Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Myslim ze ten odber krve by neco vykazoval kdyby slo o neco vazneho. Jinak bych jednala podle toho jak moc tomu lekari verite. Jako osobne bych asi hledala pricinu a zkusila jeste jineho, ale nemyslim tim kvuli tomu ze by to byl lymfom, ale spis pro klid a aby se to vysvetlilo.
Já mám už několik let zvětšené uzliny na krku a v tříslech. Na tom krku se mi zvětší uzliny při každém infektu. Nejspíš je mám po prodělané mononukleoze, která se nelecila. Udělali mi spoustu vyšetření a až na tu prodělanou mononukleozu na nic nepřišli.
Nejspíš ne. Po roce už by měl mnohem výraznější zdravotní komplikace.
Chtěla bych sono uzlin, ale i rtg by nejspíš něco odhalil. Lymfom bývá nejčastěji v mezihrudí a uzlina u klíční kosti. Podle popisu mi to lymfom nepřipomíná. Krevní rozbor lymfom neodhalí, já měla při lymfomu ukázkový krevní obraz.
3cm velká uzlina na krku je tedy celkem velká. Je to pohyblivé proti okolí? A jsou to vůbec uzliny? Jestli to není nějaký fibrom, či fibrolipom? Na krku jsou uzliny běžně, na rukou jsou kde? V loketní jamce? Tam tedy hmatné normálně nebývají. Tam bych nějaké vyšetření ještě dodělala. Nemá na rukou nějaké oděrky, pokousání od zvířete (králík třeba?), nemá nějaké revmatické onemocnění? Uzliny v tomto místě jsou divné.
Nechte se poslat na imunologii, tak vás vyšetří víc. A doporučuji sono uzlin a krku. Test na EB virus mu dělali?
@Anonymní píše:
Ahoj, mám 14leteho syna, který už má asi rok zvětšené uzliny na krku a rukou (u loktů) max. velikou má na krku - asi 3cm, jinak všechny do 2 cm. Je jich asi 8 a jsou tvrdé a nebolestivé, nic ho prý netrápí a uzliny se moc nemění, občas se nějaká zmenší, nebo malinko zvětší… Byli jsme na RTG plic a odběru krve, vše OK, dál nás doktor neposlal. Co to může být? Máme se bát?![]()
![]()
![]()
, má 3 z nich zvětšené nesymetricky a i malinko velkou levou krční mandli, žádné pocení, teplota, únava, nic takového
Ahoj, tak jak to dopadlo? ![]()
@lucad77 To je absolutní nesmysl. Právě naopak. U Lymfomu je časté, že nemocní mají potíže i několik let, něž jim diagnostikují Lymfom.
@Lenka xxx píše: Více
Ty jsi lékařka, že reaguješ na dva roky starou diskuzi? Odkud bereš informace o té spoustě lidí, co jim ani za rok tuto dg. nikdo nestanoví?
Ahoj, mám 14leteho syna, který už má asi rok zvětšené uzliny na krku a rukou (u loktů) max. velikou má na krku - asi 3cm, jinak všechny do 2 cm. Je jich asi 8 a jsou tvrdé a nebolestivé, nic ho prý netrápí a uzliny se moc nemění, občas se nějaká zmenší, nebo malinko zvětší… Byli jsme na RTG plic a odběru krve, vše OK, dál nás doktor neposlal. Co to může být? Máme se bát?
, má 3 z nich zvětšené nesymetricky a i malinko velkou levou krční mandli, žádné pocení, teplota, únava, nic takového