Průchodnost vaječníku a ovulace

14
16.3.22 11:23

Průchodnost vaječníku a ovulace

Zdravím, chtěla bych se zeptat.. Už rok se s přítelem snažíme o miminko a nedaří se nám. Byla jsem včera u doktora a ten mě poslal na vyšetření pruchodnosti vejcovodů. Řekl mi, že nemám ovulaci a náznak na polycystické vaječníky, takže proto se nedaří otěhotnět. Když jsem si ale dělala ovulační testy, 2 mi vyšly pozitivní. Můžu mít při špatné pruchodnosti ovulaci? Máte někdo takovou zkušenost? Nebo celkově zkušenosti se dlouhým snažením?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
16.3.22 11:26

Průchodnost vejcovodu a ovulace nemají nic společnýho. Ovulovat můžeš, jen to vajíčko nemá evrntuálně kudy do dělohy doputovat.

• Citovat
  • Upravit
4315
16.3.22 11:46

Mám jeden neprůchozí vejcovod a na ovulaci to nemá vůbec žádný vliv tu mám každý měsíc, takže ano ovulaci při neprůchozím vejcovodu mít můžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
16.3.22 11:51
@Elka1898 píše:
Zdravím, chtěla bych se zeptat.. Už rok se s přítelem snažíme o miminko a nedaří se nám. Byla jsem včera u doktora a ten mě poslal na vyšetření pruchodnosti vejcovodů. Řekl mi, že nemám ovulaci a náznak na polycystické vaječníky, takže proto se nedaří otěhotnět. Když jsem si ale dělala ovulační testy, 2 mi vyšly pozitivní. Můžu mít při špatné pruchodnosti ovulaci? Máte někdo takovou zkušenost? Nebo celkově zkušenosti se dlouhým snažením?

Ovulace a neprůchodnost spolu nesouvisí. Já mám jeden vejcovod úplně nepruchodny a druhý průchodny minimálně. Přesto jsme nakonec počali přirozeně a teď čekám druhé. A u obou mám v době početí potvrzenou ovulaci z vaječníku ze strany, kde je vejcovod neprůchozí. Takže naděje je. A samozřejmě i ivf může pomoci, u nás bylo neúspěšně a pak to šlo samo a to jsem měla víc problémů než pcos a neprůchodnost :). Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
16.3.22 11:53

@Umík Wow? Fakt z toho neprůchozího? Tak to si mi dala naději, já si vždycky ten jeden měsíc říkám už na začátku že je to ztracené a očividně zázraky se ději :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
16.3.22 11:55

A když mám teda „náznak“ na polycystické vaječníky, tak to znamená že se mi netvoří vajíčka nebo jak? Doktor mi k tomu nic neřekl, tak chci vědět trošku víc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
16.3.22 11:55
@Anikaa02 píše:
@Umík Wow? Fakt z toho neprůchozího? Tak to si mi dala naději, já si vždycky ten jeden měsíc říkám už na začátku že je to ztracené a očividně zázraky se ději :kytka:

Gynekolozka říkala, že se uvolní a pak to objede, takže je nižší šance, jelikož to trvá dele, ale možné to je. Už se mi to stalo dvakrát. První dítě trvalo 2,5 roku, teď mu je 6 měsíců a v září bude mít sourozence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
16.3.22 11:56
@Elka1898 píše:
A když mám teda „náznak“ na polycystické vaječníky, tak to znamená že se mi netvoří vajíčka nebo jak? Doktor mi k tomu nic neřekl, tak chci vědět trošku víc

Tvoří se ti jich naopak hodně, ale nedozrají. Takže nedojde k ovulaci, ale neznamená to, že ovulace v některém z cyklu nemůže nastat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
16.3.22 11:59

@Umík
Jo takhle.. No tak už tomu konečně trochu rozumím. A pomohl někomu gynex s tímto problémem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
16.3.22 12:01
@Elka1898 píše:
@Umík
Jo takhle.. No tak už tomu konečně trochu rozumím. A pomohl někomu gynex s tímto problémem?

S gynexem zkušenost nemám, já jsem zvolila léčbu pomocí bylinkových čajů, v podstatě detoxikaci organismu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
16.3.22 12:17

@Umík a pomhl nějaký?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
16.3.22 12:23
@Elka1898 píše:
@Umík a pomhl nějaký?

Věřím, že ano, když jsem po 3 měsících pití otěhotněla, po víc jak 2 letech snahy a neúspěšném ivf. Úplně tady nechci veřejné psát všechny mé zdravotní problémy veřejně, jestli chceš, tak mi napiš Sz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
16.3.22 12:37

@Umík to chápu.. A doporučila by si mi nějaký ten čaj? Já teď pila hlavně kontryhel, ale jestli znáš něco jiného co pomůže.. Čajem se nic nepokazí 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
16.3.22 12:39
@Elka1898 píše:
@Umík to chápu.. A doporučila by si mi nějaký ten čaj? Já teď pila hlavně kontryhel, ale jestli znáš něco jiného co pomůže.. Čajem se nic nepokazí 🙂

Já měla přímo směsi od bylinkare na míru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
16.3.22 13:50

@Umík No tak to je hezká zpráva a jako myslíš že teda cestuje druhým vejcovodem? Já z toho mám docela vítr aby nebylo mimoděložní… celkem mě mrzelo že mi ho při operaci rovnou nevzali když viděli že je uplně neprůchozí, ale jak tak na to koukám tak můžu být ráda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí