Nákup spotřebičů

13536
13.12.12 10:17

Nákup spotřebičů

Ahoj holky, budeme vybavovat novou kuchyň a jdu si tedy pro radu, zkušenost a doporučení.
Lednička + mrazák - chtěla bych určitě samostatnou lednici a samostatný mrazák, obojí klasika velké 180cm. Momentálně se rozhodujeme mezi Gorenje a Liebherrem, kde hraje roli docela i cena (protože druhý jmenovaný set stojí jednou tolik). Nicméně u toho Liebherra se nám líbí nulová zóna u ledničky (dle prodejce je toto jediná značka, u které skutečně dobře funguje, u ostatních značek prý není na nic) a u mrazáku odsávání vlhkosti, takže nic neomrzá, netvoří se led, ani na potravinách. Máte někdo?
Myčka - zde uvažujeme nad vestavnou myčkou Bosch. Bylo nám doporučeno investovat spíše do kvality, protože výměna myčky je komplikovaná a tato je prý nejspolehlivější :nevim:
Varná deska + sporák - uvažujeme nad setem od Siemensu. Varná deska bude plynová, ale váhám nad povrchem. V současné kuchyni mám černé sklo a je to tedy za trest, protože údržba je fakt šílená. Takže, i když je to hezké, tak už fakt ne. Bílé sklo se mi nelíbí, takže v úvahu připadl nerez. Ale opět se bojím, jak je to s údržbou - poškrábáním. Máte někdo? Jste spokojené nebo ne?

Díky za každou radu, nějak se v tom plácáme a pořád se nemůžeme rozhodnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1823
13.12.12 10:33

Varnou plynovou deslu máme smaltovanou s jedním rychlohořákem (dvojitý hořák). Dělají i s jednoduchými. Ta je levnější. Zn. Ariston Něco jako takhle http://varne-desky.heureka.cz/…0-t-ow-r-ha/ Dělají víc designů. Nerez bude podle mě flekatej. Když si vezmu, jak mám flekatý nerezový hrnce, tak desku bych se opravdu bála. Smalt vezmeš Cifem a za chvíli je čisto.

Dělají i trouby. Ale tu mám Fagor. S rychlým ohřevem - bezvadná věc. Příště bych šla do pyrolytické (samočistící).

Hodně recenzí najdeš na www.heureka.cz nebo www.mall.cz … I na kasa.cz občas někdo něco napíše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13536
13.12.12 10:48

@Petra8a Díky. Nám právě říkal, že ten problém je u levných nerezů. Že ty Siemensy ho mají už dost kvalitní a právě by fleky dělat neměl. Ale nevím, také se toho bojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3932
13.12.12 10:59

Já mám kuchyňské spotřebiče v nerezu, lednici od baumatic, zrovna u lednice je to téměř bezúdržbový materiál, otisky setřu vlhkým hadříkem, poškrábanou jí zatím nemáme, syn po ní jezdí magnety a zatím bez problémů. Horší je to s mikrovlnkou a varnou konvicí, tam sou fleky a otisky vidět pořád.
A myčku značky bosh doporučuji, myje skvěle. Jinak teda nesouhlasím s tím, že výměna vestavné myčky je komplikovaná, jen je potřeba přidělat dvířka v designu kuchyně, jinak se jen zasune a připojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13536
13.12.12 11:04

@mammy Díky, takže toho nerezu není třeba se bát? Zrovna u ledničky je mi to fuk, protože ta se mi do kuchyně už nevejde, takže bude nejspíš ve špajzu, kde nebude vidět (nebo na chodbě, tam by tedy vidět byla, ale nevíme, zda se tam vejde). Tak on to nemyslel přímo jako velkou komplikaci, ale že z těch spotřebičů je ta výměna nejvíce složitá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
13.12.12 11:19

U nerezu bych si dávala pozor, aby to mělo úpravu proti otiskům prstů - máme troubu, která ji má a ta je v poho.. mikrovlnka ji ale nemá a je tam vidět fakt všechno…

jinak z toho co píšeš mi přijde, že se vám snaží prodejce doporučit to nejdražší :think: ale ne vždycky platí, že jen to je dobré a ostatní šmejdy…

Co se týče myčky, tak to už tu někdo psal, nechápu v čem je případná výměna komplikovaná, to bych podle návodu zvládla vyměnit i já :lol:

• Citovat
  • Upravit
191
13.12.12 11:37

U té myčky mám jednu zkušenost. Nedávno se nám zničila ta naše…vestavěná. Výměna by provedena asi do hodiny i s instalací vody a všeho. Opravář který se přišel původně podívat na tu naši, tak řekl že oprava by stála 5000,– a že to nemá cenu protože do půl roku by u nás byl zase. V dnešní době se moc nehledí na kvalitu, ale kvantitu. Ta naše původní myčka stála skoro 30litrů a teď po šesti letech odešla. Jasně nám doporučili vybodnout se na cenu a koupit levnější, že vydrží všechny stejně. Teď máme myčku za 10 000,– původně 14 000,– ale máme ji přes známého. A kdybychom neměla malou kuchyň…tak bychom nemuseli mít tu užší myčku a ještě bychom ušetřili, protože ty užší jsou drahší než ty širší. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
13.12.12 11:45

Tak u nás to na plné čáře vyhrála značka whirlpool, má ji i rodina kolem nás a např. myčku měla 7 let a pak se teda porouchala a bylo to v elektronice takže by to stálo asi 3 tisíce tak si radši koupila novou ale jak říkám u nás v rodině nedáme dopustit na whirlpooll (ne jen do kuchyně ale všeobecně :) ) jediný co mi teda trochu vadí je že mám vestavěnou nerezovou troubu a tam teda ty otisky vidět jsou ale nevím jestli je to materiálem nebo čím :nevim: jinak je to asi kus od kusu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
13.12.12 13:40

Ahoj, tak já mám všechny spotřebiče od Siemens a spokojenost maximální. Desku mám ale indukční, černou, údržba více méně běžná, bez problémů. Předtím jsme měli Baumatic (v podnájmu, ne naše) a to byla šílenost, nikdy :poblion:
Myčka je absolutně perfektní, mám 60, umyje všechno a hlavně je tichounká. Má i LED diodu, která vrhá lehké modré světýlko na podlahu v průběhu mytí. Spotřebičů Bosch bych se nebála, je to o něco levnější bratr Siemensu, ale myslím, že kvalitativně na stejné úrovni :palec:

jinak tu lednici Liebherr má tchán a náramně si ji pochvaluje (i když já ho tedy podezřívám, že hlavně proto, že byla šíleně drahá, protože si neumím představit, co by on tak mohl porovnávat :mrgreen: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí