Náročné 6 měsíční miminko, co s tím?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15913
14.11.25 16:51

Furt jí nestůj za zadkem, když zakňourá, tak k ní prostě neletět.
Dej ji tak, aby na tebe viděla a dělej si co chceš/musíš … A jestli chce řvát, tak ať řve. Nedělej ze sebe otroka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23115
14.11.25 17:57
@Dahlia0409 píše: Více

Taky jsme v tomhle věku chodili venku kvůli spaní. Bylo to jednodušší než uspávat doma, když mi usla před barákem, klidně jsem ten kočár vyrvala po schodech nahoru a měla klid, v létě to bylo lepší, venku se dalo být i na lavičce, číst si a tak.. v zimě člověk musí chodit, aby nezamrzl..

Doma byla v houpatku, případně v nositku, když jsem musela vařit a nešlo to, tak na záda..jak rostla, tak mi pomáhala v kuchyni, všechno vyndávala že skříněk, nebo jsem si ji posadila na linku a nějak jsme dělaly spolu..ale to až bude sedět. Vydrž, časem to přejde a ještě na to budeš vzpomínat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16899
14.11.25 18:16
@lucynka25 píše: Více

Ja šla tak 5-10km a pak spal v klidu na zahradě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.25 18:23

@Snopy123 no to je silne kafe a dovedu si predstavit, jak frustrujici to muselo byt. Taky si obcas rikam, proc zrovna ja musim mit tak uknourane, urvane dite. Doplnim, ze do 4 mesice byla zlata a ani jsme o ni nevedeli, pak zlom a zacalo to. Ve vajicku rve taky, ale nově ted usne v aute, musim ji ale drzet jak otrok dudlika, prorote ho sama neudrzi. Potrebuje ho jen na usnuti v aute. Kde spi dobre a dlouho je nositko no. Pokud je v bdelym stavu tak ho mic nemusi, potrebuje mit vyhled, furt se tam krouti apod. Je to dost otravny :D a nosit na rukou, kdyz na 8,5kg je sila, sotva ji donesu na prebalovak a boli me zada… ne prehanim :D kazdopadne, kazdej den se modlim za to aby zacala sama co nejdriv se pohybovat - plazit se, lezt. Ona jakmile si bude schopna dojit pro hracku kterou chce, tak se snad trochu uklidni. Ji totiz utece hracka a zacne hned bulet. Protozr ma tendenci ty hracky odstrkovat od sebe a pak se divi! :D

• Citovat
  • Upravit
1063
14.11.25 18:58
@Anonymní píše: Více

Tak RS satek :)tam muze cucet pekne :) dceri hodne vyhovoval na vareni atd.
Otazka je, o co ti jde.
Jestli ti vadi ze je kontaktni a proste to s ni delat nechces, nebo jsi ok s tim hledat reseni jak to delat spolu :)
Ja jsem s dcerou krome sprchy delala v nositku nebo satku vsechno.
Na zemi jsem ji musela bavit, nebo byla v nositku, popripade v tom RS satku kdyz chtela cumakovat.
Vydrzely jsme to velmi dlouho :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.11.25 20:00

Vydržet, a neběhat při každém kňournutí. Šílená nevyspalá vynervovaná matka není pro dítě ideál. Píšeš, že se neumí přetočit, ale ze zad na bříško to umí. Ony jsou to potvůrky vynalézavé, rychle zjistí, co na mamču platí a okamžitě to využívají, spíš zneužívají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.11.25 21:12

Jestli byla 4 mesice na pohodu a byl klid, tak velka zavist. Jste si vycerpala pohodu a ted mate sok. 😂 My, co mame rvouci deti od narozeni, tak uz jsme otupely. Ale nebojte, bude lip, za rok, treba. Budte vdecna, ze jste mela 4 z 6 mesicu klid: vazne mysleno, to neni standart, to je za odmenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1633
14.11.25 21:57

Zkusila bych pomalu „otuzovat“, nekde jsem cetla, ze kolem 4 mesicu si dite zacne uvedomovat dusledky a velmi jednoduse zkousi „manipulovat“ sve pecovatele, aby dostalo vic toho, co mu dela dobre. Je to normalni, vlastne i zadouci, ale dle meho neni vzdy nutne mu to doprat. Samozrejme v mire, ktera mu neprivodi pocit opustenosti. Osobne uz jsem to v tomto veku ditete poznala, kdy opravdu neco potrebovalo a kdy chtelo jen bavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mia339
14.11.25 22:14

Ahoj, taky jsem měla maličkého náročného a vůbec mi to nevadilo ( je jedináček). U nás na stopro zafungovalo koupit nosítko a nosila jsem ho při všem. Uklízení, vytirání, venku neustále. Dokonce jsem s sebou tahala při jistotu i kočárek…ale miloval, když byl u mě, v bezpečí a hlavně všechno viděl :) Za mě zkus nosítko…co bych ted dala za to, dát ho do nosítka zase : 😀 bohužel už je to klacek :)

• Citovat
  • Upravit
Mia339
14.11.25 22:15

Ještě chci dodat, když čtu ty odpovědi…Neodstrkovat ho…a za mě..já při každém kňournutí šla za ním a dala mu tu lásku a pocit bezpečí… můj nazor

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure