Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
koupila jsem si nedávno Janome 415 a jsem hodně spokojená. Funkcí má tak akorát, hlavně jsem nechtěla el.ovládání, aby při případné poruše šel jednoduše opravit.
Ahoj, jsem úplný začátečník, ale ráda šiju, zatím teda ručně..
Chtěla bych nějaký šicí stroj na běžné látky, běžné stehy, občas něco zalátat (díry na kalhotách), zkusila bych i patchwork.. poradte, jaký stroj. Dívala jsem se na singery, ale já vůbec nevím, co mám sledovat, co by měl mít a co už je zbytečný luxus na takové běžné domácí šití. Mám brzo narozky a také Ježíšek se blíží, tak bych si to spojila a napsala si o šicí stroj k Vánocům ![]()
Ahoj, stroj jsem vybírala minulé 2 týdny. Jsem také začátečník, měla jsem k dispozici starou Veritasku, ale furt nějaký problém a nikdy jsem na tom nic nedošila. Koupila jsem si Janome 423S se sadou speciálních patek navíc. Mám jej pár dní, tak jsem zatím ušla jen několikery návleky na botičky do fusaku, ale jsem nadšená. Šije tichounce, hned jsem pochopila obsluhování a vše jde snadno.
V úzkém výběru u mne byl s Janome 415.
Ale nevím nic o patchwork ![]()
@MarieOVMUC být tebou bych si vybrala nějaký stroj Janomé nebo Brother. Singer už dnes není tak kvalitní. Seženeš je už tak od 3000 do několika desítek tisíc, stačí si jen vybrat. Musíš si ujasnit, co budeš chtít (jen občas zkrátit kalhoty, ušít závěsy, povlečení nebo jestli budeš šít oblečení nebo patchwork a tak) a podle toho vybrat. Takže třeba zipovou patku v příslušenství, knoflíkovou dírku, ozdobné stehy…
@AnastazieB píše:
@MarieOVMUC být tebou bych si vybrala nějaký stroj Janomé nebo Brother. Singer už dnes není tak kvalitní. Seženeš je už tak od 3000 do několika desítek tisíc, stačí si jen vybrat. Musíš si ujasnit, co budeš chtít (jen občas zkrátit kalhoty, ušít závěsy, povlečení nebo jestli budeš šít oblečení nebo patchwork a tak) a podle toho vybrat. Takže třeba zipovou patku v příslušenství, knoflíkovou dírku, ozdobné stehy…
Já vůbec nevím, já donedávna šila jen rukou, zašívala co bylo třeba a šila malé plyšáky. Baví mě to, ale zkušenosti nemám žádné. Ráda bych si ušila nějaký ten potah na polštářek, ráda zkusím patchwork a když mi to půjde a bude mě to bavit a hlavně najdu čas, zkusila bych i nějaké oblečení (lehké střihy)
stroj jsem chtěla kvalitní, ale tak do 5 ti tisíc a aby nebyl jak zbíječka ![]()
Já myslím, že když si vybereš jakýkoli Janomé nebo Brother do těch 5000, tak chybu neuděláš ![]()
Ahoj švadlenky, máte někdo tento stroj? Co si myslíte o značce Lucznik?
http://www.raj-siti.cz/…rek/d-70236/
Je lepší koupit mechanický nebo elektronický stroj?
Budu si přát šicí stroj k Vánocům a k narozeninám, tak se poohlížím. Děkuji ![]()
@vvero píše:
Ahoj švadlenky, máte někdo tento stroj? Co si myslíte o značce Lucznik?
http://www.raj-siti.cz/…rek/d-70236/
Je lepší koupit mechanický nebo elektronický stroj?
Budu si přát šicí stroj k Vánocům a k narozeninám, tak se poohlížím. Děkuji
hele, co mi sem lezeš, to ja chci stroj k narozkám a k vánocum
![]()
@vvero O té značce nevím nic, ale k tomu, zda stroj elektronický či mechanický je důležité si zjistit, kdo jej bude opravovat v případě poruchy (síť servisů?, blízký opravář umí elektronické stroje této značky?).
Toto kritérium u mne hodně ovlivnilo výběr stroje Janome, jelikož má 3 roky záruku s tím, že si pro porouchaný stroj přijedou a opravený mi jej zase zašlou.
Vybírala bych spíš mechanický (teda na takové to občasné šití - kalhoty, polštářek, závěsy), protože v elektronickém se může snáz něco pokazit, navíc má mnoho funkcí, které nevyužiješ. A taky je potřeba vědět ten servis.
@MarieOVMUC se omlouvááám
máš asi taky narozky někdy v prosinci ![]()
Co si myslíte o tomhle? singer smc 2263/00
http://www.kamennyobchod.cz/…adition.html
dá se koupit od 3000,–
Holky, jak dopadl tedy výběr toho stroje???
Mám stejné požadavky, jako měla @MarieOVMUC, tak jen abych věděla, do čeho jít ![]()
Nakonec jsem dostala k vánocům nijak známý ani dráhy c a r stroj, šiku každý den pro zábavu a potřebu a neměla jsem problém.