Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, mám francouzského buldočka. Holčičku. Špatně viděla, měla jen zbytky zraku. Dnes asi oslepla úplně. Když se probete dává hlavičku nahoru a kňučí. U veterináře vše OK, až na to že doopravdy nic nevidí. Máte někdo zkušenosti s náhlou slepotou? Jak to vaše zvířátko v prvních dnech zvládlo? Díky Lucka
Měřil jí veterinář oční tlak? A pokud ano, kolik měla hodnoty?
Jinak mám zcela slepého pejska. První dny potřeboval hodně navigovat, aby si načetl v paměti, kde co je za překážky. Venku zprvu na vodítku, postupně už i navolno. A musela jsem ho naučit nové povely. Dávám 1. pozor = nerovnost, kořeny, kameny, voda, blížící se schody 2.stůj! = Nepřekonatelná překážka jako auto, otevřené dveře, něco, do čeho by naboural 3. Hop nahoru, hop dolů = schody a ťukám botou na každý nový schod. V případě dlouhotrvajících překážek třeba ve skalním městě beru do náručí…
Pokud se blíží jiný pes, připnout na vodítko a jít pryč. Pes se cítí ohrožen jinými psy, pokud je slepý.
Ona je naučená na povel POZOR.
Ale měla aspoň zbyzek zraku.
K očnímu chodíme pravidelně. Má to geneticky dané. Věděli jsme, že to přijde.
Oční tlak jí dnes měřili, hodnoty nevím, máme dávat Pregnizon.
@lucikry nas má teda šedý zákal od 2,5 let a používáme stejný povely jako @MartinaIrena a i tak se naučil i nový povely. A pokud doma přemístime nábytek tak vždy vezmeme psa a jakoby s ním lehce bourame aby věděl kde je. a nás na to že je to staford tak se bojí jen vetsich psů. Menší hledá a chce si s nima hrát. Bracha německého pinč ho dvakrát vystřihla a on se tak bál že dva dny nechtěl do obýváku. ale určitě to zvládne má sluch a čich a když takhle píšeš tak i milující páníčky co mu pomuzou
![]()
@lucikry Cože? Proč ti neřekli hodnoty ot? Ti mají měřit tak 2× týdně a funguje to jako teploměr. Hned vidíš výsledky. A proč Prednison? To jsou přece kortikoidy ne? Na oční tlak byste měli vyfasoval recept na Tobrex, Tobradex, Trusopt, event. Maxitrol nebo tak něco…
@Srabek píše:
@lucikry nas má teda šedý zákal od 2,5 let a používáme stejný povely jako @MartinaIrena a i tak se naučil i nový povely. A pokud doma přemístime nábytek tak vždy vezmeme psa a jakoby s ním lehce bourame aby věděl kde je. a nás na to že je to staford tak se bojí jen vetsich psů. Menší hledá a chce si s nima hrát. Bracha německého pinč ho dvakrát vystřihla a on se tak bál že dva dny nechtěl do obýváku. ale určitě to zvládne má sluch a čich a když takhle píšeš tak i milující páníčky co mu pomuzou![]()
@Srabek a jak se pejsek choval první dny?
Milujíci rodinu má
, budu s ní teď doma.
Snad si zvykne. To její knikání mi trhá ![]()
@lucikry Změnila bych veterináře. Nám pes kňučel bolestí právě při vysokém nitroočním tlaku. Moje máma ho měla taky vysoký a říkala, že myslela, že skočí z okna, jako to bolelo. Nech si to změřit na nějaké vět klinice, kde ti hned řeknou výsledky a nasadí event. léky na snižování tlaku. Prednison, řekli ti, proč jí ho předepsali?
@lucikry no v první řadě měl první dny jako by zánět v očích a vypadal taky jako že ho to i bolí. Je takovej celkové citlivější. Znáš bylo dobrý že jsme měli jeste fenu že nebyl sám. První dny ležel a kapslí jsme kapičky takze boj a pak i trucoval. Hale ale dnes je mu 11 let doma nenaboura a venku jen když dělá kraviny litá se sousedovic vlcandou a nestihneme zareagovat. Občas je smutný že když na něj mluvíme tak kouká úplně někam jinam ale snažíme se aby byl šťastnej. Máme i 3 novýho kocoura takže mi na handicapované zvířátka máme smůlu, za to ti daj ale o Milion % víc lasky
Držte nám palečky. Ráno už byla apatická, tak je hospitalizována, protože už od včerejška ani nepije 😭 😭 😭
Teď budou dělat celkové rozbory krve a další vyšetření. Tak uvidím co s ní je.
Máme fenečky dvě. Ta druhá jí pořád líže očička. Obě se doteď doplňovaly.
Tak snad to dopadne dobře. Je mi těžko u srdíčka
Ještě jednou díky všem.
Už je na tom lépe po infuzich. Problém je opravdu v očích, měla tam moc velký nitrooční tlak. Ten už se podařil snížit. Prý musela mít velké bolesti.
Z nejhoršího je venku, zbaštila konzervu prý málem i s miskou 😀.
Na noc si jí můžeme s kanilkou vzít domů, i když jí ráno musíme zase přivést.
Jsem tak šťastná. Snad se dá dohromady.
@lucikry tak to je super hlavně ze papa. A určitě ji bude líp. Kolik je fence? Me předloni na rakovinu umřela fénka, ještě ted se z toho vzpamatovavam. Byla pro me vsim a ta rychle odešla. Jeste ze máme doma toho jejiho syna ze cast ji tu mame. Ale i on je smutnej že už není a má tu jen kocoury ale zase nemůžeme k němu dat jinou fenku je mu 11 a šlépěj a občas má problémy se zadama by ho buď zhojila nebo by se moh trápit že tu je. Uz takhle se bojíme jak bude snášet miminko ![]()
Je jí 4,5 roku. Spapkala trošilinku vývaru a šunku. Jinak jen spí. Ségra jí olizala očička, hlavičku a nožku. Musím věřit.
Ani se @Srabek nedivím, že se z toho vzpamatováváš. Neumím si to ani představit. Neumím si představit, že nebudou. Je to čista láska. Psa jsem nikdy nechtěla, protože mi bylo jasné, že úklid bude na mě. Dopadlo to přesně jak jsem čekala, úklid je na mě ![]()
Mám nakonec dvě fenky. A miluji je celým svým srdcem ![]()
Jsou mi také vším. Pořád jsou mi v patách když jsem nemocná, nehnou se od postele. Prostě zlatíčka. Čekáte miminko? Neboj pes to zvládne ![]()
@lucikry no po 8 letech snažení jsem ve 20tt. no 3×Sem potratila a jen díky cubince jse! m to zvládla ( Pejsek je spíš fixovaného na přítele ) a miminka se bohužel nedožila a to vím že by byla úžasná chůva
hrobecek mám pod oknem v kuchyni tak je se mnou pokaždé když vařím stejně jako za života pořád asistovala
cubinka je mladoucka ta to zvládne zvykne si a hlavně ji pomůže ta druhá naučí se spolupracovat. Ta naše psa hlídala a i kárala byla úžasná mama ![]()