Sledování docházky v MŠ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5086
27.12.11 19:07

jo a vy co měníte se připravte na vyběhávání po OSSZ potvrzení DVZ a jinejch různejch potvrzení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
27.12.11 19:25

Příspěvek upraven 11.01.12 v 19:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
27.12.11 20:32
edevira píše:
Ahoj,
zdroj je mpsv :-) zde je odkaz http://socialnireforma.mpsv.cz/cs/4#1.2

Jinak jsem dnes volala opět na sociálku a paní mi opěr řekla, volala mi zpět, prý, aby mi neřekla něco co by bylo špatně, že i pro mě (jako starou variantu) platí nově pobyt ve školce bez omezení. Takže jsem z toho jelen, písemně nic nemám. Pouze jsem z ní vytáhla podle kterého zákona to je, zákon 117/95 Sb., paragraf 31, novelizace k 1.1.2012. Na netu jsem nic nenašla. Takže podloženo to nemám.

farska píše:
edevira píše:
Holky,
tohle jsem našla. Takže podle toho co píšou je pro mě jasný, že bych musela přejít na novou variantu. Tak uvidím co mi řeknou na úřadu. Jestli to bude složité tak se na to vykašlu, nastupuji do práce v únoru.

Pokud rodiči vznikl nárok na rodičovský příspěvek před 1. lednem 2012:

může se rozhodnout, jestli bude čerpat příspěvek postaru nebo podle nové právní úpravy od 1. ledna 2012
obecně však bude platit podmínka, že pokud rodič setrvá ve variantě pobírání rodičovského příspěvku podle staré právní úpravy k 31.12.2011, bude platit pro něj tato úprava jako celek, tedy i se sledováním omezené docházky dítěte do předškolního zařízení po celou dobu pobírání rodičovského příspěvku
pokud však rodič přejde na novou právní úpravu platnou od 1. ledna 2012, bude se na něho vztahovat mj. ustanovení o nesledování návštěvy předškolního zařízení u dětí starších 2 let věku
možnost výběru délky čerpání rodičovského příspěvku je zachována i při plynulém navázání rodičovské dovolené s dalším potomkem
Ty brdo! To teda dost podsta tne meni situaci mnoha lidi! Mohla bys prosim uvest zdroj,diky. .
:twisted: :twisted: :twisted:

OPET panuje sjednoceni na uradech,vidim :think: :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
27.12.11 20:51

Ale ten odkaz primo z MPSV mluvi jasne-asi spise ta socialni pracovnice je jaksi mimo!
Pro mne je vysledek jasny-diky :hug:

MMCH,jedina vec ,co nevim jiste-kdy je rozhodne obdobi pro mam/nema narok na vyber varianty? Asi ne k 1.1.2012,ale asi k datu narozeni ditka,ze??
A v to odkazu je nakonec psano neco o opetovnem cerpani pri plynulem prechodu z RD na dalsi RD s dalsim ditkem. Tohle chapete prosim JAK? :oops: :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101741
27.12.11 22:33

No, pokud se další dítko narodí ještě za doby pobírání rodičáku a měla si s ním nárok na PPM, tak i pokud ti nárok na PPM zanikl (třeba smlouva na dobu určitou, OSVČ) tak můžeš i u dalšího dítka volit, do částky 7600,–

Jinak s tím, zda to nesledování docházky do MŠ platí pro všechny nebo ne netuším, výklady se různí a ani MPSV není oprávněno zákony vykládat… ale přiznám se, že jsem to výrazně nezjišťovala, mám 2 letý rodičák, takže by mi vlastně více vyhovovala ta stará úprava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
27.12.11 22:39
j.a.n.i1 píše:
No, pokud se další dítko narodí ještě za doby pobírání rodičáku a měla si s ním nárok na PPM, tak i pokud ti nárok na PPM zanikl (třeba smlouva na dobu určitou, OSVČ) tak můžeš i u dalšího dítka volit, do částky 7600,–Jinak s tím, zda to nesledování docházky do MŠ platí pro všechny nebo ne netuším, výklady se různí a ani MPSV není oprávněno zákony vykládat… ale přiznám se, že jsem to výrazně nezjišťovala, mám 2 letý rodičák, takže by mi vlastně více vyhovovala ta stará úprava.

Jani,dekuju.
Proc o tom plynulem prechazeni o osob s prac smlouvou na dobu urcitou neprisli uz DRIV :| :| :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101741
27.12.11 22:45

Jo, to nevím, přijde mi to jako rozumná změna, vůbec se mi tahle nová úprava rodičáku líbí, přijde mi, že u ní někdo myslel :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
27.12.11 23:33

Holky a kdo a kde mi vlastně řeknou jak to opravdu je???????.Protože jsem teď docela zmatená :nevim: Už jsem zalarmovala ředitelku soukromé školky kam chodíme a nevím prostě co mám dělat a jak poslat syna do školky od ledna a potřebuju zaplatit školkovné.Ach jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
27.12.11 23:40

Ke kazdemu zakonu by mel byt take nejaky jeho vyklad. Ale netusim,kde ho najit :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
27.12.11 23:52

http://www.ceskatelevize.cz/…chiv-clanku/?…

Teď jsem našla ještě tohle.No čert aby se v tom vyznal kdo mluví pravdu nebo píše. :cert: Tvrdí že to platí pro všechny děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
28.12.11 08:54

dneska jdu na sociálku se zeptat,tak jsem zvedavá s čím pochodím.každopádně ted variantu měnit nechci,potřebuji tu 4 letou dojet.protože hledám práci,už pul roku,nikde nic…takže každá koruna dobrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101741
28.12.11 09:43

No, já bych řekla, že podstatné je vyjádření příslušného UP, který rodičák vyplácí… pokud oni dají PÍSEMNĚ, že se docházka nesleduje, tak bych to vzala jako fakt, protože oni jsou ti, kdo o vyplácení rodičáku rozhodují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
28.12.11 15:47

tak děvčata jsem z toho jelen.
dneska jsem se ptala paní na sociálce a ta mi řekla,že maminek,které mají 4 letý rodičák se tato změna NETÝKÁ- takže se i nadále bude sledovat docházka.
ještě budou mít prý poradu,takže v lednu to upřesní… že prý lidé se 4 letou variantou nemají co měnit..nemají na výběr..
to je logika co.. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
28.12.11 17:10
Simonečka37 píše:
tak děvčata jsem z toho jelen.
dneska jsem se ptala paní na sociálce a ta mi řekla,že maminek,které mají 4 letý rodičák se tato změna NETÝKÁ- takže se i nadále bude sledovat docházka.
ještě budou mít prý poradu,takže v lednu to upřesní… že prý lidé se 4 letou variantou nemají co měnit..nemají na výběr..
to je logika co.. :cert:

Tak co jsem já pochopila z různých zdrojů, tak i maminky na 4leté variantě mohou měnit, ale jen, pokud by měly i jinou možnost volby přes otce dítěte, ale nevyužily ji v době, kdy ji využít mohly. Maminky, které by možnost volby neměly, tak měnit nemohou ani teď..

Jinak jsem četla i na úřadě mi říkali, že o změnu si musí matka výslovně požádat po prvním lednu, písemně, takže by snad nikoho nepřipraveného, kdo už rodičák pobírá, žádné nepříjemné překvapení čekat nemělo..

Ale je fakt, že google toho píše hodně, různého data, na úřadě nic moc neporadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
28.12.11 17:35

no já jsem si vybrat variantu nemohla,protože v té době jsem byla na up,ponevadž mi krachnul zamestnavatel.přes manžela mi rovnou řekli,že to nejde.
a ted mi zase řekli,že to taky nepujde ,takže vlastě se mě žádná novinka netýká.
to je teda,dají do eteru,jak bude docházka celodenní,ale skutek utek.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat