Sledování docházky v MŠ

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
359
26.12.11 18:50

sledování docházky v MŠ

Dobrý večer,
jak pročítám diskuze tak jsem z toho jelen.
tak prosím o radu.Mám 4 letou variantu,která mi za pul roku končí.
Mám děcko ,které dochází do školky na 4hodiny.
Každý mesíc dodávám na sociálku potvrzení ze školky.
Tak jsem se radovala,že od ledna to skončí…a decko bude moct být ve školce celý den bez sledování..
Ale ted jsem se dočetla,že bych musela přistoupit na podmínky,které jsou v roce 2012,jinak se mě to netýká.
Nechápu na jaké podmínky? Mám 3800 a ještě mi zbývá pár mesíců..
Může mi to někdo vysvetlit?
 díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7182
26.12.11 18:55

Musíš přejít na nový systém. Nejlepší bude, když si po novém roce zajdeš, nebo zavoláš na příslušný úřad a zeptáš se, co a jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
26.12.11 19:24

asi to bude jen nějaké papírování.protože na jiný rodičák těžko na pár měsíců budu přecházet.chjo proč to nemůže být složité když to jde jednoduše :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
26.12.11 19:52

Simonečko … od ledna, je nějaký - teď fakt nevím přesně kolik - finanční strop, kolik peněz si za celou dobu RD můžeš ve formě RP vybrat. Nevím, jak je to se 4 letou variantou,ale určo se o tom dočteš na stránkách MPSV. Teda, pokud si nechceš počkat do začáku ledna - nebo pokud u Vás na úřadech pracují i mezi svátky, tak bych si tam zavolala, nebo došla. Určo Ti to vysvětlí.
Pokud by se pro Tebe nic neměnilo ve smyslu výše RP, tak bys, pokud chceš mít dcerku ve školce celodenně, měla požádat o přechod na nový systém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
26.12.11 20:47

Ten strop platí pro rodičáky nově přiznané. Ti, co rodičák pobírají, dojedou podle původní varianty, pokud si výslovně nezažádají, že chtějí přejít na nový systém.
Aspoň tak mi to bylo řečeno, když jsem se výslovně zeptala. Snad nepodávám mylné informace, protože ty úřednice tam mnohdy samy neví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
26.12.11 20:50

Příspěvek upraven 11.01.12 v 19:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
26.12.11 20:54

Příspěvek upraven 11.01.12 v 19:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
26.12.11 21:05
edevira píše:
Holky,
tohle jsem našla. Takže podle toho co píšou je pro mě jasný, že bych musela přejít na novou variantu. Tak uvidím co mi řeknou na úřadu. Jestli to bude složité tak se na to vykašlu, nastupuji do práce v únoru.

Pokud rodiči vznikl nárok na rodičovský příspěvek před 1. lednem 2012:

může se rozhodnout, jestli bude čerpat příspěvek postaru nebo podle nové právní úpravy od 1. ledna 2012
obecně však bude platit podmínka, že pokud rodič setrvá ve variantě pobírání rodičovského příspěvku podle staré právní úpravy k 31.12.2011, bude platit pro něj tato úprava jako celek, tedy i se sledováním omezené docházky dítěte do předškolního zařízení po celou dobu pobírání rodičovského příspěvku
pokud však rodič přejde na novou právní úpravu platnou od 1. ledna 2012, bude se na něho vztahovat mj. ustanovení o nesledování návštěvy předškolního zařízení u dětí starších 2 let věku
možnost výběru délky čerpání rodičovského příspěvku je zachována i při plynulém navázání rodičovské dovolené s dalším potomkem

Ty brdo! To teda dost podsta tne meni situaci mnoha lidi! Mohla bys prosim uvest zdroj,diky. .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
26.12.11 21:08

Já jen doufám, že když si nezažádám o přechod na nový systém, platí, že chci zůstat při starém a nedočkám se potom nějakého překvapení.RD bych si chtěla vyčerpat podle původního plánu. Ptala jsem se, prý to tak je, ale já jim moc nevěřím, protože jsem se už několikrát setkala, že informovaná z různých zdrojů vím více než ty ženské, co tam sedí.
Nechce se mi jít hned druhého ledna výslovně ptát, když tam bude plno lidí :cert:
Telefonovat tam v tomto období nemá moc cenu, jsou zaneprázdnění, telefon málokdy zvednou, žádné informace tam nemáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
26.12.11 21:17

Farska, je to uvedeno třeba zde http://socialnireforma.mpsv.cz/cs/4.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
26.12.11 21:24

Dekuju!:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
27.12.11 06:34
edevira píše:
Ahoh holky,
tak teď jste mě docela překvapily :-( bohužel negativně :( Já jsem volala paní na příslušný úřad, popsala jsem svojí situaci a bylo mi řečeno, že mohu své dítě dávat bez omezení do školky. Mám 3 letou variantu a volila jsem ji v roce 2009. Paní mi nesdělila jak postupovat, pouze mi ústně řekla, že u mě omezení není. Tak teď nevím co je dobře :think:

no v tech to myšlenkách jsem já žila celou dobu,že pohoda od ledna nebudu muset chodt s papírem a bude tam díte celý den.no a pak jsem si na netu přečetla,že ta pravidla jsou jiná…tak budu po tom taky pídit.takže to bude asi jen v papírování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
27.12.11 12:53
Simonečka37 píše:
edevira píše:
Ahoh holky,
tak teď jste mě docela překvapily :-( bohužel negativně :( Já jsem volala paní na příslušný úřad, popsala jsem svojí situaci a bylo mi řečeno, že mohu své dítě dávat bez omezení do školky. Mám 3 letou variantu a volila jsem ji v roce 2009. Paní mi nesdělila jak postupovat, pouze mi ústně řekla, že u mě omezení není. Tak teď nevím co je dobře :think:
no v tech to myšlenkách jsem já žila celou dobu,že pohoda od ledna nebudu muset chodt s papírem a bude tam díte celý den.no a pak jsem si na netu přečetla,že ta pravidla jsou jiná…tak budu po tom taky pídit.takže to bude asi jen v papírování.

To nebude jen o papirech. Napriklad pro lidi v ctyrlete variante,kteri nemeli pravo volit delku/ani jejich manzel,partner/ tehdy-nemuzou nic menit ani ted. Rozhodne obdobi je vzdy situace,jaka byla ke dni narozeni ditka. Takze dal plati ,ze dite max na pet dni v mesici/denne 4 hodky pokud je starsi 3let/
Ze jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
27.12.11 15:21

no právě,že má být od ledna ta změna.tak nevím,zítra se jdu zeptat na sociálku.
zatím my chodíme do školky na 4 hodiny.tak nevím proč by to zase někteří změnit mohli a někteří ne..je to celé padlé na hlavu :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5086
27.12.11 19:05
Simonečka37 píše:
no právě,že má být od ledna ta změna.tak nevím,zítra se jdu zeptat na sociálku.
zatím my chodíme do školky na 4 hodiny.tak nevím proč by to zase někteří změnit mohli a někteří ne..je to celé padlé na hlavu :pocitac:

změnit můžou všichni ;)
jen to chce počítat, odečteš od 220 000,– to co už jsi vyčerpala a na ty ostatní měsíce si podělíš ten zbytek ;) nebo budeš korunky brát třeba o měsíc déle ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat