Nástup na mateřskou - papíry

366
2.4.20 08:18

Nástup na mateřskou - papíry

Ahoj, zhruba v polovině května bych měla nastoupit na mateřskou (6 týdnů před terminem). Pořád chodím do práce a cítím se skvěle akorát bych potřebovala poradit. Papíry kvůli mateřské co budu muset dát do práce mi dají na gynde? Teď jdu na kontrolu 14.4., stačí to řešit na gynde v květnu až půjdu na kontrolu po měsíci, nebo jak to vlastně funguje? :) A ještě se chci zeptat, budu si pak mezi mateřskou a rodicakem v práci vybírat ještě dovolenou, dají mi ji automaticky nebo si o to musím říct? Nerada bych o ni třeba přišla.
Moc děkuji za rady, jsem prvorodicka tak se vůbec nevyznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53518
2.4.20 08:23
@dement231 píše:
Ahoj, zhruba v polovině května bych měla nastoupit na mateřskou (6 týdnů před terminem). Pořád chodím do práce a cítím se skvěle akorát bych potřebovala poradit. Papíry kvůli mateřské co budu muset dát do práce mi dají na gynde? Teď jdu na kontrolu 14.4., stačí to řešit na gynde v květnu až půjdu na kontrolu po měsíci, nebo jak to vlastně funguje? :) A ještě se chci zeptat, budu si pak mezi mateřskou a rodicakem v práci vybírat ještě dovolenou, dají mi ji automaticky nebo si o to musím říct? Nerada bych o ni třeba přišla.
Moc děkuji za rady, jsem prvorodicka tak se vůbec nevyznám.

Papír ti daji na gyndě. Divím se, že ho dávno nemáš. Já dovolenou dostala automaticky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
2.4.20 08:23

Papir o nastupu na materskou pro tveho zamestnavatele ti daji na gynde. Brala jsem si ho asi mesic pred nastupem, aby taky účetní v praci mela nejaky cas to vyridit. Musi k tomu sama jeste neco dolozit.. O dovolenou mezi bych prihlasila radeji sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
2.4.20 08:27
@Russet píše:
Papír ti daji na gyndě. Divím se, že ho dávno nemáš. Já dovolenou dostala automaticky.

Ne každý gynekolog je ochoten davat papir na ppm o mesic a pul driv… Pak nahodou predcasne porodi a ma s tim akorat starosti. A o dovolenou se musi pozadat, automaticky ji zamestnavatel dat nemusi a vlastne ani nesmi, kdyz na to prijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36402
2.4.20 08:28

Ja jsem o dovolenou zadala písemně. O papír na gynde jsem si musela taky říkat, poprvé jsem na to zapomněla, takže jsem to posílala docela pozdě, účetní to ještě udělala blbě, tak čekám už 3 měsíce na peníze :zed: dovolat se na čssz bylo taky umění. Doporučuji čím dřív tím líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
366
2.4.20 08:29
@Pajka89 píše:
Papir o nastupu na materskou pro tveho zamestnavatele ti daji na gynde. Brala jsem si ho asi mesic pred nastupem, aby taky účetní v praci mela nejaky cas to vyridit. Musi k tomu sama jeste neco dolozit.. O dovolenou mezi bych prihlasila radeji sama.

Dobra, já si ho vezmu teď až půjdu na prohlidku a rovnou už mi ho i vyplní abych ho mohla odevzdat v práci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36402
2.4.20 08:31
@dement231 píše:
Dobra, já si ho vezmu teď až půjdu na prohlidku a rovnou už mi ho i vyplní abych ho mohla odevzdat v práci?

Vyplní ti tam tvoje údaje, datum porodu a pak to musíš ještě vypsat ty. Zvolis si datum nástupu na MD těch 6-8 týdnů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37145

Ja bych řekla ze je čas. Ja to řešila loni, na mateřskou sem nastupovala od 15.4. a papir od dr sem v práci odevzdala 2.4. s vše se v pohodě stihlo. Na dovolenej se domluv jestli si ji chces vybrat pred materskou nebo az po ni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
366
@JancaS84 píše:
Ja jsem o dovolenou zadala písemně. O papír na gynde jsem si musela taky říkat, poprvé jsem na to zapomněla, takže jsem to posílala docela pozdě, účetní to ještě udělala blbě, tak čekám už 3 měsíce na peníze :zed: dovolat se na čssz bylo taky umění. Doporučuji čím dřív tím líp.

Pred tim než nastoupím na md, tak já se v práci domluvím že chci čerpat dovolenou po skonceni mateřské, já myslela že jim to systém musí ukazovat kdo má kolik dovolené :) a tím pádem že buď mi ji daji automaticky a nebo proplati

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36402
2.4.20 08:35
@dement231 píše:
Pred tim než nastoupím na md, tak já se v práci domluvím že chci čerpat dovolenou po skonceni mateřské, já myslela že jim to systém musí ukazovat kdo má kolik dovolené :) a tím pádem že buď mi ji daji automaticky a nebo proplati

Ne, automaticky to fakt není. Musíš požádat. Ona se může čerpat klidně pak i po rodičovské, takže účetní neví kdy to chceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
2.4.20 08:39

@dement231 pokud pracovní pomer trva, nedostanes dovolenou proplacenou. Do prace dolozis 3 papiry
1. zadost o materskou dovolenou
2. zadost o radnou dovolenou, ktera navazuje na materskou dovolenou (takto bez dat)
3. zadost o rodicovskou dovolenou, ktera navazuje na radnou dovolenou do… (konec si urci sama, nejpozdeji muze koncit v den 3. narozenin ditete)

Ja papir z gyngy nesla do prace tak 2 tydny pred nastupem na md, ale byla jsem s vedenim domluvena na terminu, kdy nastoupim, aby mel za me nahradu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
366
2.4.20 08:43
@JancaS84 píše:
Ne, automaticky to fakt není. Musíš požádat. Ona se může čerpat klidně pak i po rodičovské, takže účetní neví kdy to chceš.

Super tak to jsem nevěděla, než skončím tak se v práci domluvím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
366
2.4.20 08:45
@matkabagristy píše:
@dement231 pokud pracovní pomer trva, nedostanes dovolenou proplacenou. Do prace dolozis 3 papiry
1. zadost o materskou dovolenou
2. zadost o radnou dovolenou, ktera navazuje na materskou dovolenou (takto bez dat)
3. zadost o rodicovskou dovolenou, ktera navazuje na radnou dovolenou do… (konec si urci sama, nejpozdeji muze koncit v den 3. narozenin ditete)Ja papir z gyngy nesla do prace tak 2 tydny pred nastupem na md, ale byla jsem s vedenim domluvena na terminu, kdy nastoupim, aby mel za me nahradu.

Všechny ty papíry dokladam najednou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.20 08:53

Já dřív papíry nedostala. Dostala jsem je až v den nástupu na PPM. :roll:
Ještě se zjistilo, ze v nich chybí podpis od dr, takže mi je účetní poslala zase zpět a já tam musím znovu. :roll:

• Citovat
  • Upravit
36402
2.4.20 09:35
@dement231 píše:
Všechny ty papíry dokladam najednou?

Ja jsem dávala jen žádost o PPM. 2 a 3. až před koncem mateřské. Pro jistotu, za toho půl roku to účetní nekde založí, zvlášť pokud je to větší firma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí