Nález ložisek na mozku

Anonymní
28.11.22 18:00

Nález ložisek na mozku

Zajímá mě i vaše postřehy a případy.
Vrtá mi to v hlavě

Mám v rodině mladou ženu do 30 let.
Trpí na opravdu hrozné migrény. Dostala i silné prášky. Vyšetření hlavy ukázalo ložiska na mozku. Prý je podezření na tuberózní sklerózu. (nevěděla jsem co to je a jsou to teda nezhoubné nádory v těle) Posílají ji na další vyšetření. Dále trpí endometriózu, celkově slabá, únava. Je tu někdo kdo měl ložiska na mozku a nic to neznamenalo? Nebo je tu někdo kdo zná někoho nebo kdo má tuberozní sklerózu? :think: A někdo kdo ma silné bolesti hlavy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3724
28.11.22 18:18

Tak k ložiskům musí mluvit lékař. Jsou nálezy na MR, kde jsou ložiska, která jsou v normě a nic neznamenají /já mám třeba opakovaně malá nečetná ložiska/, a jsou ložiska, co dají s dalšími výsledky z jiných vyšetření dohromady vážnou diagnózu. S tuberózní sklerozou nemám zkušenost. Mě vyšetřovali opakovaně kvůli RS, kterou navzdory ložiskům nemám… Mám chronickou boreliozu. takže tohle musí vysvětlit hlavně lékaři, co přesně znamenají ložiska konkrétně u ní. držím palce :mavam: Každopádně nález ložisek, která „nic neznamenají“ může být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
28.11.22 18:43

Já mám ložiska na mozku a mám roztroušenou sklerozu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.11.22 19:00

Ja mam loziska na mozku a zadnou diagnozu nemam. Zjistili mi je cca pred 10 lety, kdy jsem mela urcite potize, ktere vedly k tomu mri. Nicmene potize po case vymizely samy - bylo to psychickeho puvodu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.11.22 20:14

@Suelinda aha no snad nebude mít tuto diagnózu
Jak se ti s tim.zije? Zhoršuje se to? Máš příznaky a jaké

• Citovat
  • Upravit
3076
28.11.22 21:45
@Anonymní píše:
@Suelinda aha no snad nebude mít tuto diagnózu
Jak se ti s tim.zije? Zhoršuje se to? Máš příznaky a jaké
Žiju s tím už asi 13 let úplně v pohodě, občas ataka, samozřejmě léky a pravidelné kontroly, ale nijak výrazně mě to neomezuje. Jsem podruhé těhotná, s první dcerou vše ok, teď jsem 24+2 a zatím taky vše ok. Mám manžela, dobrou práci, prostě žiju úplně normálně, nijak zásadně se to nezhoršuje. Klep klep :). Je to hodně v hlavě a já jsem naladěná pozitivně. Tyhle nemoci si libují ve stresu a strachu.
Příznaky je asi zbytečné psát, protože tahle nemoc je hrozně individuální. Mně to začalo od očí, ale to byla jen ta první ataka, pak levá strana těla, hlavně levá noha a prsty na levé ruce, hodně zhoršená citlivost.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí