Může soud nařídit střídavou péči i přes nesouhlas dítěte (12let)?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1045
10.9.25 14:19

@Lucy75 muj ex pres 100 000,– mesicne a dostala jsem na dve deti 7000 a 6000,–, podle tabulek jsem teda pocitala taky uplne s necim jinym :zed: no pockam rok, pisu si vse co za deti platim ( krome jidla) a za rok to zkusim znova :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25572
10.9.25 14:27
@Laborta píše: Více
:zed: to je ubožák
voják z povolání a platí trojku a ještě si myslí, že za to máš nehtíky a kabelky :zed:
tak to je opravdu zoufale, ale zoufale málo na 12letou slečnu…
on má další děti? jinak absolutně nechápu, podle čeho mu to vyměřili.. plat má totiž oficiální, musel ho řádně doložit… trojka se platí tak z polovičního příjmu, než má on…
achjono… se ti evidentně mstí…
to bych tu jeho střídavku chtěla vidět (!)
hele, není možné, že ti tím jen vyhrožuje, ale ve skutečnosti by ji vůbec nechtěl (?), někteří ubožáci to tak dělají…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25572
10.9.25 14:33
@lísteček píše: Více
:zed: já teda zírám, jak špatně někdy soudy rozhodují..
určitě to zkus znovu, při závažné změně poměrů, typicky s nástupem do školky-školy-sš-vš…
kdyby se tihle otcové aspoň pořádně angažovali, brali děti na výlety, dovolené, nakoupili sportovní vybavení, věci na kroužky, učebnice… ale to evidentně nehrozí… :,(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32605
10.9.25 14:34

@Lucy75 tak já jsem zase někde četla, že od střídavé péče se ustupuje…a hlavně by se mělo přihlížet k názoru dítěte, už je velké

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3161
10.9.25 14:34
@Laborta píše: Více

Jdi do toho. Neokrádej dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32605
10.9.25 14:37

@Laborta Tak to platí směšně málo. To bych to tedy podala. Soudu bude muset říct, kolik bere. A jestli to bere jako útok, tak se tam rovnou předvede v plné kráse. A těžko bude mít střídavou péči, když je třeba půl roku pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2655
10.9.25 14:37

Podle mě tím dceři uškodíš. Pokud je to d.bil už teď, tak co by ji do střídavky nechtěl. S dvanáctiletým dítětem už není doma žádná starost, naopak dost práce zastane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25572
10.9.25 14:38

@Monchichik neustupuje… aspoň ne co vidím u nás… naopak to začíná být čím dál běžnější rozhodnutí prvoinstančního soudu… ale fakt nejde předjímat, jak by rozhodl tady.. otec kvůli práci asi stejně nebude úplně pečovat 50% času… a na názor větších dětí se ospod opravdu ptá.. jak s tím naloží soud je věc druhá, no… oni to někdy berou tak, že dítě je naočkované matkou a že je v pravý prospěch dítěte trávit čas s tátou i mámou…
Do hlavy jim nevidíš, jak rozhodnou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32605
10.9.25 14:42

@Lucy75 za mě je střídavá péče naprostý nesmysl a zlo…na to bych nikdy nepřistoupila…a bohužel nejde vůbec předjímat, jak se soudce vyspal a ani se nemůžeš spoléhat na doporučenou tabulku alimentů…jak může platit tady ten na dítě 3 tisíce? to je směšné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25572
10.9.25 14:43
@mokkk píše: Více

pak by ovšem celkem zíral, že ta jeho slavná trojka by mu nestačila pro holku na půl měsíce ani na jídlo! natož hygiena, škola, oblečení, obuv, kroužky, lékárna, mobil…
nechápu, že mu soud vyměřil 3000, možná má další děti, ale i tak je to z 40+ čistého nestandardně málo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
10.9.25 14:43

@Lucy75 syn pujde prave pristi rok na stredni, tak to nebude vypadat tak napadne. Ja ty soudy taky nechapu, meli jsme soudkyni, od zacatku na ni bylo videt, ze je na strane ( tenkrat jeste) manzela. Soudkyne na me pomalu koukala jako na nenazranou kravu, protoze mam Kindergeld a co teda vlastne jeste chci. Doufam, ze pristi rok budu mit vice stesti na soudkyni. Nebo takhle, ja vlastne nevim, jak to je, kdyz se zada o navyseni, jestli opet musime oba k soudu apod. Zacatek skolniho roku, ja jsem jako oslicku otres se ( dva kluci 13 a 15 let).. on neprispel absolutne na nic, ani na obleceni, vubec nic… na konci roku mel syn vylet, chtela jsem pulku a on mi rekl, ze na takove blbosti prispivat uz pristi mesic nebude, ze mam snad vyzivne. Deti si nebere… za cele prazdniny je mel na jednu noc… A on si vazne mysli, ze se topim v penezich. On ma jeste pritelkyni se kterou sdili jednu domacnost, ja sama v domacnosti a ani toto soudkyne nevzala v potaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
10.9.25 14:44

@Lucy75 On je člověk, od kterého nevím nikdy co čekat, bohužel. Mohla bych tu napsat takové věci, ale mám obavu, že by se v tom mohl poznat a doneslo by se mu to.

@Monchichik Na tohle jsem teda spoléhala, ale dnes člověk nikdy neví, jaké divadlo zahraje před soudem ten druhý. On už kdysi právě říkal, že si to v práci zařídí, aby nikam nemusel, ani na cvičení a tak. Žádnou další vyživovací povinnost nemá.

@Yasmen Díky! Já ani tak neokrádám dítě, jako sebe, prostě na sebe kašlu a dětem dopřeju. Žádné nehty a měsíčně kadeřník :-/

@mokkk On po ní žádné výkony doma nechce, je spokojený, že zaleze do pokoje a nechá ji do noci koukat na tv.

Příspěvek upraven 10.09.25 v 14:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2655
10.9.25 14:46

@Lucy75 Asi je tatík voják nadstandardně šikovný, proto bych si s ním nezahrávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
10.9.25 14:51

@mokkk Je tak moc šikovný, že já zaplatila za za kroužek, on si nechal od pojišťovny 2× tolik a když zjistil, že to vím, chtěl mi dát polovinu na ten kroužek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32605
10.9.25 14:57

@Laborta tak to bych ho na té pojišťovně udala, že to neplatil…kde vzal doklad, že to platil? jinak by mu to nevyplatila pojišťovna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna