Je to lymfom?

Anonymní
12.5.23 22:20

Je to lymfom?

Ahoj, mám 14leteho syna, který už má asi rok zvětšené uzliny na krku a rukou (u loktů) max. velikou má na krku - asi 3cm, jinak všechny do 2 cm. Je jich asi 8 a jsou tvrdé a nebolestivé, nic ho prý netrápí a uzliny se moc nemění, občas se nějaká zmenší, nebo malinko zvětší… Byli jsme na RTG plic a odběru krve, vše OK, dál nás doktor neposlal. Co to může být? Máme se bát? :? :( 8o :roll:, má 3 z nich zvětšené nesymetricky a i malinko velkou levou krční mandli, žádné pocení, teplota, únava, nic takového

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Val6
12.5.23 22:28

Myslim ze ten odber krve by neco vykazoval kdyby slo o neco vazneho. Jinak bych jednala podle toho jak moc tomu lekari verite. Jako osobne bych asi hledala pricinu a zkusila jeste jineho, ale nemyslim tim kvuli tomu ze by to byl lymfom, ale spis pro klid a aby se to vysvetlilo.

• Citovat
  • Upravit
128
12.5.23 23:16

Já mám už několik let zvětšené uzliny na krku a v tříslech. Na tom krku se mi zvětší uzliny při každém infektu. Nejspíš je mám po prodělané mononukleoze, která se nelecila. Udělali mi spoustu vyšetření a až na tu prodělanou mononukleozu na nic nepřišli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1130
12.5.23 23:21

Nejspíš ne. Po roce už by měl mnohem výraznější zdravotní komplikace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
13.5.23 09:17

Chtěla bych sono uzlin, ale i rtg by nejspíš něco odhalil. Lymfom bývá nejčastěji v mezihrudí a uzlina u klíční kosti. Podle popisu mi to lymfom nepřipomíná. Krevní rozbor lymfom neodhalí, já měla při lymfomu ukázkový krevní obraz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
13.5.23 10:18

3cm velká uzlina na krku je tedy celkem velká. Je to pohyblivé proti okolí? A jsou to vůbec uzliny? Jestli to není nějaký fibrom, či fibrolipom? Na krku jsou uzliny běžně, na rukou jsou kde? V loketní jamce? Tam tedy hmatné normálně nebývají. Tam bych nějaké vyšetření ještě dodělala. Nemá na rukou nějaké oděrky, pokousání od zvířete (králík třeba?), nemá nějaké revmatické onemocnění? Uzliny v tomto místě jsou divné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
13.5.23 10:21

Nechte se poslat na imunologii, tak vás vyšetří víc. A doporučuji sono uzlin a krku. Test na EB virus mu dělali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24631
13.5.23 19:47

Není. Po roce by už měl masivní potíže, možná by ani nežil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
5.11.23 17:16
@Anonymní píše:
Ahoj, mám 14leteho syna, který už má asi rok zvětšené uzliny na krku a rukou (u loktů) max. velikou má na krku - asi 3cm, jinak všechny do 2 cm. Je jich asi 8 a jsou tvrdé a nebolestivé, nic ho prý netrápí a uzliny se moc nemění, občas se nějaká zmenší, nebo malinko zvětší… Byli jsme na RTG plic a odběru krve, vše OK, dál nás doktor neposlal. Co to může být? Máme se bát? :? :( 8o :roll:, má 3 z nich zvětšené nesymetricky a i malinko velkou levou krční mandli, žádné pocení, teplota, únava, nic takového

Ahoj, tak jak to dopadlo? :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
15.4.25 16:52

@lucad77 To je absolutní nesmysl. Právě naopak. U Lymfomu je časté, že nemocní mají potíže i několik let, něž jim diagnostikují Lymfom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24631
15.4.25 18:17
@Lenka xxx píše: Více

Ty jsi lékařka, že reaguješ na dva roky starou diskuzi? Odkud bereš informace o té spoustě lidí, co jim ani za rok tuto dg. nikdo nestanoví?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí