Krev po stolici - jak řešit

Anonymní
18.5.14 14:37

krev po stolici - jak řešit

Dobrý den, jdu si pro radu..zjistila jsem, že již od pátku když jsem po velké mám krev na papíru, není to kapánek, ale trošku víc a jasné krve. Stolici nemám tvrdou abych se treba poškodila „východ“… řešit to budu ale než se někam objednám (nevím kam) tak jak zjistit z kama to tak je.. děkuji

zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14090
18.5.14 14:41

Mohl ti prasknout vnitřní hemeroid… nemusí to ani bolet… zajdi k dr ;) samozřejmě to může být i něco jiného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.5.14 14:43

@werunkaw123 můžu mít vnitřní hemeroid..z venku nevpadá že bych měla..asi na gyndu že? vůbec mi to nemyslí :(

• Citovat
  • Upravit
13046
18.5.14 14:45

Občas se mi to stane taky, stolice nemusí být tvrdá ale po tlačení praskne nějaká cévka nebo tak, stává se mi to a byla jsem s tím i u lékaře a nic nezjistil..řekl mi že to bývá, krve nesmí být hodně a esmí být tmavá, tedy starší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.5.14 14:47

No právě mám řidší a nějak nemusím tlačit..už aby bylo zítra a já se objednala..tmavá není je červená „pěkně“

zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
22614
18.5.14 14:57

Můj muž měl tyhle problémy, tajil to, neřešil a necal vygradovat až natolik, že málem vykrvácel - ležel pak v nemocnici a dostával transfuze, přišel prý za 5minut dvanáct. ale on to tedy měl pár let (jak se později přiznal), byl to jen vnitřní hemoroid, ale tím, jak se to neřešilo, došlo to až do takového stadia - ze ztráty krve měl těžkou anemii,,zfubnul skoro 20kg, začal se zadýchávat, nevyšel ani schody do patra. Pak už nebyl schopný ani nic, jen chodil do páce (dodnes nechápu, jak to zvládal) a spal… Ani už nejedl, neměl chuť… Byl to hroznej stav a stálo mě to hodně nervů a sil ho dokopat k dr.

dala bych tomu ještě pár dní a pak bych zašla k doktoru, třeba to nic nebude, mahla prasknout cévka, třeba tobude vnitřní hemoroid… hlavně to chce nenechat to být :kytka: stačí asi obvoďák, ten ti popř dá doporučení k proktologovi nebo na gastro

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.5.14 15:02

No vyděsilo mě to, v pátek jsem si myslela že jsem to dostala dřív, tak dala slipovku kterou jsem měla v batohu a šla dom ale slipovce nic, nechala jsem to plavat, pak v sobotu zas, na noční taky a před chvílí zas, dost mě to vyděsilo…

zakl.

• Citovat
  • Upravit
3832
18.5.14 15:24

Mě se to taky občas stane…Zkus dubovou kůru. Ale pokud je to vnitřní hemeroid, tak ti na gyndě nic neřeknou. Musíš na chirdu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
18.5.14 15:32

Mívám to dost často a mně to dělají prasklinky na konečníku. Měla jsem to i ve stádiu, kdy jsem měla po stolici vodu v záchodě úplně rudou, opravdu hodně to krvácelo. Byla jsem s tím u doktorky a byly to ty prasklinky. Dost špatně se to hojí. Na doporučení doktorky jsem to mazala Bepanthenem Plus, trvalo to, ale zahojilo se to. Akorát že se to pořád vrací. Třeba teď zrovna mě to taky zlobí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
18.5.14 21:54

Zakladatelko bude to možná vnitřní hemeroid. Já takhle vyděšená byla taky, před 10 lety, kdy se mi to poprvé objevilo. Lekla jsem se dokonce i rakoviny atd. a honem běžela k dr. (už si nepamatuju, zda k obvodní nebo na gyndu) a odtamtud jsem byla poslána na ambulanci, kde řeší gastroenterologické problémy, vč. hemeroidů. Dělaly mi tehdy natřikrát zákrok, kdy to zaškrtili nějakými gumičkami. Ale dle rozsahu se dělá také laser.
No nyní se mi to asi před týdnem opět objevilo (krev ve stolici), tak se musím zase objednat.
Mmch. jsem si po té předešlé „operaci“ nechala udělat také kolonoskopii, abych se ujistila, že opravdu nešlo i o nějaký vážnější problém. Výsledek byl ok.

Taky není od věci hodně jíst pohanku (správně připravenou, nesmí se dlouho vařit!) - obsahuje rutin, který zpevňuje cévy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
19.5.14 11:30

Ještě jedna poznámka, která tady nepadla. Pokud je ta krev jasně červená, je z konečníku nebo někde poblíž (obvykle hemeroid nebo prasklinky). Pokud by byla tmavě červená, je ze střev (ze vzdálenějších částí) a značí horší problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
19.5.14 11:35
@Pajanka píše:
Ještě jedna poznámka, která tady nepadla. Pokud je ta krev jasně červená, je z konečníku nebo někde poblíž (obvykle hemeroid nebo prasklinky). Pokud by byla tmavě červená, je ze střev (ze vzdálenějších částí) a značí horší problém.

Jojo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.5.14 13:45

@Evulina jím rebarboru ta jí také obsahuje…jojo je jasně červená uvidíme dneska až dojde velká

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.10.15 07:40

asi stejny problem

Ve ct se mi obeila krev na papire a u toho i spineni tak si nejsem jista v jake rozsahu. Pak jeste so a v nedeli. Ale zkoneniku byla kre na papire inimalni. Skoro zadna. Nevim zda jit k dr kdyzuz je to skoro dobry

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.10.15 08:25

Před dvěma lety sem to řešila taky. Po dvou dnech to zmizelo a já nad tim mávla rukou.
Včera sem byla celej den v nemocnici a nevěděli co se mnou. Brečela sem bolestí celou noc. 8cm konečníku venku, tak hrozne otekly, že sem nemohla dát nohy k sobě. Sedět, ležet, stát, chodit, vůbec nic. Nejbolestivější věc co sem v životě zažila.
Poslední stadium, jediný řešení operace, jenže sem 30 tejdnu těhotna, takže vydržet co nejdyl. Ani na záchod nemůžu, daj pode mě mísu. Kdyby to prasklo, tak můžu i vykrvácet.
Utikej utikej utikej k doktorovi dokud je čas

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí