Nárok na PPM?

14546
2.12.10 15:36

nárok na PPM?

děvčátka, poradíte mi? nerada bych, aby mě v práci vzali na hůl…
jsem v jiném stavu, mateřská mi končí v květnu, a když bude dr. svolný, nastoupím na mateřskou ve 32.tt, tak to stihnu (/než skončí ta stará) snad je mi rozumět.. když to teda stihnu, musí mi zaměstnavatel platit PPM? díky díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11502
2.12.10 15:42

jestli jsem dobře pochopila, tak jsi na rodičovské a zaměstnaná. Pracovní poměr máš na dobu neurčitou? Pokud ano, tak si myslím, že by nebyl problém, aby ti dr. napsal na těch pár dní neschopenku, ale nárok na další mateřskou máš a zaměstnavatel ti ji platit musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102669
2.12.10 16:36
  • Na PPM rozhodně nárok máš, pokud ti trvá pracovní poměr, což z toho co píšeš předpokládám že trvá.
  • Na PPM můžeš nastoupit 8-6 týdnů před TP a doktor do toho nemá co kecat, termín nástupu na mateřskou určuješ ty.
  • PPM neplatí zaměstnavatel, ale sociálka, zaměstnavatele to nestojí ani korunu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
2.12.10 17:10

jen dodám, že papír o PPM dáváš zaměstnavateli a on ji postupuje ČSSZ, těsně před skončením MD pak písemně požádej o čerpání dovolené za rok 2011 i 2010 - jestli ti nějaká zbyla, nebo pokud jsi byla jenom na RD tak pokud nastoupíš ještě letos) a následné čerpání RD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
3.12.10 08:11
Pettulle píše:
jestli jsem dobře pochopila, tak jsi na rodičovské a zaměstnaná. Pracovní poměr máš na dobu neurčitou? Pokud ano, tak si myslím, že by nebyl problém, aby ti dr. napsal na těch pár dní neschopenku, ale nárok na další mateřskou máš a zaměstnavatel ti ji platit musí.

ahoj, díky. ano pochopila správně, když mě dr. nechá jít na mateřskou ve 32tt, tak nárok mám, ale nevím zda mě nechá, snad bude rozumný a asi bych mu to měla říct na rovinu že..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
3.12.10 08:13
j.a.n.i1 píše:
  • Na PPM rozhodně nárok máš, pokud ti trvá pracovní poměr, což z toho co píšeš předpokládám že trvá.
  • Na PPM můžeš nastoupit 8-6 týdnů před TP a doktor do toho nemá co kecat, termín nástupu na mateřskou určuješ ty.
  • PPM neplatí zaměstnavatel, ale sociálka, zaměstnavatele to nestojí ani korunu.

no vidíš, já myslela, že zaměstnavatel… a to ,že určuju já… no vlastně jsem si teď vzpomněla, že se mě ptal, když jsem chodila do práce..ale právě, teď jsem doma. Ale to asi neni rozdíl, díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
3.12.10 08:16
Aja27 píše:
jen dodám, že papír o PPM dáváš zaměstnavateli a on ji postupuje ČSSZ, těsně před skončením MD pak písemně požádej o čerpání dovolené za rok 2011 i 2010 - jestli ti nějaká zbyla, nebo pokud jsi byla jenom na RD tak pokud nastoupíš ještě letos) a následné čerpání RD

Ajo, to vše cca měsíc před porodem? nebo později? je to za dlouho, ale já si nepamatuju, jak to bylo a teď je situace trošičku jiná. Dovolenou jsem měla vybranou, to si dobře pamatuji, to mám nárok na dovolenou i v nové mateřské, když jsem doma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
4.12.10 13:36

třeba poslední den mateřské, a na dovolenou nárok máš, protože jsi stále v pracovním poměru a mateřská dovolená se považuje pro účely dovolené za odpracovanou dobu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat