Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Vesnickaholka píše:
Do prace jsi sice chodila, ale nemela jsi ty dve detion je docela rozdil byt bezdetny, chodit do prace, starat se o domacnost apod a mit dve deti, chodit do prace, pak rychle skola/skolka, nakupy, ukoly, do toho ta starost o domacnost apod..
A jinak bych dceru ve Tvem pripade ty tri dny vozila a vubec bych nepremyslela nad jinou variantou..
To jí trošku nedocvaklo ![]()
Nevadí, no ![]()
@Kristyna3l píše:
Valim se doma na materske😀 tak to je super koment tvl👌
Jo jsi líná jak vandrácká veš! Jak to budeš dělat až bude mladší dite školce a ty v praci? Kdyz uz ted te obtěžuje odvezt dite do skoly? Mmch skolni docházka je povinna a ty omilane rodinné důvody bych si radeji nechala do zálohy pro jine příležitosti nez je tvoje lenost. Tvoje mama ma pravdu.
Mmch byla jsem na mateřské/rodicaku dvakrat a nikdy jsem nemela tolik volného casu jako tenkrat a stihala jsem se i pravidelne valet… ![]()
A ted si predstav, ze nekteri lidi to tak musi delat denne, vozit dite 20 minut do skoly a pak zpatky domu a odpoledne totez. Nebo treba 20 minut pesky tam a zpatky. Nebo jedno dite vyzvedavaji ze skolky treba po obede, druhe ze skoly o par hodin pozdeji, a jezdi tak tam a zpatky treba 3× denne. To fakt neni duvod neposlat dite do skoly.
Omlouvali jsme dcery nekolikrat, az nam bylo ucitelkou vysvetleno, ze pro ni je lepsi napsat zdravotni duvody(bez rozvadeni). Na 3 dny rodinne duvody je moc…
Jinak vozime dite 30 min autem semtam a neni to zadny problem. Nebyl ani s rocnim ditetem ![]()
Nevím proč tak odsuzující komentáře
Možná je zakladatelka větší nervák, mají těžká rána nebo má plačtivé mimi… prostě důvody můžou být různé. Jestli dítě školu zvládá tak 3 dny doma fakt není tragédie. Naše paní učitelka říkala že preferuje omluvy narovinu (třebas prodlouženy víkend apod.) než výmluvy, děti to stejně ve škole řeknou
Jestli nemá dítě hafo absenci klidně bych nechala doma… ![]()
Když se mi to proste nehodí, píšu rodinné důvody. Napr. dnes dcera musela koni volat veterináře a byt s kobylou. Není ve skole = napsala jsem rodinné důvody.
Do prace jsi sice chodila, ale nemela jsi ty dve deti
on je docela rozdil byt bezdetny, chodit do prace, starat se o domacnost apod a mit dve deti, chodit do prace, pak rychle skola/skolka, nakupy, ukoly, do toho ta starost o domacnost apod..
A jinak bych dceru ve Tvem pripade ty tri dny vozila a vubec bych nepremyslela nad jinou variantou..