Odmítnutí nabídky práce od ÚP

1626
21.3.11 16:09

Odmítnutí nabídky práce od ÚP

Ahoj všem,
chtěla bych se zeptat,jestli máte zkušenosti z odmítnutím nabídky práce od pracáku.

Na netu jsem našla dost diskuzí, ale odpovědi typu „Myslím/bývalo to takhle/mám dojem že“ :nevim:
Mamka je přes rok na pracáku, nárok na podporu už nemá, takže pracák za ni platí jen zdravotko. Chodí teď občas na brigádu do firmy, kde dělala, než jim zrušili směnu a má velkou naději, že ji vezmou zpět. Ale teď se bojí, že když jí pracák nabídne nějaké místo, tak že ho nesmí odmítnout. Napadlo mě, jestli by jí případně uznali „výmluvu“, že se nemá jak dopravovat pokud to bude třeba klasicky od šesti v okresním městě, tak se tam prostě nedostane
Máte někdo zkušenosti? Můžou jí z pracáku vyšoupnout, když to odmítne?

Předem díky za odpovědi, snad mi pomůžete :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36544
21.3.11 16:17

Jejej, tak to nevim…

Ja jsem ted taky na UP, ale tehotna, a kdyz mi volali z nejake prace skrz UP, ze se mam dostavit na pohovor atd., tak jsem jim rekla, ze rada, ale ze jsem tehotna, a oni jen rekli, at mi to utece, a nashledanou :mrgreen:

Ale jak je to normalne s prace-schopnym clovekem, to netusim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
21.3.11 16:23

pokud ma nadeji ze ji vezmou zpet staci na UP rict ze ceka na pracovni misto v te a te firme a ze ji maji dat vedet treba do 2 mesicu a oni si to tam napisou a nebudou ji davat nic…aspon u nas v Brně to tak slo. Klidne pak muze rict ze to nevyslo a oni ji budou hledat dal

• Citovat
  • Upravit
1626
21.3.11 16:29
Monny89 píše:
Jejej, tak to nevim…

Ja jsem ted taky na UP, ale tehotna, a kdyz mi volali z nejake prace skrz UP, ze se mam dostavit na pohovor atd., tak jsem jim rekla, ze rada, ale ze jsem tehotna, a oni jen rekli, at mi to utece, a nashledanou :mrgreen:

Ale jak je to normalne s prace-schopnym clovekem, to netusim :nevim:

Tak jedině že by na to mamka s otčímem vlítli :mrgreen: Docela cool-mít stejně starý dítě jako vnuka :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
21.3.11 16:30
merett píše:
pokud ma nadeji ze ji vezmou zpet staci na UP rict ze ceka na pracovni misto v te a te firme a ze ji maji dat vedet treba do 2 mesicu a oni si to tam napisou a nebudou ji davat nic…aspon u nas v Brně to tak slo. Klidne pak muze rict ze to nevyslo a oni ji budou hledat dal

Díky, řeknu jí, ať to zkusí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
21.3.11 16:41
Verca182 píše:
Monny89 píše:
Jejej, tak to nevim…

Ale jak je to normalne s prace-schopnym clovekem, to netusim :nevim:
Tak jedině že by na to mamka s otčímem vlítli :mrgreen: Docela cool-mít stejně starý dítě jako vnuka :pankac:

tak ji to zkus poradit :mrgreen: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2323
21.3.11 16:49

S tímhle mám super zkušenost, odmítla jsem práci, která byla minimálně placená a mě by plat nestačil na zaplacení všech nákladů. Proto jsem na UP řekla, že tuto práci přijmout nemohu, protože mi nepokryje náklady, a jejich odpověď? Vyhazov z pracáku, protože to „prý“ není důvod pro odmítnutí práce. Další zkušenost, zase kamarádky: odmítnutí jejich doporučené práce z důvodu vyhlídnuté a nadějně vypadající práce - vyhozena, neměla prý důvod práci odmítnout. Takže radím nastoupit a popř. později dát výpověď a vrátit se do té práce, kde maminka nyní brigádničí… Na pracáku jsou docela nekompromisní, zvlášť teď, když je práce málo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
21.3.11 16:57
Marben píše:
S tímhle mám super zkušenost, odmítla jsem práci, která byla minimálně placená a mě by plat nestačil na zaplacení všech nákladů. Proto jsem na UP řekla, že tuto práci přijmout nemohu, protože mi nepokryje náklady, a jejich odpověď? Vyhazov z pracáku, protože to „prý“ není důvod pro odmítnutí práce. Další zkušenost, zase kamarádky: odmítnutí jejich doporučené práce z důvodu vyhlídnuté a nadějně vypadající práce - vyhozena, neměla prý důvod práci odmítnout. Takže radím nastoupit a popř. později dát výpověď a vrátit se do té práce, kde maminka nyní brigádničí… Na pracáku jsou docela nekompromisní, zvlášť teď, když je práce málo…

