Je šance, že bude 3. dítko klidné, hodné a spavé?

12.11.25 16:54

3.dítko, hodné a spavé? ????

Ahoj dámy, diskuze na odlehčení :)

Tak to vypadá, že nám do rodiny přibude v červenci další přírůstek. Máme dvě krásná a zdravá dítka, 6 a 7 let, ale dobře si pamatuji začátky. Obě velmi trpěly na bříško a ne první 3 měsíce, ale minimálně půlrok, nepomáhalo absolutně nic a do toho ještě spaly velmi špatně v noci, budily se víceméně oba do nějakých 3-4 let, mladší mluví ze spaní doteď, ale to už jde :D

A teď hozená rukavice, kdo má více dětí, je teoretická šance, že třetí bude klidné, hodné a spavé miminko? Měl to někdo? Dejte mi naději :D
Samozřejmě hlavní je zdraví, rozhodně se nechci rouhat, jen si ráda počtu Vaše zkusenosti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9282
12.11.25 17:02

Tak šance je urcite. Nase treti byla jako mimino neodlozitelna přísavka, jako jediná s námi spala v posteli, kocar vubec, nosila jsem ji prvních 7 měsíců temer v kuse. Ale tim, ze byla s námi v posteli, tak spala dobre. Přísavka je i teď v 6 letech, mazlí se ve skole s ucitelkou. A je to pěkná potvora, prava ségra dvou divokých kluků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32075
12.11.25 17:02

:hug: Se treti bylo prvnich 10m za odmenu, jako nespala moc, ale v kuse, skoro nervala. Ale pak zacala chodit :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8024
12.11.25 17:11

U nás to tak bylo, třetí syn za odměnu. Klidné, spavé mimčo, od tří měsíců krmení jednou za noc, od pěti měsíců spal celou noc. Pak měl teda echt období vzdoru kolem dvou let, to jsem ho kolikrát nesla jako řvoucí pytel přes rameno. :lol: Ale během pár měsíců to přešlo, dneska je to pohodový předškolák, velmi šikovný a pracovitý. Velký mazel. :kytka:
Ale u mě byla vcelku pohodová mimina i ti dva předchozí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3610
12.11.25 17:14

Třetí byl za odměnu - když už neprospal většinu času, bavil se jen tím, že pozoroval dění a cvrkot a hru svých sester. Zato teď, když už má svůj skoro 6-letý názor a sílu, denně probíhají souboje na život a na smrt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37285
12.11.25 18:08

Ja mam treba treti nejhorší, a to mam do třetice holku po dvou klukach a ona je 2× takový satan co ty dva starší dohromady :mrgreen: takže ja mam třetí spis za trest nez za odměnu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14123
12.11.25 18:38

No tak u mě tedy fakf neplatí, že třetí za odměnu. V ničem. :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37166
12.11.25 18:47

Jo, naše třetí byla miminko za odměnu a spáč je to do teď. Ale musím říct, že i předchozí naše dvě děti celkem dobře spaly. Jo budili se několikrát za noc na kojení. Ale žádný kolíky, prořvaný noci neznám.
Možná to taky bylo tim, že už jsem byla zkušená a věděla co a jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
12.11.25 19:28

Na potřetí to může vyjít :wink:
Náš trojka byl pohodové spokojené miminko, pozoroval šrumec v domácnosti, od příchodu z porodnice večer usínal v osm a přes to nejel vlak (třeba nahatej na přebalováku pod rozsvíceným světlem 😂) na noční kojení se budil ve tři. A pak vydržel až do doby kdy vstával i zbytek rodiny. No, miminko za odměnu. A když byl takový úžasný tak jsme ještě zadělali na čtvrťátko.
A teprve s dvěma čárkami na čtvrtém těhutestu se chlapec projevil naplno. Naučil se lézt. A vlezl úplně všude, na židli, ze židle na stůl, ze stolu na lavici, z lavice na okenní parapet, ve třičtvrtě roce se rozhodl že přízemní život je nudný a neustále okupoval jídelní stůl. Nebyla síla která by mu vysvětlila že na stůl se neleze (a to jeho starší sourozenci mě docela vyškolili v komunikaci s batolàtky). Nastal půlrok který strávil buď na okenním parapetu (máme fakt široký cca půlmetru) nebo na stole či někde mezi nimi. Nějak se mu nedostalo pudu sebezáchovy, takže občas spadnul, poplakal si a šel šplhat znovu :roll: nepoučitelnej jedinec.
Prvně nám ho zašívali v 15měsících, pak ve dvou letech a taky ve čtyřech. (Doktor na urgentu už z dáli volal: „S pánem se známe, pán se bude bránit“ a přizval si další tři sestřičky)
Trojka a čtyřka jsou od sebe 19 měsíců, z těhotenství si pamatuju jen to jak je mi neustále blivno a pořád pronásleduju urputné batole které se snaží všemi nepovolenými způsoby ublížit sobě nebo někde něco zlikvidovat. Porodem čtvrtěte se mi vypla paměť. Z prvního roku ctyřčiného života si pamatuju jen sourozenecký kočár, jediné místo kam se dalo trojku přivázat a ctyřka byla ochotná spát a neřvat. Z toho roztomilého miminkovského období mu naštěstí zůstalo to pohodové spaní, UF. :palec:
Bylo to náročné, ale trojkovi brzy bude devět, pořád je to drak který dřív koná a až potom přemýšlí, ale dosud žijem :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
12.11.25 19:57

Tak šance je vždycky a kdyby to nevyšlo, pořídite čtvrté :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3770
12.11.25 20:14

@Redladybird1 máme kluky dvojčata a bylo to drsný :lol: První miminka, kojené, spali přes den jen za jezdiciho kočárku 2-3h/spaní. Ted s odstupem 6 let máme jednu holčičku a je za odměnu :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4041
12.11.25 20:21

Nejstarší holka spala skvěle, kojila se ukázkově po třech hodinách ve dne v noci. Spala tedy se mnou, jinak než kojením ji nešlo uspat do roka a půl, ale šlo to po každé a snadno. Po usnutí nebylo možné ji přeložit, jedině od ní opatrně vstát. Nesnesla kočár, nosila se x hodin denně v šátku, ve kterém teda vlastně taky dobře spala. Skoro vůbec nebrečela. Za mě, pohodové mimino.

Prostřední kluk se též uspával kojením. Bolelo ho ale břicho a řval, budilo ho to a neuměl usnout jinak než tím, že se znovu napil, přičemž ho znovu začalo bolet břicho, a tak pořád dokola. Přes den spal hůř, taky jen v šátku, kojením by to bylo na moc dlouho, a já jsem měla už to starší batole. Taky nesnesl kočár. Za mě, průměrné mimino. Peklo nastalo, když jsem musela ve 13 měsících odstavit. Neuměl usnout jinak než v šátku nebo kojením. Rok se ke spánku uřvával, tak 20 až 40 minut. KAŽDÝ den. Dvakrát. Za celý rok jsem nevymyslela, jak ho uspat bez řevu.

Třetí bylo asi jako první.

Čtvrté je úplně jiné. První dítě, které neusina u kojení (nebo teda ne spolehlivě). První dítě, které je možné uhoupat ke spaní v náručí. První dítě, které snese kočár. Bohužel taky první dítě, které umí z nezjistene příčiny desítky minut řvát jen tak. Je mu měsíc a zatím nemám spolehlivý způsob, jak ho uspat. Všechno někdy funguje a někdy ne. Jsme si myslela, jak všechno už znám, a ono houby :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25373
12.11.25 20:53

Nám se to každým dalším dítětem zhoršovalo. Jak jsem běhala těhotná okolo 2 malých dětí, tak to třetí si v břiše očividně zvyklo na šrumec a přes den vůbec nespala. Když už, tak se kočárek nesměl zastavit. Ale v noci spala krásně.

Mě každopádně od psychiatrické léčebny u druhé dcery zachránilo nošení. A myslím, že díky tomu (zmáčklé a zahřáté bříško) vůbec netrpěla na větry. Jedla jsem při jejím kojení vše.

Ale určitě nenajdeš pravidlo. Častěji vidím, že každé další je náročnější a větší raubíř, ale znám i pár opaků ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24804
12.11.25 21:03

Já nevím jestli to mám vůbec psát :D u nás bylo každé dítě horší a horší :lol: první prostě nespavec, ale jinak velmi hodné dítě. Fakt dítě pro začátečníky, ale prostě s nízkou spánkovou potřebou. Druhý hrozný pohodář. Ale v noci mi začal od půl roku šíleně plakat. Nakonec jsme zjistili, že má alergii na potraviny. Měl i teda náročné takové to období vzdoru. Je hodně tvrdohlavý. Ale jinak super kluk. No a třetí tomu dal korunu. Bohužel měl zdravotní potíže. Nespal skoro vůbec. Jen plakal atd. Má za sebou dvě operace. Vše teda souviselo nakonec s refluxem. Kočár, auto nesnášel. Takže trávil veškerý čas v šátku. Šílené období. Povahově je hodně divoký, rád provokuje, zlobí. Je to dítě, které rádo kouše. Potřebuje mít stoprocentní pozornost. Jako doufám, že se někdy zklidní. Ale jsme rádi, že ho máme ;) zase nám přinesl dost pozitivních změn, které si myslím oceníme hodně v budoucnu. Každopádně čtvrté už opravdu nechci. Fakt už bych to nezvládla :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.11.25 21:14

3.slo, 4.taky, 5.byl mordor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat