Ukradnutý mobil

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
13.5.23 20:20

Ukradnutý mobil

Dobrý den, prosím, jak byste to řešili vy? Syn si cca rok šetřil sám na nový mobil, chodil o velkých prázdninách na brigády občas i o volných víkendech. Má 14 let. Měl z něho velkou radost. Tento týden mu byl mobil odcizen. Stalo se to v rychlosti na ulici, kdy mu telefon vypadl a za chvíli se vrátil a telefon už tam nebyl. Někdo ho zvedl a nevrátil. Telefon je vyplý. Na policii ho nemohou vyhledat. Zřejmě je vypnutý. Mrzí mě to, tak se snažil a tak dopadl. Je z toho smutný. Já mu nemohu koupit telefon, jsme samozivitelka a tak tak že zvládám vše poplatit. Myslíte, že je ještě nějaká šance, že žen telefon dostane zpět?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20858
13.5.23 20:22

Není.

A mladej má ponaučení, že si věci má pořádně hlídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
13.5.23 20:24
@Cenarius píše:
Není.A mladej má ponaučení, že si věci má pořádně hlídat.

To teda má, no 😞

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5935
13.5.23 20:28

Já nevím na jakém principu to policie dohledá, ale možná vám dám naději.
Manžel si koupil od bývalého kolegy tablet, měl ho sotva týden a volala mu policie, že tablet je kradený. Jak se k tomu dopátrali, ale vůbec nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
13.5.23 20:28

To už asi šance není, ten člověk vyndal sim kartu a už se na ten mobil nedovolá nikdo. Jedině podívat se na nějaké bazary kde by mohl ten člověk ten mobil prodávat. Nebo pokud má iPhone a sdílí s někým lokaci tak že by se mohl někdo podívat kde byl naposledy, ale nevím. Eventuálně pokud přesně ví kde mu vypadnul se zeptat domů jestli někdo nemá kameru na tu ulici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65015
13.5.23 20:31
@Anonymní píše:
Dobrý den, prosím, jak byste to řešili vy? Syn si cca rok šetřil sám na nový mobil, chodil o velkých prázdninách na brigády občas i o volných víkendech. Má 14 let. Měl z něho velkou radost. Tento týden mu byl mobil odcizen. Stalo se to v rychlosti na ulici, kdy mu telefon vypadl a za chvíli se vrátil a telefon už tam nebyl. Někdo ho zvedl a nevrátil. Telefon je vyplý. Na policii ho nemohou vyhledat. Zřejmě je vypnutý. Mrzí mě to, tak se snažil a tak dopadl. Je z toho smutný. Já mu nemohu koupit telefon, jsme samozivitelka a tak tak že zvládám vše poplatit. Myslíte, že je ještě nějaká šance, že žen telefon dostane zpět?

dceři ukradli mobil a našli ho asi po měsíci, ten telefon se přihlásí přes něco, co má v sobě, i když vymění simku. Ale dceři ho hledali v nějakém systému, protože to byl trestný čin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
13.5.23 20:36
@vokishka píše:
dceři ukradli mobil a našli ho asi po měsíci, ten telefon se přihlásí přes něco, co má v sobě, i když vymění simku. Ale dceři ho hledali v nějakém systému, protože to byl trestný čin

Takže měla telefon na 10000 Kč? To on tak drahý neměl. Mě policie řekla, že s tím zřejmě nic nezmůžou :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65015
13.5.23 20:37
@Karem píše:
Takže měla telefon na 10000 Kč? To on tak drahý neměl. Mě policie řekla, že s tím zřejmě nic nezmůžou :/

ne, celková škoda byla asi 4000, ale měla věci v kabelce, kterou držela v ruce. A z té kabelky jí to sebrali, to se posuzuje jinak, tam nezáleží na výši škody

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
13.5.23 20:38
@vokishka píše:
ne, celková škoda byla asi 4000, ale měla věci v kabelce, kterou držela v ruce. A z té kabelky jí to sebrali, to se posuzuje jinak, tam nezáleží na výši škody

Aha, to byla přímá loupež zřejmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65015
13.5.23 20:41
@Karem píše:
Aha, to byla přímá loupež zřejmě.

no něco takového, prostě trestný čin. Ale taky jsem předtím nevěděla, že i když změníš simku a dáš do továrního nastavení, tak se ten mobil dá identifikovat. Ale funguje to tak divně, že tomu dotyčnému přijde sms nebo mu volají ve chvíli přihlášení (to nevím přesně) a záleží na něm, jestli ten mobil vrátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37125
13.5.23 21:18

Třeba se ještě najde, kamarádka koupila mobil z druhé ruky a po týdnu ji kontaktovala policie, ze je mobil kradený a musela ho vrátit. Kdyz ho někdo zapne, tak se dá najít, ale možná bude dotyčný nějakou dobu čekat, až to vlastník přestane řešit :nevim: ale policie se s tím moc zabývat nebude, pokud to nemělo hodnotu přes 10 tisíc, je to proste poučení pro syna, ze si musí dávat na věci pozor. Jako bolestné bych mu koupila aspoň nějaký bazarový, když nemáš na nový, případně se domluvit, jestli by třeba neprispel i otec, babicky apod, když se tak snazil, tak by mi ho bylo taky lito.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5224
13.5.23 21:21

Dobry je na tohle iPhone, ktery se umi hlasit, i kdyz je vypnuty. Staci, aby kolem nej prosel nekdo s dalsim iPhonem. Pokud to byl Android, tak asi smolik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
13.5.23 21:24
@Afrikana píše:
Dobry je na tohle iPhone, ktery se umi hlasit, i kdyz je vypnuty. Staci, aby kolem nej prosel nekdo s dalsim iPhonem. Pokud to byl Android, tak asi smolik.

Byl to android, bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
13.5.23 21:27

Ano, policie mi takto opravdu našla můj odcizený mobil, cca za 2 měsíce. Takže šance určitě je. Škoda do 5000 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15775
13.5.23 21:56
@vokishka píše:
dceři ukradli mobil a našli ho asi po měsíci, ten telefon se přihlásí přes něco, co má v sobě, i když vymění simku. Ale dceři ho hledali v nějakém systému, protože to byl trestný čin

Ano, to něco je IMEI, je to jedinečný identifikátor telefonu v síti GSM. Díky tomu se dá telefon dohledat, případně blokovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí