

Asi bych na Tvém místě zašla za obvodní a řekla jí to.Ta nejspíš nejprve odebere krve a zjistí, zda ti něco nechybí nebo něco nesedí v krvním obraze. A potom se uvidí, co dál. Třeba ti jen chybí nějaké důležité vitamíny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
20.5.14 13:07

Ahoj, tak nejdřív bych si nechala zkontrolovat krev u praktického lékaře (jak holky psaly štítná žláza, železo apod), to máš výsledky za 2 dny, to je rychlovka.. Případně imunologie (celiakie apod).. Pokud bude krev v pořádku, tak pak jít nejdřív k psychologovi a pak případně k psychiatrovi.
Já bych jinak poradila (zkusit to) - vyházet/darovat na charitu půlku věcí (nepotřebné, nevzhledné, rozbité věci, i hračky některé), co máš doma a tím se ti vyčistí byt i hlava a úklid v budoucnu pak bude rychlý a snadný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.14 13:08

@lísteček1 už jsem to doktorce říkala, ale jí to přišlo jako normální únava z mateřství. Krev mi vzala, jak jsem pořád unavená, tak jsem tam už znovu nešla. :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
971
20.5.14 13:10
@Anonymní píše:
@lísteček1 už jsem to doktorce říkala, ale jí to přišlo jako normální únava z mateřství. Krev mi vzala, jak jsem pořád unavená, tak jsem tam už znovu nešla. :pocitac:

a zjistila jsi si ty výsledky? Znáš je? Byl test i na štítnou žlázu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
20.5.14 13:15
@Anonymní píše:
@lísteček1 už jsem to doktorce říkala, ale jí to přišlo jako normální únava z mateřství. Krev mi vzala, jak jsem pořád unavená, tak jsem tam už znovu nešla. :pocitac:

Tak si kup v lékárně rozpustné magnézko a B6ku, pokud to je „jarní únava“ tak by se to mělo trochu zlepšit, jestli ne tak na ni naběhni znova..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.14 13:16

@AdaAda snížená funkce štítné žlázy mě rovněž napadla.

• Citovat
  • Upravit
27640
20.5.14 13:20
@Anonymní píše:
@AdaAda snížená funkce štítné žlázy mě rovněž napadla.

opravdu bych si tu štítku nechala vyšetřit mám sníženou funkci respektive ted už štítku ani nemám a příznaky úplně stejný :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2170
20.5.14 13:20
@kjhui píše:
Zakladatelko, nemáš problém se štítnou žlázou?

Na to jsem se taky chtěla zeptat. Špatně fungující štítnice způsobuje velkou únavu a někdy i deprese. Chtělo by to jít k obvodnímu, nechat si udělat preventivku a pak dál se uvidí. Určitě bych ze začátku zašla za psychologem, nebo psychiatrem. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí