Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Chceš otěhotnět s vyhrezem plotynky? Jinak do lázní musíš nastoupit do určitého termínu, taky asi záleží na pojišťovně. Já teda byla v lázních před xx lety a tenkrát, kdybych nenastoupila, tak bych ty lázně musela platit (pojišťovna by to neplatila, kdybych tam nebyla a zároveň sem obsadila místo, které by mohl mít někdo jiný no), ale nevím jestli to tak funguje i letos ![]()
Máš to v návrhu na lázně. Musíš mít závažné důvody a těhotenství důvod je. Protože tě nemohou cpát do van a vyřívek. Doktor by napsal papír.
Proč se snažíš otěhotnět, když máš záda ve stavu, že jsi dostala křížkové lázně?
Pokud před odjezdem do lázní otěhotníš, musíš tam zavolat a nástup zrušit. Těhotenství je kontraindikace - některé procedury se nesmí v těhotenství provádět. Kam bys chtěla jet do lázní?
@Andy552 Tak snad to vyjde. V Jáchymově se používá jako léčivý zdroj jedinečná radonová voda, která se nenachází jinde na světě. Kdybych tam jela, určitě bych si udělala výlet do bývalých uranových dolů a muzea ve štole číslo 1. Zde museli těžce pracovat političtí vězni v 50. letech. Dále se v Jáchymově nachází expozice Královské mincovny.
Zajímalo by mě jak to je, když nebudu moci nastoupit do lázní přes pojišťovnu. Například budu mít rezervovaný pobyt, ale během tři měsíců, kdy tam musím nastoupit zjistím, ze jsem těhotná. Ztratím na lázně nárok nebo tam proste nastoupit musím…? Šlo by o lázně plně hrazené pojišťovnou na diagnózu výhřez plotýnky. Věděl by někdo prosím jak to funguje?