Nákup vybavení do bytu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
12.7.24 23:07

Nákup vybavení do bytu

Zdravím všechny. Postupně chci obměňovat věci v domácnosti. Aktuálně mám v plánu kuchyňské vybavení jako jsou sklenice, talíře, nádoby na suché potraviny… Ráda bych si věci objednala někde na internetu. Koukala jsem již na Alzu (ale nic moc se mi tam nelíbilo), Sconto, Ikeu a Mobelix, ale hodnocení internetových e-shopů měli hodně špatné. Máte někdo zkušenost s nějakým ověřeným e-shopem nebo stránkou, kde bych takové věci mohla objednat a nepřišlo to za X dní a nekvalitní? Nemám moc zkušenost. Zároveň hledám i něco, co bude trochu v průměrné nebo nižší ceně. Mám omezený budget.

Také pokukuji po nábytku do ložnice, kobercích,… Jaké máte zkušenosti vy a co můžete doporučit? Kde se dá nakoupit výhodně a dobře. Vím, že se dají sehnat dobré věci z druhé ruky, ale co se týká třeba toho nábytku, tak ho nemám jak převézt domů, proto koukám na online stránky, kde je dovoz. Předem díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76039
12.7.24 23:17
@Kasandra557 píše: Více

proč chceš obměňovat vybavení kuchyně, když nemáš dost peněz, jak píšeš?
a kupovat nábytek z druhé ruky a koberec? když nemáš dost financí, tak to nechej, jak to je a postupně až našetříš, tak obměňuj,
ale obměňovat staré za staré a ještě cizí možná se štěnicemi, červotočem nebo blechami - nechápu,
dnes byly asi hodně velké fleky na slunci, diskuse, co tu dnes jsou fakt jedna perla vedle druhé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7260
12.7.24 23:17

Proč vyměňuješ věci jako sklenice, nádoby atd když na to nemáš peníze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.24 23:23

Ahoj, tak nádoby na suché potraviny mám z ikey a z kiku, jsou super, také něco mají v pepcu. Fakt si je nemůžu vynachválit. Skleničky také pepco, nebo ikea - pevné, takové se vzorem, vypadají třeba jako skleničky na whisky, ale mám je na kávu :D
mají i velké, ty používám běžně na vodu s citrónem a tak a viděla jsem, že je mají hodně po kavárnách - název: FRASERA sklenice. Hrníčky máme také většinou z ikey: OFANTLIGT. Vše je nějak vzorované, moc se mi obyčejné skleničky a hrníčky nelíbí.
Nábytek je horší, ikea skříňky nemáme, četla jsem, že se občas něco trošku rozpadne, vržou, takže na to podívat jinde. Možná Jysl? Vím, že často mají velké výprodeje.
Každopádně co byl fakt risk je postel z ikey, bílá SONGESNAD, máme jí chvíli, provizorně, než si necháme časem postel vyrobit u truhláře a musím říct, že občas trošku skřípe :lol:

• Citovat
  • Upravit
5910
12.7.24 23:26

A co 4home, tam se to dá taky.Ale IKEA taky není úplně špatná, mají tam slušný výběr ale dost toho na internetu nemají. Nábytek jsem tam taky kupovala, není špatný. Chce to prostě natrefit.Ze sconta mám taky nějaký nábytek, za dovoz chtějí rozumnou cenu, a občas solidní slevy, naposledy jsem kupovala dětem postele, původní cena 10.900,jeden den to šlo do slevy za 5900,to jsem už začala uvažovat a za další 2 dny to kleslo o další 1000 a k tomu ještě sleva tak jsem neváhala :lol: když to člověk potřebuje 2×, komunikace dobrá, kvalita je průměrná. A na koberce bych šla do Brena, tam jsem narazila na velké slevy.Ale já nejsem náročná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.7.24 23:40

Jen chci podotknout, že mít omezený budget nemusí nutně znamenat, že člověk je bez peněz. To, že chci obměnit věci do bytu a neutratit za to zbytečně moc peněz (např. za nějaké speciální designér kousky), ale že spíše hledám něco průměrného, co zkrátka bude plnit funkci je věc jiná. A právě proto mám něco našetřeno ;-) a ptám se na ověřené stránky, e-shopy či tipy.

Obměňovat staré za staré? To píši prosím kde? V příspěvku o tom nepadla řeč, spíš naopak… Že hledám věci nové, protože prostě nevezmu auto s károu a nehodím prostorný nábytek na ní, ale že hledám dovoz - viz klasické e-shopy, co vám doručí balík domů, vy si ho vybalíte a nově poskládáte. Je to srozumitelnější? To jako perlu nevidím, ale jako běžnou praxi.

A ostatním děkuji za komentáře. Omrknu to. Ta Ikea mi přijde taky fajn, co se týče vybavení. :) Breno neznám, ale díky za doporučení a za pochopení! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.7.24 23:45

A ještě bych dodala… To jsou krásné předsudky, které lidi mají k věcem např. ze sekáčů, bazarů, druhé ruky… Že to automaticky znamená, že jsou v nich blechy, štěnice a kde jaká havěť? :D To je také dobrý úlet. Lidé někdy nemusí vyhazovat jen čistý hnus, ale třeba jen mění styl jejich obydlí a chtějí něco poslat za menši cenu dál… Ale dobrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76039
13.7.24 00:01
@Kasandra557 píše: Více

no - každému, co si přeje - už tu bylo víc diskusí, že si lidé dotáhli se starým nábytkem štěnice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
718
13.7.24 00:06

@stinga nábytek jsme z druhé ruky taky měli -zrenovovali jsme ho pak -a jsou to žvásty. Pokud vybíráš pečlivě a sama nejsi čuně (ale vyčistiš a vydezinfikuješ to preventivně ),tak si blechy nebo štěnice fakt nedotáhneš. Náhodou tam můžeš sehnat plno krásných kousků i klidně poměrně nových třeba rok starých věcí (či i ty starožitný věci), když umíš hledat a nejsi sama prase, tak najdeš co chceš a ještě dost ušetřiš 8). Zas je dobrý si to někdy zkusit než něco začnu psát a hejtit. Zbytečný byl tudíž tvůj dodatek. :nevim:

Příspěvek upraven 13.07.24 v 00:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76039
13.7.24 00:11
@Sunnysmile19 píše: Více

je to prostě můj názor a je to veřejná diskuse, takže můžu svůj názor napsat - jestli je zbytečný nebo ne :zed:
neurážím, nejsem vulgární, tak nevím, co s tím máš za problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
13.7.24 01:53

@stinga Vždyť urážíš zakladatelku v prvním příspěvku, viz. ty řeči o erupcích na slunci. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
718
13.7.24 06:18

„@stinga“

Nevím ale jestli úplně moudrý názor - má to totiž hned několik logických výhod to staré za spíš novější než staré. Takovéto swapy, bazary jsou stále více populární. Neplýtváš materiály, tedy nepodporuješ zas konzum ve velkém, můžeš ušetřit hodně peněz, takže to je i finančně zodpovědné. A podle svého stylu můžeš najít i originální věci nebo je DIY přetvořit do originálních.

Samozřejmě minimální riziko zvířátek tam je, ale to by muselo být bůhví jakém stavu ten nábytek a hlavně sama bys té čistotě taky moc nedala, když tě nenapadne udělat nejdřív prevenci. A pár diskuzi kdysi na eMiminu nemůžeš brát za relevantní vzorek a argument 8)

Takže já ti ten názor krásné vyvracím fakty a naopak úplně běžným, logicky způsobem.
Naopak ty jsi do Z bez důvodu začala „kopat“ a vymýšlet hned cosi se šváby a na můj proti příspěvek útočně psát ala to je můj názor, nevím co máš za problém. Začala jsi to ty a já jen logicky argumentuji. Názor mit můžeš, ale když už se bezdůvodně do někoho pouštiš, tak by to pak chtělo se už o něco kvalitně opřít :nevim:

Příspěvek upraven 13.07.24 v 06:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
13.7.24 06:35

Tak ona je to spíš reklama na swapy, jak vidím 8). Řeči o konzumu atd. To zas bude někde chytrý článek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
718
13.7.24 06:37

@Kelsey Neboj, já jen jen vyvracím názor, nedělám reklamu. Jen se zastávám Z.,že to není vůbec nic špatného 8)
Kdyby Stinga nezačala, tak to není třeba, ale logický důvody jsem uvést zkrátka musela 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
13.7.24 07:15

Vybavení do kuchyně kupuju v podstatě jenom v Tescoma, někdy Ikea. Nábytek ti prakticky všude dovezou, někde zdarma, někde zaplatíš. Nejlepší cenu musíš hledat podle toho co chceš, co se ti líbí. Někdy je to běh na dlouhou trať, ale vyplatí se. U nábytku jsem schopná prohledávat a rozhodovat se i týdny.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný