Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky,
na začátku října jsem spadla a narazila si kostrč. Když jsem si v tu dobu zjišťovala, jak dlouho to bolí - dočetla jsem se, že tak 4-6 týdnů.
Ovšem jsou to už více jak 3 měsíce a pořád to bolí dost. Běžně při pohybu ne, to opravdu odeznělo tak po měsíci, ale při sezení.
Rozhodně to není jen malý nekomfort, opravdu to docela bolí a je to dost nepraktické.
Je možné, že i jen po běžném naražení to může bolet takhle dlouho? Nebo tam může být nějaký problém?
Díky J.
Může to to v nějakých případech bolet i rok, já si ji taky pěkně narazila a ještě rok po tom když jsem třeba smrkala, nebo si kýchla jsem myslela že si cvrknu bolestí, doufám že ro nebude tvůj případ, přeji rychlé zhojení ![]()
Ahojky, to se mi stalo asi ve 14 po pádu z koně… asi 14dní sem ležela v posteli na jednom boku a nemohla se skoro vubec hýbat… do dneška to sem tam cítim
používáš takový ty voltaren emulgel a tak?? ono to docela pomáhá…
Já měla úraz v 17-ti na lyžích a problémy doteď - více méně. zajdi na rentgen to každopádně, ať víš jestli je to zlomené nebo nalomené - operace nedoporučují, prý se to špatně hojí, ale znám i takové ženské co mají po operaci klid. A mě pomohl jeden čas výborný masér - fyzioterapeut - napravoval mi to, cvičila jsem, ale pak se to vrátilo, musela bych chodit stále a pravidelně. Ke kostrči je připojených spousta svalů z pánve, takže to ovlivní celé spodní bříško, hýždě až do nohou..
a takové nic to je, že ![]()
Narazila jsem si kostrč asi 17.12. (koupila jsem si punčochy, aby mi nebyla zima, když jsem těhotná, ovšem v těch punčochách mi to klouže doma na dlažbě a spadla jsem
) taky to bolelo jak čert, pár dní jsem jen ležela a nemohla se hýbat, stoupat, zvedat byla katastrofa.
A ještě o víkendu to bolelo, teď už to cítím jen když udělám blbý pohyb. Nebo manžel jak za mnou leží v posteli, tak se blbě pohne a dotkne se kostrče, tak to zabolí, ale jinak už můžu sedat a stoupat.
Moje sestra mě strašila, že když si narazila kostrč na základce tak to ještě na střední cítila
.
Jedna mamka mi tu poradila, že to mám zkusit rozcvičit, ležet na boku a jakoby nohu zvedat do boku, že jí to radil chirurg nebo co, tak jsem to dělala jak psala, nevím jestli to pomohlo, ale už je mi fajn, ale zkus to.
Přeju ať to přejde co nejdřív
![]()
Ahoj, já si narazila kostrč nějak v 16 letech, bolelo to cca 6 měsíců.
Při sezení, nebo změně polohy. Uf. Přeju ať to přejde co nejdřív!
Díky všem za příspěvky
Jsem ráda, že ač je to nepříjemné, tak je to vlastně relativně normální. Holt budu muset ještě chvíli vydržet ![]()
IvkaH tobě taky přeji, ať jsi brzy ok ![]()
Ja jsem si narazila kostrc cca pred rokem. Nikam jsem s tim tenkrat nesla, protoze jsem si rikala, ze preci nebudu otravovat doktora s narazenou kostrci
. Kdyz jsem u toho doktora ale byla asi pred pul rokem kvuli chripce, tak jsem se mu o tom zminila, protoze to proste porad hodne boli. Poslal me na rentgen a ze prej jsem to mela zlomeny a blbe to srostlo. Nevim jestli si nedelal srandu, ale rikal, ze prej jedina pomoc je, ze se to znova zlomi. Na to teda prdim, to radsi budu dal snaset tu bolest.
Kazdopadne preju, at to neni i tvuj pripad a brzy se ti to zlepsi.
No nevím teda jestli to s tím má co společného, ale taky jsem pak tu kostrč pořádně pocítila při porodu a to už bylo x let po úraze, teď to pociťuju při prudkých změnách počasí.
@rozmary píše:
No nevím teda jestli to s tím má co společného, ale taky jsem pak tu kostrč pořádně pocítila při porodu a to už bylo x let po úraze, teď to pociťuju při prudkých změnách počasí.
Spadla jsem na schodech pred Vanoci a taky to porad citim, hlavne kdyz sedam na neco tvdyho, zem… A bolet to asi jeste bude.
Zkusila bych to rozmasírovat a mám dobrou zkušenost a aulingelem. Kdyby to nepolevilo, zkusila bych fyzioterapeuta, ten ti řekne, kdyby bylo něco v nepořádku a aspoň budeš mít klid…
Včera jsem si narazila kostrč na běžkách. Bolí to víceméně jen když sedím a nějak jinak se pohnu. Prostě při jakékoli změně sedací pozice. Nevíte čím ulevit? Za mudr.se mi s takovou banalitou nechce. Taky to dost bolí při kýchání, smrkání atd. ![]()
Na všechny tyhle bolístky používám Aulingel, je to jistota, zkus a das mi za pravdu. ![]()
@vlastena Tak Aulingel jsem si dneska chtěla jít koupit, ale je to mnohem lepší než včera, tak to asi zvládnu bez něj. Jsem moc ráda, že už to tolik nebolí. Když jsem četla příspěvky o narežené kostrči, která bolela i několik měsíců, tak mě jímala hrůza. Příští víken jedem na hory, kde budeme převážně sjezdovat. A i když na sjezdovkách nepadám, tak představa opětovného pádu na zadek mě celkem děsila. Teď už to nevidím tak černě
Jinak dík za tip ![]()