Náročné 6 měsíční miminko, co s tím?

Anonymní
14.11.25 14:25

Náročné miminko 6m

Hezky den maminky,

Cítím se zdrchaně, unaveně a přestimulovaně, asi jako každá máma :D Každopádně naše dcera, čerstvě 6m, je opravdu oříšek. Nevydrží ani chvilku sama – musíme s ní celé bdělé okno sedět na hrací podložce a hrát si s ní. Nevydrží ani minutku sama, takže doma neudělám vůbec nic. Buď s ní dřepím na podložce, nebo spí kontaktně u prsa nebo na mně, takže mám 0 času pro sebe. O tom, jaké jsou noci, ani nemluvím, a to, že vstává denně v 5–6, je taky kapitola sama o sobě.

Ráda bych s ní chodila v bdělých oknech ven na procházky s kočárem (už máme sporťák s novorozeneckou vložkou, zatím nesedí), ale v bdělém stavu tam nevydrží. Vydrží tam jen spící, a to max 30 min. V nosítku mi spí cca 1× denně na procházce 30 min až 1,5 hod. Nevim, jak sebe a ji zabavit během bdělých oken. Zároveň nevím, jak docílit toho, aby byla aspoň trochu samostatná a já si dokázala dát alespoň 15–20 min cvičení, když na mě bude koukat, nebo třeba něco uvařit. V houpátku nevydrží ani 10 minut jen tak na mě koukat.

Budu ráda za veškeré tipy a triky. Ještě nesedí ani neleze, tak se to třeba pak zlepší? Netuším, ale kéžby.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35924
14.11.25 14:31

No neběhat za ní na každý zaknouraní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
14.11.25 14:35

Vydrzet, meli jsme to same. Bude lip (za par let😁)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.25 14:40

@JancaS84 to nedelame, ale ona za 2 min totalni hysterka, tak si vzdy myslim, ze treba nechce byt na brisku (neumi se sama pretocit jeste), casto totiz je uknourana na brisku, takze pak za ni du otocim ji a ona je do pul minuty zpet na brise :roll:

• Citovat
  • Upravit
14.11.25 14:43

No a když ji uspíš na sobě nebo u prsa, nedá se opatrně vstát a jít něco dělat nebo se věnovat sobě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2261
14.11.25 14:45

Můj prvorozený. No vydrž. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33749
14.11.25 14:54
@Anonymní píše: Více

No a když jdeš něco dělat, tak spustí sirénu? jenže nemůžeš s ní přece celé dny sedět a věnovat se jen jí. Dala bych jí tak aby na mě viděla, a prostě udělala co je potřeba. Jinak se z toho za chvilku zblázníš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16340
14.11.25 14:56

Dávala jsem syna do vajíčka, na madlo pověsila nějakou hračku. U toho jsem treba vařila, nebo neco dělala. Ven se chodilo jen spát. Koukat ho moc nebavilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.25 15:06

Tak já bych ji do sportovního kočárku nedávala, když nesedí…normálně do korby, kde se může hýbat, dcery jezdily na břiše a pásly hříbata a koukala okolo…do sportovního šly až jako sedící…mladší hodně spí i v autě, když logistikujeme starší dceru…jinak doma i ve 2 letech spí u prsa, potřebuje pomazlit, ale oproti starší si mladší už i chvíli vyhraje sama, v noci také ještě vstává

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.11.25 15:22

@Barevné klubíčko hele da, ale do 30 min je vzhuru, musim tam bezet a dat ji prso aby usnula a nebo uz neusne. Rada bych ji udrzela 3 denni spanky, kdyz bude spat 30 min vzdy, tak budu uspavat furt a 4 spanek mi uz odmita.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.11.25 15:23

Ve sportaku je, protoze v korbe rvala jak pretrzrna a nikdy tam nespala, jen jsem nositkovala. Nesnasela to tam i na brisku. Ve sportaku uz konecne spi, chce koukat ven. Mame novorozeneckou vlozku od Thule a nesedi tam, jen lezi a cuci ven a z toho usne.

• Citovat
  • Upravit
1863
14.11.25 15:31
@Anonymní píše: Více

A nemá v tom nosítka větší tmu a tak nechce v kočáru spát déle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3196
14.11.25 16:12

Nijak. Musí k tomu věkem dospět.

Taky jsem měla dítě co nesnášelo kočár, autosedačku a nosítko. Venku jsem ho nosila na rukách a tlačila prázdný kočár před sebou, ať nevypadáme jak socky co nemají na kočár.
V 5 měsících měl 8 kg, tak okolo baráku jsme chodili bez kovářů jen na ruce třeba 6× za den na chvíli.
Na břiše by v korbě nikdy nejel. Celé by to prořval. V 1,5 roce byl schopný za určitých podmínek být s manželem. Ve 2.5 letech odejít do soukromé školky.
Kdo takové dítě nezažil, nedokáže si to přestavit.

Odejít od něho ve spícím stavu bylo zcela nereálné do 3 minut být vzhůru a bylo jedno jestli je den nebo noc. Nesměla jsem v noci ani na WC, aby se neprobudil.

Chtělo to čas a nasytit tu potřebu kontaktu. Ale ta první fáze trvala tak rok.
To auto jsme zlomili přechodem do posměrné sedačky. Do té doby nesnášel i ji.

Vstává ještě v 5 letech v noci, ale tam je asi už extrém a výjimka.

Příspěvek upraven 14.11.25 v 16:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
14.11.25 16:20

To prejde :) a nositko u domacich praci nesnese?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3196
14.11.25 16:23

Co šlo jsem dělala s nim jednoruč. Jako myčka, vysavač, sušička … co nešlo dělal manžel nebo velké děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí