Namrzání mrazáku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
namrzání mrazáku
Ahojky, nevíte někdo, co vlastně způsobuje namrzání mrazáku (slyšela jsem, že když se často mrazák otvírá nebo dobře netěsní)? Údajně namrzlý mrazák žere víc proudu. Mně připadá, že nám namrzá dost rychle, tak prosím o radu, čím by šlo to namrzání zpomalit. Jak často odmražujete? Děkuji za všechny příspěvky
, pěkný den
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahojky,odmrazuji téměř po pul roce.Netěsnila mi guma u dveří a pak se namrazoval.Nebo špatné dovírání.Slyšela jsem že je dobré bčas namazat gumu glicerinem aby nespuchřela ale já osobně nezkoušela. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejvíc namrzá, když tam dáš větší množství věcí na zmrazení. Já to vidím na příkrmech, když navařím a než to zmrzne, je tam námraza jako hrom. Odmrazuju, když si vzpomenu, měla bych mnohem častěji
. Odmrazím a za týden je tam zas, zvlášť když tam dám ty navařené příkrmy.
A že námraza žere, je pravda pravdoucí, nevím teď o kolik, ale o hodně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Po tydnu námraza to je brzy..Trochu namraženy je ale vždycky.Já jej ani nemohla zavřit jak byl nakuleny když netěsnila guma ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Oskynka píše:
Ahojky,odmrazuji téměř po pul roce.Netěsnila mi guma u dveří a pak se namrazoval.Nebo špatné dovírání.Slyšela jsem že je dobré bčas namazat gumu glicerinem aby nespuchřela ale já osobně nezkoušela.
A jak jsi řešila netěsnící gumu (výměnou nebo lze nalepit těsnění jako je třeba na dveře???) - mám totiž dojem, že mi taky dobře netěsní, protože když zavřu lednici, nemůžu ji v prvních sekundách vůbec otevřít, jak se guma přicucne, ale u mrazáku to tak není …
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejspíš už je tedy opotřebovaná.Dá se koupit náhradní.Někde přímo v prodajně lednic,nebo v opravně.Na každy typ mrazáku je jina.Vyměnu dělal muj chlap ale nevím jestli je tam nějak lepená nebo vsazená
Zrovna laciné to asi take není.Pokus se někde sehnat glicerin a natřít ji tím.Bude lépe doléhat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
…ovšem jestli je deformovaná, tak nějaké patlání glycerinem nepomůže.
Ale za pokus to asi stojí. Glycerin se dá sehnat pod názvem glycerol v lékárně. (dá se použít i do směsi na bublifuk, takže když ho budou mít jen větší balení, nezoufejte)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit