Nárok na MD
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Nárok na MD
Nárok na MD
Můžu se zeptat, jak to budu mít já s nárokem na MD, když mám odpracováno v posledních 2 letech více jak 180 dní (přesně asi 195), ale teď jsem na neschopence a než nastoupím na mateřskou, tak budu doma déle jak 180 dní? Podpůrčí doba 180 dní v pracovní neschopnosti mi končí 24.3. včetně a na MD nastupuji 3.4.
Mám nárok na MD od zaměstnavatele, když mám prac. poměr na dobu neurčitou????
Prosíííím, poraďte..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Při nástupu na mateřskou musíš mít odpracováno (účast na nemocenském pojištění) 270dní za poslední dva roky.
Pokud máš smlouvu na neurčito, počítá se do toho i neschopenka, takže bys měla být v klidu a mít nárok na PPM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já se omlouvám za možná stupidní dotaz, ale jsem účastníkem nemocenského pojištění, i když jsem na RD? Přesněji byla jsem zaměstnaná od 08/2006 do 25.3.2011. Z toho 4 měs v PN, 28 týdnů MD, dále RD do 28.2.2011
Ukončila jsem RD o měsíc dřív a po tuto dobu jsem hlášena na pojišťovně jako pečující o dítě do 7mi let. Na ÚP nejsem. Od 5.4. bych měla nastoupit do nového zaměstnání. Na podzim/v zimě plánujeme snažení. Budu mít nárok na MD a volbu varianty RD?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji moc
Potěšila jsi mě
![]()
Pipet píše:
Při nástupu na mateřskou musíš mít odpracováno (účast na nemocenském pojištění) 270dní za poslední dva roky.
Pokud máš smlouvu na neurčito, počítá se do toho i neschopenka, takže bys měla být v klidu a mít nárok na PPM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
PetiteFillette píše:
Já se omlouvám za možná stupidní dotaz, ale jsem účastníkem nemocenského pojištění, i když jsem na RD? Přesněji byla jsem zaměstnaná od 08/2006 do 25.3.2011. Z toho 4 měs v PN, 28 týdnů MD, dále RD do 28.2.2011
Ukončila jsem RD o měsíc dřív a po tuto dobu jsem hlášena na pojišťovně jako pečující o dítě do 7mi let. Na ÚP nejsem. Od 5.4. bych měla nastoupit do nového zaměstnání. Na podzim/v zimě plánujeme snažení. Budu mít nárok na MD a volbu varianty RD?
No pokud ti při RD trvá prac. poměr, tak účastník jsi… Takže pokud teď zas nastoupíš do práce, těch pár dní pauzy tam nemá význam… Nemáš tam překlep? V tom ukončení zaměstnání - to datum ještě nebylo=), ale možná ti k tomu datu končí smlouva nebo tak (což mi nesedí s tím, zeš byla na poj. jako osoba pečující o dítě).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám ukončenou pracovní smlouvu ke dni 25.3.2011, ale potřebovala jsem, aby dcera mohla každé dopoledne chodit do školku ještě před dovršením třetího roku, tak jsem byla na ÚP ukončit RD ke 28.2.2011. Od 1.3. jsem na zdravotní pojišťovně nahlásila, že pečuju o dítě do 7mi let. Sociální tím pádem placené nemám od 1.3. do 5.4., kdy mi začíná nová pracovní smlouva na 20hod týdně. Ta obsahuje i nemocenské pojištění.
To ukončení prac.smlouvy jsem podepisovala k tomu datu 25.3. už někdy v únoru, kdy jsem ještě nevěděla, že budu rušit RD, ale předpokládám, že datum na té smlouvě se nijak měnit nebude. Nebo musí?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nene, nemusí, já jen jestli to nemáš překlep a třeba ta smlouva skončila jindy, dříve, pak by ta doba pojištění třeba byla jiná…
Ale takhle jak to píšeš se nic neděje, ta chvilka přestávky v pojištění vůbec nevadí, 270dní za dva roky máš a při nástupu na MD taky budeš účastník, takže normálně budeš brát PPM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc děkuju!!! To je skvělá zpráva!
A ještě mě napadá.. nová PPM se mi bude počítat jen z nového zaměstnání nebo jak dlouhé je rozhodné období? A kdyby mi to díky polovičnímu úvazku vyšlo na míň než 7600, tak mi to sociálka bude doplácet?
Moc ti díky za odpovědi, jsi moc hodná. Díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
PetiteFillette píše:
Moc děkuju!!! To je skvělá zpráva!
A ještě mě napadá.. nová PPM se mi bude počítat jen z nového zaměstnání nebo jak dlouhé je rozhodné období? A kdyby mi to díky polovičnímu úvazku vyšlo na míň než 7600, tak mi to sociálka bude doplácet?
Moc ti díky za odpovědi, jsi moc hodná. Díky
z nového a těch 7600,– by ti dopláceli až po porodu, do porodu bys dostávala PPM vypočítanou z platu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit