Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den,
jsem týden po akutní operaci žlučníku, která byla laparoskopicky. Všechno dopadlo dobře, ale ráda bych se chtěla zeptat na jídelníček. Mám dodržovat dietu, zatím jím jenom bílé rohlíky (už mi lezou krkem, moc je nemusím), šunku, sýr, žervé, vařené maso a přílohy. Ráda bych se zeptala, jak dlouho tak musím jíst a kdy mohu začít přidávat normální jídlo a čím začít. A budu moct si někdy zase dát třeba řízek nebo bramborový salát s majonézou? A za jak dlouho? A co sladkosti? Zatím jím jenom piškoty, ale mám hroznou chuť na něco sladkého, co bych si mohla dát? Jenom ještě dodám, že mám 2 měsíční miminko a snažím se ještě obnovit kojení. Děkuji za rady
@Isia Já držela dietu po operaci cca měsíc a půl dva a pak jsem zkoušela co můžu a co ne. Teď už jím uplně normálně jako před operací a bez problémů. Musíš sama zkusit co ti bude vyhovovat a co ne
Dietu držet tak dlouho?
Mě právě jeden doktor říkal 2 týdny, další 3 týdny a ještě jiný měsíc, ale já bych nejraději si už něco dala. A jak dlouho máš po operaci?
@Isia Já jsem měla před operací záchvat i z piškotu, třikrát pohotovost, až potřetí si mě nechali v nemocnici, takže jsem měla strach si něco dát. Ale jestli se cítíš dobře a máš chuť, tak zkus si dát to, na co máš chuť a uvidíš jestli to bude OK ![]()
Ahoj holky, obnovuji toto téma. Včera mi vzali žlučník, žádné kolik, záchvaty ani jiné problémy jsem neměla. Kameny zjistili na sonu, kde jsem byla kvůli něčemu jinému. Cítím se po operaci velice dobře, k obědu mi dali br. kaši a vařenou šunku a ted k večeri lučinu a rohlíky. Ale mám hroznou chut na banán, myslíte, že už můžu? Samozřejmě se i zeptám sester, ale ptám se furt na něco, jestlu si můžu sednout, jestli tím nemačkám to břicho, jestli můžu pít juice apod. Už si připadám jak opruzant
. Zítra mě pustí domů, tak tam budu zkoušet co a jak. Děkuji za zkušenosti.
Banán byl jeden z věcí, který jsem do sebe mohla nasoukat, takže mně osobně nevadil. Ale opravdu radšej zkus do něj jen párkrát kousnout a uvidíš ![]()
Ahoj holky, tak už jsem doma a banán si už dala. Je i v doporučených potravinách a zatím jsem v klidu, teda „žlučník-nežlučmík“ je v klidu. Ale když vidím ty reklamy v Tv na zmrzlinu Carte d Or, ukousala bych si chutí všechny nehty, ale to pokoušet nebudu ![]()
@jjelena
já měla žlučník vyndanej tejden před Vánoci, takže místo řízečku se salátem jsem žužlala starou veku
a když jsem si po měsíci a půl dala tatranku, blahem jsem se klepala a pomalu i brečela
tak ti přeju, abys brzy mohla jíst stejně jako dřív
![]()
Ahoj, obnovuji diskuzi. Jsem 14 dní po laparoskopické operaci žlučníku a zajímá mne jak se projevuje, když nějaké jídlo nesedne? Nějaké bolesti/křeče, průjem, zácpa, zvracení? Jak se to má jako projevit? Před operací jsem měla třikrát záchvat, kdy jsem měla bolesti, že nešlo dýchat, jednou jsem zežloutla kvůli zaseklému kameni. Ale nikdo mi neřekl co mám čekat teď.