Námitka k rozhodnutí zamítnutí ID

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1108
28.9.25 15:51
@Anonymní píše: Více

Podívejte se do té skupiny na FB a požádejte o radu. Často se stává, že doktor napíše něco neurčitě do zprávy a na vaši žádost, jestli by to kvůli tomuhle nemohl napsat jinak kývne. Nemyslím tím, že by lhal, jde o formulaci. Ta je velmi důležitá. Odborní lékaři nemají ponětí, co tam mají psát. Prozkoumejte posudek, jestli vůbec posudkový lékař uvedl v posudku všechno, co v těch zprávách je, často to ani pořádně nečtou. Na základě nesrovnalostí nebo nových zpráv od lékařů můžete vznést námitku, bez toho to nemá smysl. Rozdíl 20 a 35 procent je ale veliký, to by se fakt muselo objevit něco nového. To, že jste šla do práce a v průběhu žádosti pořád pracovala byla blbost. Šla bych marodit, pokud práci nezvládáte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33730
28.9.25 16:05

V tom rozhodnutí určitě někde bude, kam máš v případě nesouhlasu poslat odvolání :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24713
28.9.25 17:17

Pokud k té námitce nedoložíš nové lékařské zprávy, nebo nové skutečnosti, co ovlivňují zdravotní stav, je to bez šance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24713
28.9.25 17:19
@alisekR píše: Více

Nesmysl. Jiný lékař ano, ale jiný kraj to fakt být nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.25 18:25

@Catalina123
Přislo mi rozhodnutí kde bylo pouze uvedeno že nesplnuji podmínky pro uznání ID že jsem omezena jen v 20% a je treba35% a že můžu vznést námitku do 30 dnů na kteroukoli OSSZ více tam neuvedli. Šla jsem do práce z důvodu že stav se už nějak neměnil tak jsem to chtěla zkusit jak to budu v práci zvládat. Je něco jiného být doma kdy si člověk může jít kdykoli lehnout když je unavený a taky není v takové zátěži. Jenže některé věci jdou hůře a taky jsem dost unavená a potom chodím jak opilá a rovněž mě taky bolí hlava, ruka atd. Bojím se jít znova na neschopenku ať neskoncim tak že budu i bez práce :,(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.9.25 18:28

@arinecka ano je tam uvedeno námitku můžete podat na jakékoli pobočce OSSZ proto si hrají s myšlenkou že bych to zkusila dat raději jinde než tady u nás

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.9.25 18:31

dej to jinam.

• Citovat
  • Upravit
33730
28.9.25 20:24

Aha, tak to zkus a uvidis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12237
28.9.25 20:48

Mne nekdy prijde, ze se to posuzuje podle toho, jak se doktor vyspi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí