Narkóza u malých dětí

75
25.4.16 22:45

Narkóza u malých dětí

Mamči Prosím zkušenosti s narkózou u malých dětí? syn 2 roky a 8 měsíců možná bude muset podstoupit ošetření zkažených zoubků v celkové anestezii, mám z toho obavy aby bylo vše jak má být a aby byl v pořádku. Za Vaše zkušenosti předem děkuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29436
25.4.16 22:54

Obě děti jsem měla v narkóze operované (těsně před 1. narozeninami akutně jeden syn s uskřinutou kýlou a ve 2,5 letech druhému dělaná transplantace štěpu po popálenině) a všechno proběhlo naprosto v pohodě a bez problémů. Nejhorší bylo je udržet po operaci v klidu v posteli, což u zubů asi odpadá. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1768
25.4.16 22:59

@Misha T Co přesně za zkušenosti? Doktoři by měli přece vědět, co dělají. Musíme jim věřit, jinak bychom ji ty naše skřítky svěřit ani nemohly ;). Můj malý byl pod narkozou v 7 týdnech. Vážil tehdy přesně 4kg. Klepala jsem se jak ratlík, ale on to zvládl luxusně. Jediný problém byl, že jsem ho zkoušela moc brzo kojit. Měla jsem ho nechat pořádně dospat a pak až zkusit nakrmit. Jenže já měla pocit, že takhle malé miminko by mi snad „umřelo hlady“, kdyby bylo třeba 10 hodin bez papání :roll: Akorát jsem se tím vystresla, že nechtěl pít ani po 7 hodinách od posledního krmení (nějak mi nedocvaklo, že na sále dostal taky glukozu :lol: ). Hlavu vzhůru, on to zvládne :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
25.4.16 23:01

To asi ano ;-) děkuji Já se hlavně bojím ze je to prďola maličkej a dávat mu narkózu, no snad doktoři vědí co dělají, ale Já jsem takovej plašan, tak doufám že to zvládne :-O když se dává i menším detičkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
25.4.16 23:04

Syn byl ve 2 na operaci kyly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
25.4.16 23:08

@dendulina No právě že Já z toho budu Mít nervy ať to zmákne :-) tyjo to jste se musela o toho vašeho prdečka strachovat, Já právě neznám nikoho kdo by měl takhle malé dítko a bylo v narkóze. Budu jim věřit, jen mě zajímá jak to probiha, jste s malým asi až do doby než ho uspí že? a potom hned po zákroku, no mám nervy už ted :-( :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
25.4.16 23:12

Mame teď čerstvou zkušenost s narkozou, syn 2roky a 4měs. po plastice ledvine panvičky,3dny na jipu( sám)prvni den co mi ho dali na pokoj, jsem se od něj nemohla hnout, nebo naopak byl až agresivní a strašně vztekly, dnes mame 6 dni po operaci a až na to že se nudí (musi vyceméně jen ležet, nebo sedět)tak je občas nervozni.ale nejdéle ve čt. frčime domů. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1768
25.4.16 23:17

@Misha T po té, co jsem sledovala, jak mi moje 2,3 kilové miminko sádrují, mi už pak ta narkoza v 7 týdnech nepřišla takové maso. Každopádně jsem se zastyděla, když jsem doma nad zasádrovaným prďolkou brečela a on to zvládal s ledovým klidem. Docvaklo mi, že když je on tak statečnej, musím být i já a tohle jsem si říkala, i když šel pod narkozu.

Dali mu oblbovací sirup, pak si ho odvezli a vrátili mi ho až rovnou na pokoj asi po hodině a čtvrt. Vím, že na některých pracovištích maminky mohou až k sálu, na motolské ortopedii to nešlo. Nebudu lhát, minuty se táhly jako roky. Ale jak říkám, malej je frajer :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
509
25.4.16 23:19

Ahoj, naše dcerka byla na operaci žaludku, bylo 23dní. Měla jsem z toho šílený strach, ale zvládla to dobře a vše proběhlo bez problémů. Džím palce, ať je u vás taky všechno v pohodě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
25.4.16 23:34

Můj chlapeček byl v 10 dnech na operaci srdíčka. Zvládl to skvěle, to jenom máma z toho byla úplně mimo. Určitě to bude v pořádku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
25.4.16 23:45

