Najednou špatné usínání

22756
28.12.11 22:09

Najednou špatné usínání

Budu ráda za jakékoli rady-pokud na to vůbec nějaké existují. Malý (skoro 4 měs) už asi 3 týdny špatně usíná. Vždycky jsme ho museli chovat,ale když usnul, tak spal.Teď usne- spí 5 minut v postýlce (je jedno, jak dlouho ho držím v náručí) a vzbudí se a pak se často probrečí k dalšímu spánku, což ale trvá i 2 a více hodin (třeba do půl 11 - ráno si spánek ale samozřejmě nenatáhne). POslední spánek měl tak do 16:45, po 19.hod koupeme, tak 19:45 uspáváme. Myslela jsem,jestli už třeba není moc přetažený, tak jsem ho dnes vzbudila už v půl4 a pak dala ještě jednou spát (na 20 minut v 18hod). Efekt nic moc. Přes den usíná v pohodě, většinou sám v postýlce, někdy ho krýtce pochovám. Ale večer ať chovám nebo ať leží v postýlce, tak většinou brečí. Zkoušela jsem zavinovat-nezavinovat, je to fuk.Už jsem z toho docela vyčerpaná :roll: , na večerní uspávání jsem sama, protože u manžela to je teprve vřískot,ale to dělal vždycky. Nemyslím, že by ho bolelo bříško nebo rostly zuby. Nejsem zastáncem vyřvávání, zkusila jsem to jednou a brečel,až se zalykal. Děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3478
28.12.11 22:14

ahoj,ja to mela s malou taky tak a bylo to tim ,ze ji nestacilo na noc mm,mela furt hlad,tak jsem ji davala po kojeni jeste nutrilon a pak se to spravilo,pres den v pohode,ale vecer masakr..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22756
28.12.11 22:16

MY jsme už 1,5měsíce na UM,takže hladem to nebude :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3478
28.12.11 22:18

aha a co treba kolotoc??asi to budes muset vydrzet holka :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22756
28.12.11 22:21

Už to tak vypadá,že to budu muset vydržet :zed: Tohle je má poslední naděje, že třeba někdo něco poradí. Kolotoč máme. Ve dne funguje suprově, večer ani ťuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
28.12.11 22:55

nebolí ho bříško? Nebo nejsou to zoubky? Zkusit dát Nurofen na noc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
661
28.12.11 23:15

Můžou to být zoubky.Bráchovi rostli už ve druhém měsíci a doktorka na to, že to není možné a eijhle byl to zub.Nebo nemá prdíky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1254
28.12.11 23:27

Ahoj, nám prcek začal stávkovat tak, že prostě chce být s náma, né odstrčený v postýlce, takže ho musíme značně unavit :nevim: Sice teď chodí později, ale spí celou noc. A dáváme ho na bok, když brečí, dáme dudlika a je klid :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
28.12.11 23:57

No, mám dojem, že večer si malé děti přehrávají zážitky z uplynulého dne a protože ještě nejsou schopny je rozumově zpracovat, tak brečí. Ale nevím, jestli to platí i v tebou popisované situaci - buzení po usnutí. Zkus jeden den nějaký hodně klidný režim, na který je malý zvyklý, zkus třeba i experiment, že byste nešli jeden den ven a uvidíš, jestli to třeba nepomůže.
Nebo co mu trochu změnit režim a dát ho spát na noc již v 19:00?
Co dudlík?
Nebo něco jiného než kolotoč, jinou melodii - náš malej, který byl děsně řvavé mimino se vždy jako zázrakem uklidnil, když jsem mu pustila jednu konkrétní melodii z mobilu. Ostatní melodie nefungovaly.
Nebo uspat a lehnout si s ním do postele a počkat, co to udělá. Až zabere pořádně (třeba za 15 minut), tak ho přemístit do postýlky.
Nebo to prostě přetrpět. Pokud nepomohlo vyřvání, tak to můžou být taky ty již zmiňované zoubky. Ale 3 týdny je podle mne na zoubky dost dlouho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
14.2.12 17:22

Zdravim vsechny a rovnez bych pozadala o radu. Mam take jeden prispevek - mam 3,5 mes. starou holcicku, ktera pomerne snadno donedavna usinala, zvyknuta v zavinovacce. Postupne si zacala vyndavat rucicku. Posledni 3 dny neni schopna usnout ani pres den, ani vecer (v noci to nastesti je v pohode). Nepomaha zavinovani, ani spanek „na volno“, ani zpev, ci kolebani. Usne dle meho az vycerpanim, po cca hodine, nebo i dokonce po dvou. Je plne kojena, nicmene se snazim ji i premluvit k prikrmu, ale lahev odmita. U prsa ji nechavam jak dlouho chce, prikladam i casteji nez po trech hodinach, tak si rikam ze hladem to asi nebude. Prdiky sem-tam, ale to neni pricinou. Neporadi nekdo, nebo nema na to nektera z vas nejakou radu? - metodu vyrvani ale nedam.. Predem dekuju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí