Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, budu synovi chystat poprvé narozeninové balíčky do školky. Nemáte nějaké návrhy, co do balíčků dát.? Budu vděčná za jakoukoliv inspiraci ![]()
U nás zatím byly samolepky, razítka, balónky…kupované sladkosti nebo buchty se u nás dávat nesmějí, ale doma upečené ano…
To bylo/ je různé. Od Brumíka, lízátka, samolepky, po omalovánky, sešítek, bublifuk, nafukovací balónek, náramek ( domácí
výroba), nějaké postavičky z Patroly.
Ale asi záleží na každé školce. U syna se kupované pochutiny směly / smějí dávat.
U nás se dávají třeba kinder čokolády, bonbony, balonky, lízátka, samolepky.
My tam dáváme lízátka, postavičky z kindervajíček a malý pytlíček bonbónů.
Kamarádka dělala ve školce a části mluvila o sušeném ovoci. Že se Rodiče báli dávat čokoládu aby nevyvolalo negativní ohlasy ostatních řidičů, že jako cukr.
Nechala jsem upéct perníčky, jen musely být profi, ne domácí
Já dávám jednu malou sladkost (balený čokoládový bonbon, ovocná tyčinka…) a malou hračku pro každého (razítko, samolepka, figurka…). Teď nedávno dcera od spolužačky dostala ovocnou kapsičku a menší látkovou kočku s flitry, s kterou si opravdu vyhrála. To mi přišlo jako super dárek.
Určitě bych nedělala balíček nesmyslných sladkostí jako někteří u nás ve školce. Teď máme doma akorát kopu obarveného cukru, který nikdo nejí.
@Vladusxx píše: Více
to je sranda, u nás se zase nesměly dávat domácí kvůli hygieně, ale kupované balené ano
Já dávám malou sladkost. Letos asi lízátka - ptám se pokaždé i jestli tam nemají dítko s alergií na nějakou potravinu, ale většinou kupiji lízátko nebo malé balení gumových medvídků. A pak k tomu nějakou drobnost. Letos mám tady už nachystané záložky a nálepky. Zabalíme to do pytlíčků. Děti to hlavně baví chystat ![]()
Máme malé dítě, které půjde do školky.
Proto prosím o vysvětlení co to je za b*bost? Když má dítě narozeniny, tak by měl dostat nějaký dárek on (např. vedlejší škola uspořádá dítěti malou oslavu s mini dortem a děti mu namalují obrázky)
Proč dává dítě každému dítěti balíček? Co to má za smysl, mě to totiž přijde jako další zbytečné utrácení peněz.
Za nás to nebylo a ve škole stačil každému bonbon.
@Anonymní píše: Více
Tak nedávej nic..dcera má narozeniny v srpnu takže nic a svátek měla teď ale byla nemocná tak taky nic… ![]()
@Anonymní píše: Více
jo, tak my také nosíme buď pár bonbonů nebo takový ten malý balíček želé medvídků nebo jiného želé,
balíčky asi zase vymyslely proaktivní maminky, nikdy jsem to nedělala, kdo má hodně peněz a nudí se, tak může vyrábět balíčky,
a oslavenec nedostává nic - jen mu děti i s paní učitelkou popřejí a potřesou rukou,
jo a ještě pár let před tím, než mé dítko nastoupilo do školky, tak oslavenec nosil do školky dort, to se ovšem (naštěstí
) z hygienických důvodů zakázalo
Já do školky i školy kupuju bonbóny kde je třeba 30 pytlíčků s pár kouskama želé bonbónu.. přijde mi to dostačující a hygienické..pekarka nejsem a kupovat třeba 30 zákusků ( tvořit balíčků) x 3deti 2× do roka.. no, uf..
Co vím, domácí tam nikdo nic takto nenosí