Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Mám takový problém a potřebuji vědět, co si o tom myslíte. Začnu od začátku: V minulém bytě jsme měli lesklé obkladyčky, které jsem umývala jednou za čas sprejem W5 - nanesla, nechala chvíli působit, spláchla a bylo uklizeno, obkladačky měly lesk jako blesk. Přestěhovali jsme se do nového. Tady jsou taky obkladačky, ale jaksi nemají lesk jako blesk. ![]()
Povrch je pořád jako od vodního kamene, ale není to vodní kámen. Když obkladačka uschne, jsou tam vidět jakoby na povrchu mapy a obkladačky jsou jakoby matné, drží se na nich voda. Dělalo nám to od začátku. Ještě jsem si všimla, že obkladačky v ostatních částech v koupelně jsou lesklé a povrch na omak hladký. Bohužel, tam kde je vana/sprchový kout, tomu tak není. Tam jsou obkladačky matné, mapovité a na omak „hrubé“.
Již delší dobu se domnívám, že jsou obkladačky něčím jakoby naleptané. Jsem z toho celkem dost nešťastná. Zkusila jsem na to kde co: ocet, kyselinu citronovou, fixinelu, W5 - růžový, savo, jemný písek, drhnula jsem to a bohužel bez výsledku.
Stalo se taky některé z vás to taky?
Myla jsem vše fixinelou - vše krásně pustilo, vodní kámen, vše se leskne a je čisté. Ale ty kachličky zůstávají pořád stejné. Proto si myslím, že je to fakt něčím naleptané.
Drhnu to pořád, ale výsledek je jaksi stejný.
Možná je narušená glazura…právě jiným dřívějším čist. prostředkem..
@pannda píše:
Možná je narušená glazura…právě jiným dřívějším čist. prostředkem..