Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Přemýšlím nad náhradním mateřstvím, chtěla bych přinést do života velké radosti a nemalé starosti těm, kterým to běžnou cestou nejde. Sama mám dvě děti a i když to občas není jen o radostech, neumím si představit život bez nich. Brouzdala jsem proto po různých stránkách, kde páry hledají náhradní maminky, ale většinou debaty nebyly aktuální, proto zde zakládám nové téma ![]()
Jsi blazen, pro par korun takhle riskovat, co kdyz se ti neco stane, co pak tvoje deti??
@Nenitamduch Kdyby takhle přemýšlela každá, tak by náhradní mateřství ani neexistovalo. ![]()
@Maminecka007 píše:Pres
Rozhodla jsem se přinést do života velké radosti a nemalé starosti těm, kterým to běžnou cestou nejde. Sama mám dvě děti a i když to občas není jen o radostech, neumím si představit život bez nich. Brouzdala jsem proto po různých stránkách, kde páry hledají náhradní maminky, ale většinou debaty nebyly aktuální, proto zde zakládám nové téma
@Nenitamduch píše:
Jsi blazen, pro par korun takhle riskovat, co kdyz se ti neco stane, co pak tvoje deti??
Presne..je to kvuli penezum..ale tajhle riskovat, co kdyz se to dite narodi postizene, komu zustane? To je nutne osetrit. Dle nasich zakonu patri dite biolog. matce, tak ze kdyz se narodi jakekoliv dite tak smolik, zustane u tebe, kdyz"rodice" cuknou.
@lilith1 videla jsem od čt dokument o nahradnim mateřství a jedne studentce takhle zůstalo dite a to bylo zdrave… ale vesmes to delaji takove ty ženské ze slabe socialni skupiny ktere by beztak jinak samy mely hodne deti… a vidi jen vidinu penez a nic jineho
@lilith1 Jaky smolik? Nas pravni rad nema paky, jak donutit rodice k peci.
@VitaminC píše:
Jo sorry, vlastne mas pravdu, asi muze dite v porodnici nechat..ale stejne si huntovat zdravi takto..
@VitaminC píše:
No, ale pokud je ta ženská normální, tak z toho dobrý spaní mít nemůže
@g.sandova To netvrdim. Ale o cizi postizene dite bych se taky nestarala, zvlast kdz jsem nechtela ani zdrave.
@VitaminC píše:
@g.sandova To netvrdim. Ale o cizi postizene dite bych se taky nestarala, zvlast kdz jsem nechtela ani zdrave.
Jenže když HP odnosis, je z části biologické i tvoje. Celé je to tak složité, že se nedivím, že to nás nechtějí zlegalizovat.
Samozřejmě se to obchází, pochybuji, že normální ženská někomu chce z dobroty srdce odnosit dítě
@g.sandova píše:
Jenže když HP odnosis, je z části biologické i tvoje. Celé je to tak složité, že se nedivím, že to nás nechtějí zlegalizovat.
Samozřejmě se to obchází, pochybuji, že normální ženská někomu chce z dobroty srdce odnosit dítě
Tomu nerozumím - je to tím, že je živeno tou matkou a přechází na něj nějak její DNA? Nerýpu, opravdu netuším.
@Russet píše:
Tomu nerozumím - je to tím, že je živeno tou matkou a přechází na něj nějak její DNA? Nerýpu, opravdu netuším.
Ano, četla jsem několik článků, skutečně to tak funguje, jak se zjistilo.
@g.sandova Ja ty clanky cetla taky, je to ve fazi vyzkumu.. ale ne biologickych, ale spis sociologickych. DNA je porad dano jen dvema bunkami.
A ja bych to naopak zlegalizovala, byly by jasne urceny prava a povinnosti kazde strany.
@VitaminC píše:
@g.sandova Ja ty clanky cetla taky, je to ve fazi vyzkumu.. ale ne biologickych, ale spis sociologickych. DNA je porad dano jen dvema bunkami.
A ja bych to naopak zlegalizovala, byly by jasne urceny prava a povinnosti kazde strany.
Když už zlegalizovat a určit pravidla, tak to umožnit jen lidem, co mají skutečný problém s donošením miminka. Ne na přání, jako to je u celebrit.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď