Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den můžu se zeptat jestli se jedná o těhotenství
Bolí mě podbřišek strašně, je mi na zvracení a občas omdlení, a když jdu do kopce zadychavam se a to se mi nikdy nestalo a test jeden negativní a u dvouch slabé čárky děkuju za odpověď
Zopakuj test po víkendu, jestli jsi těhotná, bude to jednoznačně.
@ugluk já test už dělala 10× a čárky slabé se ukazují až po dvouch dnech a jsem bez menstruace 3 měsíce
@Karolinaslavikova píše: Více
Tak to těhotná nejsi…absenci menstruace res s lékařem..tvé příznaky mohou taky znamenat třeba anémii, hormonální nerovnováhu, onemocnění štítné žlázy atd…takze se obrat na svého gynekologa a obvodaka
@Vladusxx já zkusím za 14 dní si udělat digitální test a je divný že mám kulaté břicho
jdi na krev ale těhotná nejspíš nebudeš
@ka2ka já právě koukala na příznaky a víc jak polovinu jsem mela
hmm já taky každý měsíc a těhotná nejsem, můžou za to hormony ![]()
Těhotná nejste, ale něco vám nejspíš je. Běžte k lékaři, ať vyloučí, že jde o něco vážnějšího.
Ahojky holky, jsem tu nová a mám dotaz.
Mam bohužel syndrom PCOS a už jedno dítě skoro 9 let. Cyklus mi začal “nejak” fungovat až zhruba před dvěma lety, kdy menstruaci dostávám cca za 40, 70 až 100 dnu.
Teď k věci, už týden mi není dobře, před 14 dny proběhl styk a mě vyšel na těhotenském testu duch. Šla jsem na gynekologii, na Utz nic nebylo, jen dr řekl - vysoka sliznice. Nabral Hcg a hodnota vyšla 47. Co si o tom myslet? Je tam vůbec nějaká šance? Děkuji za odpovědi
Hodnota 47 značí počínající těhotenství, tak nějak by to odpovídalo styku před 14 dny. A je naprosto normální, že v téhle fázi není na ultrazvuku nic vidět, to by mělo být spolehlivě tak za další dva týdny, případné srdíčko ještě později. Samozřejmě teď nikdo není schopen říct, jak bude těhotenství dál pokračovat, může trvat dalších osm měsíců nebo taky jenom osm hodin, teď je třeba čekat. Může napovědět krevní test za 2-3 dny, hodnota by měla být minimálně dvojnásobná, ale tak jako tak moudřejší to bude z ultrazvuku za 2, spíš 3 týdny.
Právě dr říkal, že hned v pondělí mám přijít na další ultrazvuk. Bavil se i o mimoděložním těhotenství. Já jsem z toho úplně vykolejená. Syn je “dělaný” po půl ročním braní hormonu. Nedávali mi skoro šanci. Celých 9 let ani náznak, teď tohle. Nevim vůbec jak se co počítá, ani neznám žádné hodnoty Hcg. Potřebovala jsem to někomu říct, poradit se.
No, po týdnu jeto velmi na hraně na miniaturní černej flek, pokud jsi si jistá, že to bylo právě z toho styku. hCG mohl nechat nabrat ještě jednou, aby viděl, jak to stoupá, pokud teda má podezření na mimoděložní, při tom to spíš stagnuje. no ale uvidíš, dej tomu čas a nenech se zahnat do kouta, držím palce ![]()
On řekl, že si myslí, že ta hodnota je dost nízká, že sice pozitivní je, ale že si myslí, že to spíš může být mimoděložní. Asi by za normálních okolností znovu odesílal na krev, ale jak řekl, bude dlouhý víkend. Tak snad se něco na Utz objeví. Pro nás by to byl obrovský zázrak, když nademnou “zlomili” hůl.