Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Taky se mi nevolnosti objevily později 8-9tt a zatím je mám stále, ale já tedy blila jak amina každý večer až do noci, teď jsem 20tt, už je to jen 3×tydne. A piješ nebo vůbec, zvracis? Nejis vůbec? Jestli jis a piješ alespoň něco a třeba neomdlevas tak bych na kapacky nejela.
Mela jsem to stejne, vlci hlad i v noci, bylo to sileny. Jedla jsem cokoladovy cerealie
par tydnu jsem zila na suchym rohliku. Piti jsem nedala nikdy moc, ani v tehu. Neboj, prejde to.
Vypiju tak litr denně, můžu víc, ale o to víc je mi pak šoufl. Co se jídla týče, tak za den třeba jogurtový nápoj a kus nějakého hlavního jídla, ale večer pak cokoliv do sebe zkusim nacpat vyzvracím
. Závratě nemám, jenom jsem už pár týdnu extrémně unavená, ale to počítám, že je naprosto normální.
Děkuju za uklidnění
, bála jsem se hlavně jestli takhle pozdní nevolnosti jsou opravdu normální, zatím co znám nebo jsem četla, tak většině začínají už kolem 5.-6. tt.
Ja je mela taky asi od 7. nebo 8. tydne. Nekdo je nema vubec. Na kapacky to urcite nebude. Zkus v lekarne lizatka na tehu nevolnost. Moc nepomahaly, ale byly dobry ![]()
zkusím, díky
právě už jsem se začala smiřovat s tím, že já nebudu mít vůbec nevolnosti a nemusím se kvůli tomu stresovat a ejhle ![]()
Nejdůležitější je pít ,jídlo není tak podstatné dítě si vezme z tebe, co potřebuje. Litr denně je ještě ok ,i podle močeni se to pozná já jsem curala max 2× denně a to fakt málo moč tmavě žlutá a už jsem šla na kapacky. Ty mi pomohly že jsem dostala znovu chuť k jídlu a nezvracela jsem, bohužel se to cca po 1,5 tydnu vrátilo.nachlazeni mi to hodně zhorsovalo.odeslo to v cca 14 tydnu.drzim palec ať to na ty kapacky není ![]()
@Anonymní píše:Nemusíš mít strach i když nejíš miminko si s tebe vezme to co potřebuje
Ahoj,
mám na vás prosbu. Jsem v 9tt a ještě pár dní zpět jsem se stresovala, jestli je všechno v pořádku, jelikož kromě lehce bolavých prsou jsem neměla žádné těhotenské příznaky… no, pak z ničeho nic bum a je mi tak špatně, že už nevím, co dělat
mám permanentní hlad, ale při pomyšlení na jídlo se mi navaluje, už nevím, jestli je mi špatně z hladu nebo celkově. Nemůžu do sebe nic dostat, vodu můžu, ale chuť pít moc nemám a dělá se mi po ní ještě hůř.
Vím, že jsou to zřejmě klasické nevolnosti, ale teď k mým otázkám:
Děkuju moc za odpovědi, ještě jsem sem nepsala a možná to nejsou ani racionální otázky, vzhledem k tomu, že si tím prochází většina maminek, ale znáte to. Strach o miminko s racionalitou moc nepracuje
1. Kdy začít zvažovat kapačky kvůli doplnění živin? Mám strach, vzhledem k tomu, že jím opravdu málo.
2. Je normální, že nevolnosti začaly až takhle pozdě? Nemám se bát, že příčinou může být něco jiného?. Anonymně, protože o těhu ještě nikdo kromě muže neví.
Ahoj
,
mám na vás prosbu. Jsem v 9tt a ještě pár dní zpět jsem se stresovala, jestli je všechno v pořádku, jelikož kromě lehce bolavých prsou jsem neměla žádné těhotenské příznaky… no, pak z ničeho nic bum a je mi tak špatně, že už nevím, co dělat
mám permanentní hlad, ale při pomyšlení na jídlo se mi navaluje, už nevím, jestli je mi špatně z hladu nebo celkově. Nemůžu do sebe nic dostat, vodu můžu, ale chuť pít moc nemám a dělá se mi po ní ještě hůř.
Vím, že jsou to zřejmě klasické nevolnosti, ale teď k mým otázkám:
1. Kdy začít zvažovat kapačky kvůli doplnění živin? Mám strach, vzhledem k tomu, že jím opravdu málo.
2. Je normální, že nevolnosti začaly až takhle pozdě? Nemám se bát, že příčinou může být něco jiného?
Děkuju moc za odpovědi, ještě jsem sem nepsala a možná to nejsou ani racionální otázky, vzhledem k tomu, že si tím prochází většina maminek, ale znáte to. Strach o miminko s racionalitou moc nepracuje
. Anonymně, protože o těhu ještě nikdo kromě muže neví.