Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Jo může to být tou štítnou žlázou, jarní únava, máš malé miminko? První? Jste na to dva? Kolikrát je fajn se přinutit, i když se třeba nechce a vyrazit ven, člověka to nabije.. nebo jestli potřebuješ uklízet a máš toho hodně, takle, říká se, že člověk nic nedělá, buď když nemusí - má hotovo a nebo když toho má strašně moc hodně. Chce to se přinutit a začít! Nenakládat si hodně, říct si tohle dnes udělám a udělat to. Bude líp ![]()
@Anonymní píše:
V tom stavu je problém si i uvařit kafe.
jojo já pak už byla ráda že dojdu na záchod a byl to pro mě obrovský výkon normálně jsem pak byla schopná hodinu spát jak jsem byla unavená ![]()
@Anonymní píše:
Kvůli únavě nebo psychice?
@LenďuleB píše:
Jo může to být tou štítnou žlázou, jarní únava, máš malé miminko? První? Jste na to dva? Kolikrát je fajn se přinutit, i když se třeba nechce a vyrazit ven, člověka to nabije.. nebo jestli potřebuješ uklízet a máš toho hodně, takle, říká se, že člověk nic nedělá, buď když nemusí - má hotovo a nebo když toho má strašně moc hodně. Chce to se přinutit a začít! Nenakládat si hodně, říct si tohle dnes udělám a udělat to. Bude líp
jenže pokud je to opravdu štítka tak se prostě nedokáže přinutit a jí na procházku nebo cokoliv jiného to je naprosto šílená únava a vyčerpanost naprosto jiná než když má člověk jarní únavu ![]()
Já mám teď malou depku z toho, že svítí sluníčko… Je to takoví zvláštní. ![]()
@MambaJ píše:
Já mám teď malou depku z toho, že svítí sluníčko… Je to takoví zvláštní.
No.. to já taky, ale protože musím být s malým zavřená doma - má teplotu a venku je tak krásně ![]()
@ka2ka
A nejsou u té štítné žlázy ještě nějaké specifické projevy? Něco s vodou (zadržování, otoky) nebo atypický nárůst váhy nebo tak něco? Kamarádka to měla a něco takového se mi plete že tam bylo..
Takove příznaky jsem mela při zvysene fci stitne zlazy - nepredstavitelna unava, deprese, brala jsem i AD nez se prislo na to, ze je to stitna zlaza…
proc te doktorce nezavoláš na výsledky krve? ja teda na tom byla strasne zle, ale k doktorum jsem chodila, uz jen proto, aby mi někdo pomohl se z toho dostat
moc nechapu to zakladani diskuzi, když sama ani problém neresis, zvednout telefon bys zvladnout mela i přes unavu ![]()
@LenďuleB píše:
Kvůli únavě nebo psychice?
Vidím ten bordel a všude nedodělaný věci. S toho jsem v háji. Venku je mi špatně jen fyzicky.Jsem s malou na hřišti a skoro spím na lavičce.
@ka2ka píše:
jenže pokud je to opravdu štítka tak se prostě nedokáže přinutit a jí na procházku nebo cokoliv jiného to je naprosto šílená únava a vyčerpanost naprosto jiná než když má člověk jarní únavu
To je asi pravda, v tom případě stačí zajít k doktorovi nechat si vzít krev, když se ukáže problém se štítnou žlázou, nasadit prášky a bude líp
Nechci strašit, ale nemohlo by to být třeba i od klíštěte? Já jen že švagr si prošel boreliozou, taky tam byla šílená únava, ale také bolesti hlavy, klouby, horečka.. atd.. tak to snad ne
@kjhui píše:
@ka2ka
A nejsou u té štítné žlázy ještě nějaké specifické projevy? Něco s vodou (zadržování, otoky) nebo atypický nárůst váhy nebo tak něco? Kamarádka to měla a něco takového se mi plete že tam bylo..
pokud je to snížená funkce štítnice tak máš pravdu je to zadržování vody a hrozně rychlé přibírání u mě to bylo za 3 měsíce cca 15kg a to jsem nejedla, začali mi padat vlasy a chlupy, psychicky totálně na dně a rozhozená jsem byla tak že šestinedělí bylo proti tomu procházka růžovou zahradou a taky naprostá neschopnost cokoliv udělat, ujít 300m do krámu mi trvalo pomalu půl hodiny, hodně mi lítal tlak a tep, točila se mi hlava a měla jsem závratě jen jsem vstala z postele no je toho dost a dost
@surikataXY zítra tam zavolám, potřebuju"dostat po hubě" a to tady holky umí
@Anonymní píše:
Vidím ten bordel a všude nedodělaný věci. S toho jsem v háji. Venku je mi špatně jen fyzicky.Jsem s malou na hřišti a skoro spím na lavičce.
no to je právě jedno s druhým, co někomu říct aby pomohl, nevím kamarádka, ségra - jestli máš, partner.. Někdy se toho nakupí hodně a je jasný, že člověku, když to vidí je mizerně, ještě když je do toho malý prcek, to je jasný. Tak víš co? Půjdem uklízet spolu jo?
Já potřebuji vyžehlit, mám tady toho hromadu! Co uděláš ty?
@LenďuleB píše:
To je asi pravda, v tom případě stačí zajít k doktorovi nechat si vzít krev, když se ukáže problém se štítnou žlázou, nasadit prášky a bude lípNechci strašit, ale nemohlo by to být třeba i od klíštěte? Já jen že švagr si prošel boreliozou, taky tam byla šílená únava, ale také bolesti hlavy, klouby, horečka.. atd.. tak to snad ne
tak já měla krevní testy ze štítnice relativně v pořádku u mě se problém ukázal, až na sonu
a prášky pomůžou to ano, pokud je to jen opravdu snížená funkce a žádné další komplikace