Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Budu ráda za jakékoli rady-pokud na to vůbec nějaké existují. Malý (skoro 4 měs) už asi 3 týdny špatně usíná. Vždycky jsme ho museli chovat,ale když usnul, tak spal.Teď usne- spí 5 minut v postýlce (je jedno, jak dlouho ho držím v náručí) a vzbudí se a pak se často probrečí k dalšímu spánku, což ale trvá i 2 a více hodin (třeba do půl 11 - ráno si spánek ale samozřejmě nenatáhne). POslední spánek měl tak do 16:45, po 19.hod koupeme, tak 19:45 uspáváme. Myslela jsem,jestli už třeba není moc přetažený, tak jsem ho dnes vzbudila už v půl4 a pak dala ještě jednou spát (na 20 minut v 18hod). Efekt nic moc. Přes den usíná v pohodě, většinou sám v postýlce, někdy ho krýtce pochovám. Ale večer ať chovám nebo ať leží v postýlce, tak většinou brečí. Zkoušela jsem zavinovat-nezavinovat, je to fuk.Už jsem z toho docela vyčerpaná
, na večerní uspávání jsem sama, protože u manžela to je teprve vřískot,ale to dělal vždycky. Nemyslím, že by ho bolelo bříško nebo rostly zuby. Nejsem zastáncem vyřvávání, zkusila jsem to jednou a brečel,až se zalykal. Děkuji za rady.
ahoj,ja to mela s malou taky tak a bylo to tim ,ze ji nestacilo na noc mm,mela furt hlad,tak jsem ji davala po kojeni jeste nutrilon a pak se to spravilo,pres den v pohode,ale vecer masakr..
Už to tak vypadá,že to budu muset vydržet
Tohle je má poslední naděje, že třeba někdo něco poradí. Kolotoč máme. Ve dne funguje suprově, večer ani ťuk.
nebolí ho bříško? Nebo nejsou to zoubky? Zkusit dát Nurofen na noc…
Můžou to být zoubky.Bráchovi rostli už ve druhém měsíci a doktorka na to, že to není možné a eijhle byl to zub.Nebo nemá prdíky?
Ahoj, nám prcek začal stávkovat tak, že prostě chce být s náma, né odstrčený v postýlce, takže ho musíme značně unavit
Sice teď chodí později, ale spí celou noc. A dáváme ho na bok, když brečí, dáme dudlika a je klid ![]()
No, mám dojem, že večer si malé děti přehrávají zážitky z uplynulého dne a protože ještě nejsou schopny je rozumově zpracovat, tak brečí. Ale nevím, jestli to platí i v tebou popisované situaci - buzení po usnutí. Zkus jeden den nějaký hodně klidný režim, na který je malý zvyklý, zkus třeba i experiment, že byste nešli jeden den ven a uvidíš, jestli to třeba nepomůže.
Nebo co mu trochu změnit režim a dát ho spát na noc již v 19:00?
Co dudlík?
Nebo něco jiného než kolotoč, jinou melodii - náš malej, který byl děsně řvavé mimino se vždy jako zázrakem uklidnil, když jsem mu pustila jednu konkrétní melodii z mobilu. Ostatní melodie nefungovaly.
Nebo uspat a lehnout si s ním do postele a počkat, co to udělá. Až zabere pořádně (třeba za 15 minut), tak ho přemístit do postýlky.
Nebo to prostě přetrpět. Pokud nepomohlo vyřvání, tak to můžou být taky ty již zmiňované zoubky. Ale 3 týdny je podle mne na zoubky dost dlouho…
Zdravim vsechny a rovnez bych pozadala o radu. Mam take jeden prispevek - mam 3,5 mes. starou holcicku, ktera pomerne snadno donedavna usinala, zvyknuta v zavinovacce. Postupne si zacala vyndavat rucicku. Posledni 3 dny neni schopna usnout ani pres den, ani vecer (v noci to nastesti je v pohode). Nepomaha zavinovani, ani spanek „na volno“, ani zpev, ci kolebani. Usne dle meho az vycerpanim, po cca hodine, nebo i dokonce po dvou. Je plne kojena, nicmene se snazim ji i premluvit k prikrmu, ale lahev odmita. U prsa ji nechavam jak dlouho chce, prikladam i casteji nez po trech hodinach, tak si rikam ze hladem to asi nebude. Prdiky sem-tam, ale to neni pricinou. Neporadi nekdo, nebo nema na to nektera z vas nejakou radu? - metodu vyrvani ale nedam.. Predem dekuju!