Nárok na plný invalidní důchod
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nárok na plný invalidní důchod
Ahojte maminky
,
nemáte některá zkušenost s nárokem na plný invalidní důchod?
Můj taťka je už hodně let na částečném a teď si zažádal o plný.Doktor mu napsal,že je ze 70% neschopný jakékoliv práce.Bude to „stačit“ na plný invalidní?
Vyrozumnění mu má přijít do něaké doby,ale jsem zvědavá ![]()
Děkuju
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Procenta nepíše obvoďák,ale lékař u komise si vezme tu hlavní diagnozu a k té ty další.A každá diagnoza má určitá procenta a ty se sčítají.Obvoďák vypíše veskeré diagnozy,dodá okopírované lékařské zprávy co má k dispozici a pošle na sociálku.Revizní lékař si dopředu připraví návrh,na který důchod by měl tatínek nárok.Ještě se to může trochu změnit tím,že tatínek donese nějakou lékařskou zprávu,kterou neměl obvoďák a kde se dají dát další procenta.Takže ke komisi by měli tatínka pozvat do 2 měsíců od podíní žádosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
aha děkuju-takže se to sčítá jo?
No on má problémy ze srdcem,se zádama a teď mu našli zhoubný nádor.
Snad to dopadne dobře a dají mu ten plný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U zhoubného nádoru většinou dávají plný inv. důchod-u nezhoubného nechtějí,tam se čeká,jak dopadne operace a následná léčba.
Držím tatínkovi palce,aby se jeho zdravotní stav zlepšil.
Záda skoro žádná procenta nemají,dřív dávali na záda částeční inv. důchod,dle nynějších tabulek je nárok až po operaci páteře.
Tabulky a počet procent se dá najít na netu-také jsem to studovala a u spoustu diagnoz se divila.Např. po transplantaci srdce není nárok na plný inv. dochod,až v případě,že darovaný orgán selhává-tj. smrt je za rohem.Ale třeba obezita měla docela dost procent.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc děkuju.
On má operované záda i srdce.No a ted začala léčba toho nádoru.
Ty tabulky zkusím pohledat,ale teda jak píšeš-mají to zajímavě řešené…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Plný invalidní důchod
Ahoj,nevíte někdo jak je to z nárokem na plný invalidní důchod,pokud mám asthma a léčím se s ním už od 15 let (nyní je mi 38)?Co musím splňovat za podmínky?
![]()
- Citovat
- Upravit
A máš astmatický záchvaty?Těžké,které vyžadují zavolat RZP a následný pobyt na JIPce?
Dnes jsou léky na takové úrovni,že pacienti nemívají žádné,či jen minimální potíže.A potom není nárok na žádný ID.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lasičko-No tak tomu moc nevěřím!!!To by mi asi moje plicní lékařka neřikala,ať si zažádám o důchod že…
![]()
- Citovat
- Upravit
Čemu nevěříš?Ptala jsem se,zda máš astmatické záchvaty,či jiné potíže?Jsem zdravotník,s astmatiky jsem pracovala dlouho,tak vím,o čem mluvím.Vím,jak vypadá astmatik s dnešní léčbou a před lety-zkušenosti z rodiny.
A také vím úskalí když člověk žádá o invalidní důchod-manžel po třech náročných operacích mozku,se spoustou komplikací,v té době nebyl schopen se ani plně o sebe postarat-a první žádost o inv. důchod byla zamítnuta,že na plný,3.stupeň nemá nárok.A k tomu i další diagnozy,nebyly to jen operace mozku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak to nevim,kde si pracovala a kde jste žádali o důchod…?Byli jste vůbec na správnym ůřadu…?!Já znám lidi,které „pouze“bolí záda a důchod jim dali normálně!!!Já vim už předem,že mi ho dají,na to sem se neptala,já sem chtěla vědět,co k tomu budu všechno potřebovat za papíry!!!Tak pokud nevíš,co k tomu budu potřebovat tak mi neodpovídej!!!Já nepotřebuju vědět,že tvýmu manželovi důchod nedali !!! ![]()
- Citovat
- Upravit
Proč takový tón?Jen proto,že napíšu svojí zkušenost?
Pokud máš známé,víš kolik a komu zaplatit,tak šance je.
Před lety to bývalo-bolely záda,důchod nebyl problém.Nyní skoro všem důchod sbírají či snižují.Známý je již po druhé transplantaci ledviny,tato ledvina selhává a vypadá to,že skončí opět na dyalýze.A bohužel třetí transplatace nejde.A snížili mu inv. důchod ze 3.stupně jen na druhý.
Upřímně-myslíš,že jsi na tom hůř?
Ale tady je jasné,že vidíš jen svoje potíže,nechceš slyšet nic okolo,pokud napíšu svojí zkušenost,tak se hned rozčiluješ.Asi nebude tvoje nemoc tak vážná,když hned útočíš.Ono na těchto diskuzích to bývá tak,že když mám problém,tak hledám řešení,neurážím se a jsem ráda za každý příspěvek.
Jinak pokud víš,že důchod dostaneš,tak už ses jistě ptala na patřičných místech-protože nikdo jiný než posudkový lékař ti nemohl dát odpověď,zda důchod dostaneš či nikoli.Žádný obdorný či praktický lékař neví,zda důchod dostaneš a ty píšeš,že víš,že ho budeš mít.
Pro ostatní,co nevědí postup-zajdi si na správu sociálního zabezpečení,tam sepíšeš s úřednicí žádost a oni už si vše zařídí.Obešlou obvodního lékaře,ten vše vypíše do jejich formuláře nemoci a léčku a pošle zpět.A až oni obdrží tento formulář / k tomu obvoďák kopíruje pzrávy z odborných vyšetření,které má v kartě /,tak dostaneš termín ke komisi.A tam se dozvíš,na co máš nárok.
Jo a odpověď,zda jsme byli na správném úřadu-ano,byli,seděl tam lékař,úředník,měli v ruce veškeré podklady a rozhodovali v přítomnosti manžela,zda má či nemá nárok na ID.Nebo myslíš,že jsme byli na nesprávném místě a někdo si hrál na komisi?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Alice, Ty ses ptala, jestli někdo neví, jak je to s nárokem a né, co k tomu potřebuješ za papíry
, tak nechápu, proč tak útočíš na lasičku, která se Ti snažila napsat, jak to chodí nebo prostě může chodit
.
Mně přijde divné, že už to víš, že ho dostaneš. To už jsi opravdu musela jednat na vyšších místech, protože ti lékaři, se kterými přijdeš při léčení do styku, o tom nerozhodují, vyplňují pouze papíry pro posudkového lékaře, protože vše je jen v jeho moci. Jinak o tom, že si máš zažádat o důchod Ti dneska řekne i kamarádka, která ví, jak jsi na tom a řekne to i každý lékař, není to nic směrodatného, že Ti to navrhla sama plicařka.
Moje zkušenost je také špatná. Máme v rodině onkologického pacienta, ten se samozřejmě potkává s podobně nemocnými a jen velmi malé procento z nich má vůbec nějaký důchod. Nejbližší „noví známí“ dokonce nedostali žádný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím všechny,
holky nevíte, zda by na ivalidní důchod (a popř. na který asi stupeň) měl nárok můj manžel, když má každý měsíc už přes rok velké epileptické záchvaty (do bezvědomí, necítí, že záchvat příjde, takže navíc nebezpečí úrazu - zatím naštěstí jen slabý otřes mozku)? Zatím se nemoc nedaří dostat léky pod kontrolu. Vypadá to, že by mohl být farmakorezistentní. V současné době je v pracovní neschopnosti.
Moc díky. ![]()
- Citovat
- Upravit
Alice mohla, nikdo Ti nebrání ![]()
Příspěvek upraven 14.05.12 v 19:09
- načítám...
- Citovat
- Zmínit