@Misha T
Dcerka byla v narkoze ve 3 měsících a hned 2×. Nemějte strach (ikdyž se to snadno řekne) Byli to mé nejkrušnější chvilky v životě.. Ale doktoři vědí, co dělají.. pro mě bylo nejhorší, že nemohla před narkozou jíst a vysvětlete to miminku a stejně tak po probuzení..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
25.4.16 23:57

Všem moc děkuji za reakce, když tu čtu s čím vším byli vaši mrňouskové na operaci, tak když to tak řeknu ještě že to jsou,, jen '' zuby. Vím že jste asi na vybranou neměli, ale i tak jste všechny moc statečné :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
26.4.16 06:31
@Misha T píše:
Mamči Prosím zkušenosti s narkózou u malých dětí? syn 2 roky a 8 měsíců možná bude muset podstoupit ošetření zkažených zoubků v celkové anestezii, mám z toho obavy aby bylo vše jak má být a aby byl v pořádku. Za Vaše zkušenosti předem děkuji :-)

Nemá cenu to řešit, pokud není jiná možnost. Ale neboj, doktorři určitě vědí co dělají a proč. Jinak težko říct, jak bude syn reagovvat, každé dítě reaguje jinak, jsou lidi co se probudí a vše v pohodě, někomu je třeba špatně. Určitě bych ho dopředu nějakou vhodnou formou připravila n to co se bude dít, vše vysvětlila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
26.4.16 06:52

@Misha T syn mel prvni narkozu v necelych dvou letech a ted ve trech ho ceka dalsi.. jinak te asi nepotesim a ja sama se modlim, aby tato druha narkoza, co ho ceka, probehla lepe, nez ta minula. Sice nemel zadne komplikace nebo tak, nastesti, ale strasne spatne to snasel. Byl to fakt masakr a nerada na to vzpominam. Kdyz ho privezli, byl uz vzhuru a brecel..no brecel…on se spis vztekal a jecel, mela jsem ho nejak uklidnit a hlidat aby si nerval kanylu. No snazila jsem se. Jenze mel desnou silu a rval se semnou jak blazen. Tak mu prisli pichnojt uklidnovak, ze pry po tom bude spat. Hm..jenze uklidnovak na nej jaksi mel nulovej ucinek. Po nejake dobe mu dali dalsi davku uklidnovaku, ze pry to by uz uspalo i vola…co myslis? Na naseho maleho opet nulovy ucinek. Rval se semnou ze vsech sil dal a dal. Po delsi dobe prisla sestra s doktorem a nechapali, ze jeste nespi, ze pry mu uz vic leku na uklidneni dat nemohou, ze mu dali tolik, kolik vubec mohli. Ja uz byla totalne vyrizena, unavena, spocena az na prdeli..uz jsem fakt nemela silu se snim dal prat aa udrzet ho u sebe aby si nerval kanylu atd…po asi dvou hodinach konecne usl vycerpanim. Jak usl, prisla sestra, taky stastna, ze uz konecne spi a rika, ze pry po tech lecich bude spat minimalne do rana. Hm. Mladej pan se probudil asi po dvou hodkach a uz se mel cile k svetu i kdyz byl jeste takovej oblblej a motal se. Byl vzhuru a usl az vecer. Nechapu. Ale byl to fakt mazec. Mel vazne straslivou silu a ja mela co delat, abych ho tak nejak celou tu dobu udrzela a aby si nerval tu kanylu…byla jsem pak cela tak namozena, jak snad nikdy. Fakt me uplne bolel celej clovek, jak kdybych makala cele odpoledne v posilovne…

Takze tobe preju, at to dopadne lip a at to malej dobre snasi. Ale vetsina deti po narkoze spinka.. :kytka: a ja se modlim, aby nase druha narkoza uz probehla take v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
26.4.16 08:02

I naše dcerka měla narkózu ve čtyrech letech. Jednalo se o operaci po úraze. Takže absolutně nepřipraveni, neplánované. Špatně se z narkozy budila, vyváděla, vytrhla si kapačku. Setřičky ji chtěly nechat uvázanou v postýlce. Nakonec jsem mi podařilo uklidnit v náručí. Sestřička mě přitom sjela, že malá musí být v postýlce-podle předpisu. Tehdy jsem se nedala a jsem za to ráda. Když mě poznala, pak bylo vše v pořádku.
Ale každé dítě reaguje jinak. Držím palečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.