Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Monchichik Vyžádal si ho na spolku, když jsem jim argumentovala, proč mu to potvrdili, že jsem to platila já, řekli mi, že to bylo vypsané na ni a že neví, jak my to mezi s sebou máme.
@Laborta
kolenovrt a zmetek!! zrovna takovým bych na místě soudce napařila takové aloše, aby se probrali a viděli, zač je toho v životě loket a že děti se nedělají proto, aby se na ně následně kašlalo (!) a ještě podvádělo s příspěvky od zdravotní pojišťovny.. to je ale moc krásné dokreslení případu, takže toto je zrovna věc, kterou u soudu 100% použít, aby tam paní soudkyni spadly růžové brýle z vojáka v kondici a udělala si na něj reálný náhled (!), je to fakt ubožák.
@Lucy75 Bohužel, kolikrát já si vyčítám, s kým mám to dítě, ale za dceru jsem vděčná. K rozsudku jsem dodala i výdaje, jsem zvědavá, zda k tomu bude přihlédnuto. Na druhou stranu jsem si říkala, jestli jsem ten návrh na zvýšení nenapsala až moc hnusně, že jsem přilila do ohně.
@Laborta tys to už podala bez právníka? chyba, velká chyba! obratem najmi a dopošli soudu žádost o zpětné určení a doplacení výživného za poslední tři roky (či dobu, co jste od sebe a platí tu směšnou čásktu).. proč lidi dělají věci, kterým nerozumí? i vodu si spravuješ sama a kladeš si dlažbu?? každý má dělat to, co umí.. a za ty peníze, co si vezme, ti to fakt bude stát, řeš to ještě dnes, aby se doposlalo doplnění podání na váš soud.
@Laborta Tohle bych řekla na soudu, až budeš žádat o zvýšení. No je jedno, jak si to sepsala, protože jeho by nadzvedla i koruna navíc. Ale to by se tedy nestihl divit…zmetek…
@Laborta A jak je možné, že vytáhl z pojišťovny 2 x tolik než kroužek stál?
@lísteček píše: Více
Já ti to řeknu asi takhle. Mám dvě děti ve střídavce 15 a 17, teď i mladší nastoupilo na SŠ. Ex má příjem 100 tis. hrubého, já 40. Alimenty si platíme navzájem tak, že já teď budu mít v plusu 3000 Kč na jednoho. S tím, že otec už jim nic neplatí, takže všechny lyžáky, adaptační kurzy, obědy do školy, MHD, telefony, oblečení, kroužky, vše platím já. Protože já jsem přece ty 3 tis v plusu a víc přece neutratím ani náhodou.
A že to jsou na té střední velké částky. Snažila jsem se přes právníka, ale houby. Tak leda k soudu, takže min 20 tis za právníka, půl roku nervů a dokazování, aby to soud zvedl o tisícovku, která se mi bude na soudních výdajích vracet dva roky? Protože můj ex je samozřejmě protřelej, vždycky vylže, co kde platil, že jim někde spoří (na svém účtu
), že platil dovolenou a kdesi cosi. Fakt k
, hlavně když on ty prachy fakt má. Ale jde mu o to mi to co nejvíc zavařit. Já fakt už nevěřím ve spravedlivé soudy. Střídavka je na dvě věci. Když se s protistranou nejde dohodnout, tak prostě vše platíš sama, i s polovičním příjmem, protože přece deti nenecháš bez obědů nebo nejet na lyžák. A na to tihle hajzlíci vsází.
.
@Monchichik píše: Více
Ale ono jde o to, že ty na nic přistupovat jako matka nemusíš. Oni to prostě rozhodnou, i kdyby ses stavěla na hlavu.
Je to k ![]()
@Anonymní píše: Více
a pak to končí „exekucí“ dítěte, což jsem naštěstí v praxi viděla jen jednou a u mnohem menšího, ale fakt bylo úředně rváno z náruče matky
je to hrozné…
tady se musí s protistranou jednat rázně, odborně a nekompromisně, i za cenu právníka prostě.. ten z praxe odhadne i konkrétní záměr protistrany, možná jen vyhrožuje kvůli penězům a střídavku vůbec nechce.. dá se to vše odhalit… a rozhodně doložit co nejvíce konkrétních událostí, ze kterých bude jasné, jak moc mu jde o blaho dítěte a jak rád a velmi pečuje ![]()
@Monchichik Spolek tam nevyplnil částku. Jen potvrdil účast.
Ono s tou střídavkou to funguje tak, že vyměří alimenty na obou stranách podle příjmu a o náklady na děti bychom se měli dělit rovným dílem (tak nám bylo řečeno na Krajském soudě). No, jenže ex prostě nic kromě těch alimentů nezaplatí, takže smůla. Fakt úžasnej systém tohle.
A dala jsi to k soudu? Ze nic neplati, jak ma dle rozsudku?
Příspěvek upraven 10.09.25 v 15:25
No já vím, že to je hnus. Nechápu, že se nikdo neohlíží na ty děti, pro ně to fakt dobré není.
No tak bych ho prostě dala k soudu, zmetka. Má platit rovným dílem, takže by se mu to sčítalo a klidně exekuci na plat.