jo jo už jsem našlana stránkách ministerstva práce a soc.věcí že nesmí odmítnout ani práci ani rekvalifikaci - pouze v případech, že se stará o dítě a tak…
Ale jak se do tý práce má dostávat, to už nikdo neporadí a to, že i když se tam dostane včas, tak pomalu víc projezdí než vydělá,to už nikoho nezajímá… Je to těžký, já vím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
21.3.11 16:59
Verca182 píše:
Marben píše:
S tímhle mám super zkušenost, odmítla jsem práci, která byla minimálně placená a mě by plat nestačil na zaplacení všech nákladů. Proto jsem na UP řekla, že tuto práci přijmout nemohu, protože mi nepokryje náklady, a jejich odpověď? Vyhazov z pracáku, protože to „prý“ není důvod pro odmítnutí práce. Další zkušenost, zase kamarádky: odmítnutí jejich doporučené práce z důvodu vyhlídnuté a nadějně vypadající práce - vyhozena, neměla prý důvod práci odmítnout. Takže radím nastoupit a popř. později dát výpověď a vrátit se do té práce, kde maminka nyní brigádničí… Na pracáku jsou docela nekompromisní, zvlášť teď, když je práce málo…
jo jo už jsem našlana stránkách ministerstva práce a soc.věcí že nesmí odmítnout ani práci ani rekvalifikaci - pouze v případech, že se stará o dítě a tak…
Ale jak se do tý práce má dostávat, to už nikdo neporadí a to, že i když se tam dostane včas, tak pomalu víc projezdí než vydělá,to už nikoho nezajímá… Je to těžký, já vím :nevim:

No ale na UP se vyplnuje v tech papirech, ze prace ma v byt v blizkosti bydliste atd.. takze pokud to tam ma napsane, tak smi odmitnout nabidku prace v jinem meste.. Nebo, alespon takhle to me dava logiku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
21.3.11 17:00

Taky jsem jednou byla vyhozena. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
21.3.11 17:04

no já to s tim nahlasenim potencionální práce myslela tak že jim to musí říct driv nez ji neco najdou, že je pak sance ze ji nebudou nic hledat, aspon u me to tak bylo. Jakmile ji neco daji tak to odmitnout samozrejmne nesmi. Jeste existuje nadeje ze se domluvi se budoucim zamestnavatelem ze nema jak dojizdet apod a on ji do papiru napise ze nevyhovuje pozadavkum a vrati ji UP

• Citovat
  • Upravit
17014
21.3.11 17:05
Monny89 píše:
Verca182 píše:
Marben píše:
Ale jak se do tý práce má dostávat, to už nikdo neporadí a to, že i když se tam dostane včas, tak pomalu víc projezdí než vydělá,to už nikoho nezajímá… Je to těžký, já vím :nevim:
No ale na UP se vyplnuje v tech papirech, ze prace ma v byt v blizkosti bydliste atd.. takze pokud to tam ma napsane, tak smi odmitnout nabidku prace v jinem meste.. Nebo, alespon takhle to me dava logiku :nevim:

No na to já musela mít potvrzení od lékaře, že nemůžu dojíždět, jinak prostě i když to člověk napíše, tak stejně můžou v dosahu práci nabídnout. A jakékoli odmítnutí má za následek vyřazení :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
21.3.11 17:07

A řekla to na tom pracáku, že ji tam možná vezmou zpátky? Pokud jo, tak oni ji zas do nějaké šílené práce dojížděcí nutit nebudou… (pokud je tam „normální“ pracovník)
Případně pokud jí to místo nabídnou, můžou spolu hned najet na net zkontrolovat autobusy, vlaky, pokud bude jasné, že je to neschůdné, taky by ji tam neměli cpát.
Tak ať to místo mamce klapne :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
21.3.11 17:09
merett píše:
Jeste existuje nadeje ze se domluvi se budoucim zamestnavatelem ze nema jak dojizdet apod a on ji do papiru napise ze nevyhovuje pozadavkum a vrati ji UP

To je dobrý nápad. Přece nebude chodit 20km pěšky že :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2323
21.3.11 17:15

Oni by to „normální“ pracovníci pochopili, ale tihle..... moc pochopení nemají :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat