Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Staršímu synovi je 14 let a má boty vel. 48 (13). Je neuvěřitelný problém sehnat mu obuv za rozumnou cenu (noha mu bohužel ještě roste). Teď mi řekl, že mu říká babička (tchyně), že to má z toho, že nosí velké boty, kdyby prý nosil menší, tak se mu noha zarazí.
Třeba máte doma podobně, co se nohy týče, narostlého syna, přítele nebo manžela a poradíte, kde shánět boty. Ale fakt za rozumné peníze (max 1.000,–). Dík
Paolosko, manzel ma taky 48 a sehnat boty je celkem problem. Vetsinou neco najde v Batovi nebo maji 48 i v Deichmanovi, ale ne ve vsech prodejnach a vetsinou jen par kousku, tak se u vas poptej, u Bati je vetsinou myvaji nekde bokem, u Deichmana je treba projit regaly a kouknout na krabice myvaji nalepku XXL.
S cenou to bude horsi pod 1000ku se da u Bati pokud maji tyhle velikosti ve vyprodeji jinak je to kolem 1500 Kc. Ve specializovanych prodejnach nadmerne velikosti je vetsina bot 1500 a vic. ![]()
Jeste jsme videli velke velikosti (i 52) na Freeportu v Hatich v nekterych obchodech ale byly to spis sportovni boty.
Odkaz výše je pěkný, pěkné botky za hezkou cenu, na mého muže bohužel malé, má 49, občas se nacpe do 48, ale má 50 botasky nike, takže asi tak většinou chytáme akce ve sportech, starší kolekce, u nás v Roudnici je krámek, kde pán mívá a jinak jsme kupovali ve sportu v Praze na Černém moste, tuším A3 sport, tam ty nike asi za litr. Je to boj, hlavně oproti mně má všechny boty značkové a paráda je, jak je mu jedno kam šlápne atd.
Jeste jsem chtela, velkyma botama ta velikost urcite neni, holt to bude nejspis velkej chlap. Nedivila bych se kdyby se brzy zacal vytahovat dost do vysky. Manzel ma 1,98 m a pry to taky nejdriv zacalo u noh a pak se vytahl do vysky.
veverunka11 píše:
ty krááso,to má nohu jak krá.u,prominte toto slova
Bubli a Miňulko, díky za info. Jinak syn má zatím 187cm a ta velikost je hlavně tím, že má palec tak o 2cm delší než ukazovák. ![]()
Já mu ráda koupím i dražší boty, ale až mu noha přestane růst. Teď to fakt nejde, to je kolikero bot každý rok…No jo, je to můj žirafáček. Snad už e brzy zasekne.
paolosko, zatím vlastní zkušenost nemám, ale myslím, že brzy budu - syn (před pár dny slavil 2.narozky) má botičky 28 (s klasickým nadměrkem)
Plně chápu, že nechceš investovat do drahých bot, to já taky ne
Jsem zvědavá, kde budu shánět botičky do 1.třídy ![]()
Zkus si zadat do vyhledávače „nadměrná obuv“ a třeba najdeš prodejnu ve svém okolí
můj syn má 3,5roku a má nohu 31
takže chápu, já sama mám 42-44 dle výrobce a je to děsnýýýýýýýýýý
asi fakt basketbalové kecky no ![]()
zoubky píše:
paolosko, zatím vlastní zkušenost nemám, ale myslím, že brzy budu - syn (před pár dny slavil 2.narozky) má botičky 28 (s klasickým nadměrkem)Plně chápu, že nechceš investovat do drahých bot, to já taky ne
Jsem zvědavá, kde budu shánět botičky do 1.třídy
Zkus si zadat do vyhledávače „nadměrná obuv“ a třeba najdeš prodejnu ve svém okolí
Dík
. Mě vždycky pobaví, když mi někdo (převážně prodavači v obuvi) řekne, když chci ne moc drahou botu, že musím investovat, že je to do zdraví dítěte
to já přece vím, nejsem blbá a u větnamců mu boty nekupuju, ale i takhle dám 8.000,– až 10.000,– za všechny boty pro syna za rok a to mám dva kluky. Fakt nekradu…
Paolosko, ještě mě napadl ten Deichmann, jak tu někdo psal. Já mámmbohužel smůlu, že mám boty 42, a tu taky v normální obuvi neseženu
V D. seženu vždycky, i společenské jsme vloni sehnala. Tak to tam zkuste ![]()
Jj, taky mi zezačátku prodavačka říkala, že synovi jedny zimní boty stačí(to měl své první zimní), a já za 2,5měsíce přišla pro další…teď točíme bačkůrky co 2-max.3měsíce, na letní sezonu měl dvoje sandálky a dvoje kecky
Takže tě plně chápu a soucítím ![]()
Paoloska píše:
Vietnamců (omluva)
Já mám zase překlepy a přehozená písmenka ![]()
jo jo, to znám, můj synek má tu 48 taky, asi od 15 let
Shánět boty je katastrofa. Někdo už tady zmiňoval Deichman, tam občas něco je, kupovali jsme boty i v CCC. Ceny celkem rozumné - do tanečních asi 800, vycházkové jsem mu tam koupila asi za 700 Kč. V Brně je prodejna s nadměrnou obuví, kde prodávají boty fakt kvalitní, ale tam teda pod 2000 Kč (kupovali jsme v létě sandály) za jeden pár bot nejdou ![]()