Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Divný dotaz,ale kdo máte dítko kolem 12-13 let,JAK DLOUHO SE TEHDY BYLO S DĚTMI DOMA,nepamatujete si??
Díky moc!
Farsi já jsem byla s Danem na MD půl roku a na RD do 3 let (jiná možnost nebyla) a brali jsme prvně mám dojem 2200Kč a pak to zvedli na 2450 Kč. A nesmělo se nic přivydělat. Ale on je ročník 2000.
3 roky,MD byla 2450 ,přivydělat se mohlo tuším do 2500,já si přivydělávala. ![]()
No já pobírala rodičovský příspěvěk v roce 2000 a to bylo 2409kč/to bylo ale jenom rok,pak to bylo zase jinak/ a bylo to na 4 roky,já bych neřekla že na 3 roky.
Fakt,tri roky,moc dekuju
![]()
A asi jsem ,coby studentka VS,tehdy nastupovala az dnem porodu,nevite?? ja si jen pamatuju,ze mi penize platila skola ![]()
farska píše:
Fakt,tri roky,moc dekuju![]()
A asi jsem ,coby studentka VS,tehdy nastupovala az dnem porodu,nevite?? ja si jen pamatuju,ze mi penize platila skola
tehdy jsi mohla mít ppm (doba studia se tehdy nejspíš normálně započítávala, ten zákon jak je to dnes se studentkami moc let ještě není)
farska píše:
Fakt,tri roky,moc dekuju![]()
A asi jsem ,coby studentka VS,tehdy nastupovala az dnem porodu,nevite?? ja si jen pamatuju,ze mi penize platila skola
Rodičovský příspěvek se pobíral maximálně 4 roky (u zdravých dětí) a studentky měly nárok na mateřskou, pokud přerušily studium. Takže jako studentka jsi mohla buď nepřerušit studium a od narození pobírat rodičovský příspěvek, nebo přerušit studium a pobírat peněžitou pomoc v mateřství a to už od doby určitě 6 týdnů před termínem (nejsem si jista, jestli i studentky měly možnost pobírat mateřskou už 8 týdnů před termínem).
Jinak rodičák se tehdy odvíjel od životního minima, takže studentky - nezaopatřené děti ho měly o něco málo vyšší.