Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ztráta času.
Smiř se s tím, že budeš muset začít makat, nebo splašit někoho kdo Tě bude živit ![]()
Makám celý život i teď chodím do práce, jen díky tomu, že jsem prodělala cévní mozkovou příhodu už mi některé věci dělají problém, proto jsem o to i požádala. Nikdy jsem nepochopila lidi, kteří hned druhé odsoudí, aniž by o nich vůbec něco věděli ☹️
@Anonymní píše: Více
no ono nezáleží na tom co máš za nemoc, ale jaký máš funkční deficit. Někdo je po mozkové příhodně ochrnutý na polovinu těla a nemluví, jiný je bez následků. Jak je to dlouho co jsi měla tu příhodu? Při posouzení ID musí být stav ustálený. Po mozkové příhodě lze rehabilitací ještě hodně zlepšit, tam bych stav nehodnotila dříve jak půl roku po proběhlé příhodě.
Prodělala jsem ji prosinec 24 právě že na rehabilitace jsem chodila půl roku a stav se už ustálil spíše jak jsem nastoupila do práce tak jsem zjistila co všechno mi ještě dělá problém.
No ale sama píšeš, že ti uznali jen 20 % a je potřeba 35, stav je ustálený, takže na něj nedosáhneš.
@Monchichik píše: Více
Jo, ale posouzení je na tom doktorovi, co on uzna. A zrovna tento kraj je tim docela známý, ze jen tak neco neuznaji. Znama se odvolala do jineho kraje a uspela.
@Monchichik píše: Více
Manželovi také uznali 20, odvolal se a uznali, že to první posudkový lékař špatně zhodnotil a dostal 1. st. Od toho ty možnosti odvolání jsou
Na facebooku je skupina „postizeni proti cssz“ kde se resi namitky atd…
Muzou poradit a daji i vzory pro vyplneni.
no a máš teda nějaký neurologický deficit? Chodíš někam na neurologii? Jak tvůj stav hodnotí neurolog?
tak posudkový doktor má tabulky, těmi se musí řídit. Tak záleží co má zakladatelka ve zprávě od neurologa, jaké má následky? Posudkový lékař může přidat až 10 bodů např. podle profese co dotyčný vykonává, nebo pokud jsou tam ještě další diagnosy co ovlivňují stav. Ale z 20b stejně 35 neudělá.
@Lucka1111 píše: Více
tak proč se ty body najednou někdy při odvolání objeví. A občas vidím i v televizi hodně křiklavé příklady, kdy až po zveřejnění najednou ID je přidělen.
@Anonymní píše: VíceŘekla bych, že i záleží na tom, jak je sepsaná zpráva od lékaře.
Když podáš tu námitku, tak to automatický pózuje jiný kraj. Je to tak. Nebude to posuzovat stejná ČSSz
Ahojky,
moc děkuji 
prosím o radu. Podala jsem si žádost na ID teď mi přišlo rozhodnutí, že mi to zamítají uznali mi jen 20% a je třeba 35% chci podat námitku jen nevím jak na to a také kde to poslat (mohu prý na jakoukoli OSSZ) spadam pod okr. Karviná a tady skoro všechno zamítají, tak jestli to neposlat raději jinde. Pokud někdo máte s tím zkušenosti budu moc ráda za jakoukoli radu