Poradna duly
Jana Čurdová
Zdravím všechny maminky. Měla bych 2 dotazy. Hlavně na ty které mají děti narozené v létě. Já bych měla v červenci porodit svoje první miminko a zajímaly by mě tyhle věci. Jak je to s chozením ven ( můžu i 2× denně, a po jak dlouhé době můžu začít chodit na procházky, a taky jak je to s chozením do větších nákupních center, nemyslím každý den, ale sem tam) no a druhá otázečka jak je to s oblékáním miminka v pařácích? Staší jen napřiklad košilka nebo bodýčku a ponožečky? moc děkuju za odpovědi ![]()
Mám narození v červnu. Ven jsme chodili hned a na libovolně dlouhpu dobu. Oblečená klidně jen v body i bez ponožek, když bylo jo teplo.
Do obchoďáků nechodíme
Nevidím na tom nic přínosného pro dítě ![]()
Já na tom taky nevidím nic přínosného o to ani nejde ale spíš když člověk bude potřebovat nakoupit a tak dále tak jak jinak to udělat ![]()
No taky čekám v červnu a přes největší vedra nikam nepůjdu, oblečení body, ponožky, přehodit max plenu, podle počasí. Do obchodáků se nechystám. Buď dám seznam manželovi nebo mu nechám na hlídání dítě a pojedu sama.
Malý je v červenci, ven jsme chodili hned, ale ne přes poledne v největším vedru. Kočárek byl vždy ve stínu, a když bylo potřeba jet na sluníčku, hodila jsem mu přes holý nožičky plenu. Ve vedru měl třeba jen vyhrnutý bodýčko a ani plínu jsem mu nedávala, jen pod něj podložku, to mu bylo příjemný být nahatý.
Do center jsme nechodili asi do 2 měsíců, pak jsem přes boudičku házela taky plenu, aby byl aspoň trošku izolovanej
Ven podle počasí-pokud budou takové ty pařáky, tak určitě ne nebo minimálně, spíše jít dopoledne, než začne hodně svítit a pak třeba po páté odpoledne
hlavně dostatek tekutin-čajíčky, popřípadě kojení ![]()
A obchoďáky-mě se ježí vlasy když vidím maminy s kočárkama v obchoďáku, které před týdnem pustili z porodnice. Je to nezodpovědné. Dítě samozřejmě musí získavat imunitu, ale postupnou. Jak tu již bylo napsáno-dát na hlídání mimčo manželovi a vyrazit-je to i tak lepší zážitek ![]()
@rasataka píše:
Ven podle počasí-pokud budou takové ty pařáky, tak určitě ne nebo minimálně, spíše jít dopoledne, než začne hodně svítit a pak třeba po páté odpolednehlavně dostatek tekutin-čajíčky, popřípadě kojení
A obchoďáky-mě se ježí vlasy když vidím maminy s kočárkama v obchoďáku, které před týdnem pustili z porodnice. Je to nezodpovědné. Dítě samozřejmě musí získavat imunitu, ale postupnou. Jak tu již bylo napsáno-dát na hlídání mimčo manželovi a vyrazit-je to i tak lepší zážitek
Nedávno jsem potkala v Tescu maminku, která jednou rukou tlačila nákupní košík a druhou si držela u prsa tak měsíční miminko, košík vždycky zastavila, jednou rukou házela nákup do koše. ![]()
@pavučina Tak to vážně nechápu. Určitě se může stát, že nemá kdo hlídat a nakoupit je potřeba, ale v tom případě bych nevyhledávala určitě Tesco, ale nějakej menší obchod-i kdyby Lidl-pořád lepší varianta. Bohužel spousta mamin to komentuje tím, že ony vyrůstaly na dvoře u slepic, jenže bohužel-to se nedá srovnávat. Sama děti ještě nemám, ale z tohohle fakt šílím
přeci jen jako budoucí porodní asistentka (snad za 3 měsíce hotovo), šílím hodně. ![]()
No přeci se nebudou kvůli dítěti omezovat a slevovat ze svých nákupních zálib.
Ale to jsme zabrousily někam mimo téma. ![]()
Syn se narodil v srpnu, nicméně vedra (30st) byly toho roku od května do konce srpna.
Chodila jsem ven ráno okolo 8 a pak v podvečer.
Nákupní centrum - na nákup ano, na zabití nudy ne.
U nás u jednoho dítěte pomalu nešlo ani nakoupit, neboť stále brečelo, druhý se zase narodil v extrémních dlouhých mrazech, takže opět nakupovat jen manžel.
Tak maly se narodil v cervenci 2010 a to byly silene paraky. Davala jsem mu jen tenkou cepicku, body a ponozky, pres kocarek plinu. chodila jsem hned jak nas pustili z porodnice kazdy den dopoledne a pak k veceru
Můj syn se narodil v červenci ve 36 týdnu. Šla jsem s ním ven hned druhý den co jsme byli doma a pak už chodili pořád na celý den. Nemyslím do města, ale do přírody nebo jsme byli na zahradě. Obchody jsem nevyhlédávala, ale když bylo potřeba nakoupit, tak jsem to neřešila a šla. Měl tenkou čepičku, bodyčko s dlouhým rukávkem a polodupačky. Ještě neuměl sám držet teplotu.Po měsíci měl už jen dobyčko s krátkým rukávkem a občas ponožky…čepičku taky samozřejmě ![]()
Moc děkuju..no já se samozřejmě nechystím týden po porodu do obchodáků. Myslím tím spíš, třeba kolem toho 3-4 měsíce. Můj přítel se z práce totiž vrací třeba i v 7-8 večer tak je to trošku komplikovanější. A moc všem děkuju za příspěvky ![]()
@verunie1 Pokud to nebude každý den, a na několik hodin, tak to určitě nevadí
A přeji hodně štěstí a zdraví vám oběma ![]()