Naleptané obkladačky?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2016
3.6.18 20:23

Naleptané obkladačky?

Mám takový problém a potřebuji vědět, co si o tom myslíte. Začnu od začátku: V minulém bytě jsme měli lesklé obkladyčky, které jsem umývala jednou za čas sprejem W5 - nanesla, nechala chvíli působit, spláchla a bylo uklizeno, obkladačky měly lesk jako blesk. Přestěhovali jsme se do nového. Tady jsou taky obkladačky, ale jaksi nemají lesk jako blesk. :(

Povrch je pořád jako od vodního kamene, ale není to vodní kámen. Když obkladačka uschne, jsou tam vidět jakoby na povrchu mapy a obkladačky jsou jakoby matné, drží se na nich voda. Dělalo nám to od začátku. Ještě jsem si všimla, že obkladačky v ostatních částech v koupelně jsou lesklé a povrch na omak hladký. Bohužel, tam kde je vana/sprchový kout, tomu tak není. Tam jsou obkladačky matné, mapovité a na omak „hrubé“.

Již delší dobu se domnívám, že jsou obkladačky něčím jakoby naleptané. Jsem z toho celkem dost nešťastná. Zkusila jsem na to kde co: ocet, kyselinu citronovou, fixinelu, W5 - růžový, savo, jemný písek, drhnula jsem to a bohužel bez výsledku.

Stalo se taky některé z vás to taky?
Myla jsem vše fixinelou - vše krásně pustilo, vodní kámen, vše se leskne a je čisté. Ale ty kachličky zůstávají pořád stejné. Proto si myslím, že je to fakt něčím naleptané. :,( Drhnu to pořád, ale výsledek je jaksi stejný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9166
3.6.18 20:40

Možná je narušená glazura…právě jiným dřívějším čist. prostředkem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2016
3.6.18 21:06
@pannda píše:
Možná je narušená glazura…právě jiným dřívějším čist. prostředkem..
:,( Čím to mohli proboha popaplat? :,( A není to možné nějak zachránit? :,( :,(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2016
28.6.18 11:17

Tak už vím, co to je. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...