Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, zkušenost mám z rodiny. Vzali si dokonce půjčku a po několika tranferech stejně nic.
Oni se s tím zřejmě nesmířili, protože už skoro 2 roky nemají zájem se se mnou vídat. V podstatě od doby, co jsem jim oznámila své těhotenství.
Docela mě mrzí, že naše vztahy šli kvůli tomuto do háje, ale co. Už jsem se s tím smířila.
@Anonymní píše:
Holky, potřebovala bych dodat nějakou naději před třetím ivf. S partnerem navštěvujeme ivf centrum přes dva roky. Mam za sebou 2 ivf, 8 transferu, z toho dvě biochemka. První ivf bylo se spermiemi manžela, druhé napůl s dárcem. Dle všech vyšetření jsem zdravá, embryo vždy podle snímků krásné a pak stejně prd 😔
Ivf máme kvůli spermiím. Tak si člověk říká, že darované spermie nás zachrání a bude to hned, když se mnou nic není. Nějaké vlastní zkušenosti, po x transferech s dárcem a došlo to do happy endu?Prosím anonym z důvodu dárce.
Smířit se s tím, každý mít dítě nemůže a žít s mužem a mít dítě biologicky současně s někým jiným, to bych prostě nemohla.
@Klopotkova
Vy dítě máte? Přirozeně?
Myslím, že za sebou nemám ještě tolik pokusů, a nejsem zas tak stará, abych se smířila s tím, že děti mít nebudu. A zase třeba pro mě lepší mít alespoň z části své dítě, než třeba adoptované. Neptala jsem se na názor dárce. S tím se partner už smířil. Spíš jsem chtěla někoho osobní zkušenost s dobrým koncem ![]()
@Anonymní píše:
@Klopotkova
Vy dítě máte? Přirozeně?
Myslím, že za sebou nemám ještě tolik pokusů, a nejsem zas tak stará, abych se smířila s tím, že děti mít nebudu. A zase třeba pro mě lepší mít alespoň z části své dítě, než třeba adoptované. Neptala jsem se na názor dárce. S tím se partner už smířil. Spíš jsem chtěla někoho osobní zkušenost s dobrým koncem
Nemám dítě. Taky mít s mužem nemůžeme. Vzali jsme to jako fakt. Nebudu vám zasahovat do diskuse.
Ano mám zkušenost, byla jsem na dvou inseminacich s dárcem, ty se nepovedly a teď mi vyšlo hned první ivf, meli jsme jen spermie dárce a z 9 vajíček jen jednu pětidenní blastocystu a teď jsem v 6 týdnu a už máme srdíčko, ještě je hodně před námi, ale doufám ze už bude vše v pořádku. Tobe také přeji ať se co nejdřív zadari.
@Klopotkova
Tak to se tedy omlouvám za svojí poznámku ohledně dětí. Jen mám okolo sebe hodně lidí, kteří mluví jak mluví (viz absolutně ne dárce, absolutně ne ivf) a děti mají na první dobrou.
Pro nás tedy důležité zkusit nejdříve všechny možnosti ivf - i kdyby bylo darované celé embryo…
Pro mě je za hranou náhradní mateřství a adopce.
Ale dokud budou finance a zdraví, budeme zkoušet ivf ![]()
@Anonymní píše:
Ano mám zkušenost, byla jsem na dvou inseminacich s dárcem, ty se nepovedly a teď mi vyšlo hned první ivf, meli jsme jen spermie dárce a z 9 vajíček jen jednu pětidenní blastocystu a teď jsem v 6 týdnu a už máme srdíčko, ještě je hodně před námi, ale doufám ze už bude vše v pořádku. Tobe také přeji ať se co nejdřív zadari.
Děkuji za zkušenost. Asi je to u nás o štěstí a mimi čeká na ten správný okamžik
![]()
Ahojky,
Mas embryjka geneticky vysetrena? Muzes mit take problem ale treba o nem jeste nevis. Pokud bys nemela vajicka v poradku, ani darce spermii te nezachrani.
Jen tip k zamysleni, kdyz se nedari.
Holky, potřebovala bych dodat nějakou naději před třetím ivf. S partnerem navštěvujeme ivf centrum přes dva roky. Mam za sebou 2 ivf, 8 transferu, z toho dvě biochemka. První ivf bylo se spermiemi manžela, druhé napůl s dárcem. Dle všech vyšetření jsem zdravá, embryo vždy podle snímků krásné a pak stejně prd 😔
Ivf máme kvůli spermiím. Tak si člověk říká, že darované spermie nás zachrání a bude to hned, když se mnou nic není. Nějaké vlastní zkušenosti, po x transferech s dárcem a došlo to do happy endu?
Prosím anonym z důvodu dárce.