Opět rodičák :-)
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Opět rodičák :-)
Prosím o info ne dohady a já si myslím…díky ![]()
V květnu se mi narodil syn, měla jsem klasickou PPM, teď v listopadu jsem nastoupila na RD, vybrala jsem si do 3 let dítěte…a teď…
Uvažujeme, že to změním do 2 let dítěte, můžu vůbec, když mi na to nedosahoval denní vyměřovací základ? A dále…
Když bych otěhotněla než dovrší malý 2 let, opět nastoupím na PPM podle platu jako jsem měla teď, že? A pak si zvolím třeba do 3 let dítěte, je tak?
Ověřuju si informace, protože jsme se s manželem rozhodli, že do toho příští rok znova praštíme… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Pokud nesplňuješ ten denní výměr, tak ti 2 letou neschválí, ani na novém systému.
Pokud by jsi otěhotněla - ano budeš mít stejnou MD, a pak si zvolíš nový RD jak budeš chtít..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
MonnyDee píše:
Pokud nesplňuješ ten denní výměr, tak ti 2 letou neschválí, ani na novém systému.
Pokud by jsi otěhotněla - ano budeš mít stejnou MD, a pak si zvolíš nový RD jak budeš chtít..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Psala jsem to do jiného tématu
Ale vlastně se chci zeptat úplně na to samý jako tazatelka…
Když kouknu tady- http://aktualne.centrum.cz/…d-roku-2012/ Není tam psané, že dvouletá varianta zůstavá stejná- teda výměr dle platu nebo jo? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak manžel volal do práce a účetní mi říkala tohle…v lednu si zajdu změnit 2-letou (stačí od 2012 doložit pouze příjem, můj nebo manžela, to je jedno, spíš kdo ho má vyšší než 16500Kč hrubého), takže ,mi 2-letá naběhne od února. Pak otěhotním a naběhne mi PPM (zaměstnaná stále jsem) a pak si zvolím zase jakou chci…to už asi 3-letou…
Tak díky za info, už vím, co jsem potřebovala vědět ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a vlastně ještě, až budu mít tu PPM 7 měsíců, tak mi za ten rok opět proplatí celou dovolenou 20 dní jako letos ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
orlynka píše:
Psala jsem to do jiného tématuAle vlastně se chci zeptat úplně na to samý jako tazatelka…
Když kouknu tady- http://aktualne.centrum.cz/…d-roku-2012/ Není tam psané, že dvouletá varianta zůstavá stejná- teda výměr dle platu nebo jo?
Je to tam napsané - Varianty čerpání - Výše příspěvku však bude omezena 70 procenty předchozího výdělku (vyměřovacího základu) a maximálně 11 500 korunami měsíčně. Má se tím zamezit situaci, kdy by některé matky dostávaly od státu více peněz, než si předtím vydělávaly v zaměstnání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
DaiquiriQ píše:
Tak manžel volal do práce a účetní mi říkala tohle…v lednu si zajdu změnit 2-letou (stačí od 2012 doložit pouze příjem, můj nebo manžela, to je jedno, spíš kdo ho má vyšší než 16500Kč hrubého), takže ,mi 2-letá naběhne od února. Pak otěhotním a naběhne mi PPM (zaměstnaná stále jsem) a pak si zvolím zase jakou chci…to už asi 3-letou…
Tak díky za info, už vím, co jsem potřebovala vědět
To se mi nezda pravdepodobne. Pokud jsi nemela narok na volbu 2lete varianty cerpani tehdy,nemas ji ani ted/jine by to bylo,pokud na ni ma-mel narok otec ditka,ale to pak nechapu,proc jste to neprevedli rovnou
/
- Citovat
- Upravit
gabi.design píše:MonnyDee píše:Podle tohoto to ale chápu tak, že výše mzdy už není nutná: Rodič, který v blízké době plánuje dalšího potomka nebo se chce rychleji vrátit do práce, si tak bude moci vybrat kratší čerpání příspěvku. Dosud byla dvouletá varianta dostupná jen pro lidi s hrubou mzdou přes 16 tisíc korun.
To je ale divny......To by si tereba nekdo,kdpo vydela napr.6tis,7tisci mesicne-vzal variantu 11200,–mesicne???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pořád je to omezené platově…
Farska : to je úplně jednoduché, proč jsme to neudělali hned…protože jsme neplánovali tak brzo další dítě…a taky jsem nepsala nic o tom, že chci od někoho polemizování nad tím, proč a nač a za co
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
DaiquiriQ píše:
Pořád je to omezené platově…
Farska : to je úplně jednoduché, proč jsme to neudělali hned…protože jsme neplánovali tak brzo další dítě…a taky jsem nepsala nic o tom, že chci od někoho polemizování nad tím, proč a nač a za co![]()
![]()
Já nepolemizuju,já radím ![]()
Tady je to pospano asi nejlip:http://aktualne.centrum.cz/…d-roku-2012/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Napsané to je dost blbě…stejně tak jak tak je strop 11500 Kč…
Mě ten plat utíká o pár stovek, i když neofiko jsem měla o dost více…ale to nevadí, prostě se jen doloží manželův plat a je to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit