Nástup do školy v 8letech - 2 odklady

Anonymní
12.2.23 20:18

Nástup do školy v 8letech . 2odklady.

Dobrý vecer. Prosím potřebuju radu ohledně skoly.
syn narozen 14.4. po odkladu
Teď přemýšlím ještě o druhém.
Takže by šel do školy až v 8letech a 5mesicich.

Důvodem je že je nemocny, už 4× se málem udusil. má spoustu potravinových omezení, celkově opožděný(hloupý ale rozhodně neni), bojácný, celkem nekomunikavni a stydlivý. Bojím se že se pak v první třídě bude nudit bojím se ale i o něj a zdraví je dle mého důležitější.
Já potřebuju slyšet tedy spíš číst názor i ostatních. Předem děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
12.2.23 20:19

Odklad lze jen jednou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
12.2.23 20:24

Jedno dítě v naší rodině mělo odklad 2× a moc mu prospělo. Určitě bych se ho u vás nebála a zkusila ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
12.2.23 20:24

@martina.se Jedno dítě u nás v rodině mělo dva odklady do první třídy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
12.2.23 20:27
@Anonymní píše:
Takže by šel do školy až v 8letech a 5mesicich.Důvodem je že je nemocny, už 4× se málem udusil. má spoustu potravinových omezení, celkově opožděný(hloupý ale rozhodně neni), bojácný, celkem nekomunikavni a stydlivý. Bojím se že se pak v první třídě bude nudit bojím se ale i o něj a zdraví je dle mého důležitější.

Druhý odklad se dává jen zela výjimečně a ty důvody, které popisuješ, nejsou k druhému odkladu dostatečné. Myslím, že je nejvyšší čas, abys syna do školy dala už jen kvůli tomu, aby se „zbavil“ přehnané mateřské starostlivosti. Já tě chápu, nemyslím to zle, ale i kdybys mu dala deset odkladů, ty budeš mít pořád o jeho zdraví strach a ve finále mu tím nejvíc uškodíš. Pusť ho mezi děti a dopřej mu šanci být samostatný a trochu se otrkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15813
12.2.23 20:31

S druhým odkladem takové dítě v normální škole už nemá co pohledávat. Buď jeden odklad, nebo do specky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
12.2.23 20:32

Do školky chodi? Težko hodnotit takhle na dálku, ale jestli ma nějaké zdravotní komplikace, tak ty asi za ten rok nezmizí, a jako 8lety bych řekla ze bude mezi 6 lete težko zapadat.
Je to asi o posouzení, zda je aktuálně školní docházky schopen ze zdravotního hlediska. Zkus se poradit v ped-psycho poradně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.23 20:37

Taky jsem si myslela že svá odklady nejsou možné… Ale v okolí mám holčičku co mělo 2 odklady… Důvod trauma v rodině… Každopádně to vypadalo dost divné holčičce když šla do 1. Třídy už táhlo na 9 a navíc byla taková detsky oplacana… Takže optický dvakrát taková než její spolužačky.

Ta holka půjde nejpozději ve 3. Třídě těžce do puberty.

• Citovat
  • Upravit
34473

A za rok budou ty zdravotní problémy a omezení lepší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148

Aby mohlo mit dite dva odklady, musi dosahnout tech 8 let o prazdninach pred nastupem do skoly. Pokud je narozene driv, nejde to.
Ma syn nejakou diagnozu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
12.2.23 20:39

Tohle bych konzultovali spis s Dr, ale spis než nudy v první třídě bych se bala, ze bude vyčnívat z kolektivu :think: precejenom by mu bylo 8 a půl roku mezi sestiletymi. Nicméně, ze je dítě stydlive a má potravinová omezení není důvod k odkladu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
12.2.23 20:43

Co kombinované vzdělání? Nebo IVP?

• Citovat
  • Upravit
30408
12.2.23 20:45
@Tarjei píše:
Aby mohlo mit dite dva odklady, musi dosahnout tech 8 let o prazdninach pred nastupem do skoly. Pokud je narozene driv, nejde to.
Ma syn nejakou diagnozu?

To je pravda, dítě musí nastoupit do školy nejpozději ve školním roce, ve kterém dosáhne osmi let, takže to už se zakladatelky stejně netýká a dítě do školy nastoupit musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
12.2.23 20:46
@martina.se píše:
Odklad lze jen jednou :think:

Lze ve výjimečných případech 2×, ale také bývají většinou nějak hodně postižené, ale asi pořád ještě vzdělavatelne deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.23 20:51
@Anonymní píše:
Takže by šel do školy až v 8letech a 5mesicich.Důvodem je že je nemocny, už 4× se málem udusil. má spoustu potravinových omezení, celkově opožděný(hloupý ale rozhodně neni), bojácný, celkem nekomunikavni a stydlivý. Bojím se že se pak v první třídě bude nudit bojím se ale i o něj a zdraví je dle mého důležitější.

V životě nikdy bych to svému dítěti neudělala.
V ničem to nepomůže a právě naopak to ještě uškodí.
Mám osobní zkušenost, mě to rodiče udělali a hodnotím to jako to nejhorší co mi mohli udělat, chtěli pomoc, ale bylo to horší.

Špatná výslovnost, dysgrafie, stydlivá a nekomunikativní jsem byla taky. Jenže já nebyla zvyknutá být mezi dětmi. Neměla jsem problém komunikovat s dospělým, ale s vrstevníky byl velký problém.
Vyčlenilo mě to z kolektivu, nikdy jsem mezi ně nezapadla. Vždy jsem prostě byla jiná, starší i s dětmi o rok, o dva výš (s kterými jsem měla chodit) jsem si rozuměla lépe.
Dysgrafie se vyléčit nedá, takže ta mě stejně provázela celou školu a odklad v ničem nepomohl. Špatná výslovnost - taktéž, rodiče semnou moc necvičili, takže jsem ji stejně měla x let.
Potr. omezení mám od dítěte, jen jsem o tom nevěděla, ale potr. omezení bude mít tvůj syn i za rok, takže nechápu. Prostě ho musíš naučit co může jíst, co ne, svačinu mu chystat, zakázat mu kupovat jídla kde nezná složení a příp. obědy v jídelně by se měli kuchařky buď přizpůsobit a nebo budeš nosit obědy do školy.
Kdybych mohla, tak bych odklad a nástup v 8 letech zakázala

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin