Problémy s učením

14809
7.11.11 21:05

Problémy s učením

Zblázním se ze své dcery, která má problémy s učením, ale to by nebylo to nejhorší. Ona má totiž ještě na všechno svůj „blbej“ názor.
Např. dnes měla sestrojit trojúhelník, napatlala tam 3 strany baj oko a pak, aby se neřeklo vzala kružítko a ladně udělala dva obloučky zcela mimo vrchol C. Pokusila jsem se jí vysvětlit, že trojúhelník (pokud nezná alespoň jeden úhel) nelze takto sestrojit, že musí kružítko použít účelově. No dostala jsem vynadáno, že ona to dělá jinak a má to dobře (budoucí laureátka Nobelovy ceny).
Tuhle zase v diktátě místo r bylo jasný m. Ona nikdy neřekne, že něco napsala špatně. Doslova řekla: To je R akorát jsem to napsala jako M. No a co na to říct, že?
Nejhorší je, že ona si nenechá poradit. Všechno ví.
Ted´konečně narýsovala krásnej trojúhelník.
Ona by prostě byla velice vnímavá, netrvalo by jí snad ani nijak dlouho něco pochopit, ale nesměla by být tak umíněná a trochu věnovat pozornost tomu, co se po ní chce.
Já jsem z ní opravdu už někdy zoufalá.
No taky ještě než jsme začaly rýsovat, tak ji říkám, že nemůže rýsovat s kopytem, at´si jde ořezat tužku. ŠLa se slovy, že to je hrůza, že nedělá celý dny nic jinýho, než ořezává tužky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4780
7.11.11 21:09

Kolik jí je? Já mám pocit že mám totéž doma, akorát že kluka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
7.11.11 21:11

Víte, kdyby byla hloupá, tak by se s tím člověk smířil a prostě bychom společně procvičovaly a nějak by se to sfouklo. Ale ona je umíněná, když se má jít učit, tak dokáže 40 minut lamentovat nad svým neštěstím, přitom by mohla být dávno venku, kdyby prostě na 10 minut dávala pozor. jeden den přinese z diktátu za 1, druhý den 4. Další den z matematiky 5, pak dvě jedničky. Z přírodopisu a vlastivědy se často naučí úplně něco jiného, tak dostane pár špatných známek, pak zase se zadaří a donese dvě jedničky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
7.11.11 21:12
Anabellka píše:
Kolik jí je? Já mám pocit že mám totéž doma, akorát že kluka.

10 a tvému je kolik?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
7.11.11 21:14

taky by me zajimalo,kolik ji je…my ted od sedme tridy zavedli penize za znamky a syn teda maka ostosest :-D nejakou motivaci mit musi,my taky v praci nedelame zadarmo.....za spatnou znamku,nebo dokonce poznamku samozrejme penize vraci-a to hodne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
7.11.11 21:14

Já bych nad ní musela stát od rána do večera. přitom zase je jinak velice schopná. Ona dokáže upéct sama vánoční cukroví, bábovku, vykoupe ročního brášku, přečte sestřičce pohádku. Prostě mi připadá i celkem praktická, že by z ní mohlo něco být, ale chybí tak taková ta vůle a motivace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
7.11.11 21:15

11 a půl. Nástupem do šesté třídy se mě zhoršil z jedničkáře až dvojkaře na čtverky a pětky. Už taky nevím co s ním. A to se doma učíme. Ale přístup nachlup stejnej jak u tvé dcery.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
7.11.11 21:16
maltik2008 píše:
taky by me zajimalo,kolik ji je…my ted od sedme tridy zavedli penize za znamky a syn teda maka ostosest :-D nejakou motivaci mit musi,my taky v praci nedelame zadarmo.....za spatnou znamku,nebo dokonce poznamku samozrejme penize vraci-a to hodne…

Penízky za známky to máme taky a zdá se že ho to prostě nějak nebere

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
7.11.11 21:18
maltik2008 píše:
taky by me zajimalo,kolik ji je…my ted od sedme tridy zavedli penize za znamky a syn teda maka ostosest :-D nejakou motivaci mit musi,my taky v praci nedelame zadarmo.....za spatnou znamku,nebo dokonce poznamku samozrejme penize vraci-a to hodne…

Tak to by byl možná dobrej nápad. Sice je to taková ta vnější motivace, ale kdyby to pomohlo. Samozřejmě je ideální probudit v dítěti vnitřní motivaci, tj. učí se proto, že chce něčeho dosáhnout, že je to baví, zajímá, chce to umět. Ale na to je v tomto věku asi u většiny dětí docela brzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
7.11.11 21:30

Taak to mám doma úúúplně to samé!!!! :cert: Mám syny(dvojčata)9let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
7.11.11 21:32

Penízky za známky jsem již zaváděla,ale mělo to krátkodobý účinek a hlavně se nevyrušilo to odmlouvání a okecávání úkolů a procvičování doma.Máme sice jednu dvojku,ale učím se s nimi skoro denně. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
7.11.11 21:54

Kupte jí pentelku, ať aspoň ty tužky ořezávat nemusí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
7.11.11 21:59
Angua píše:
Kupte jí pentelku, ať aspoň ty tužky ořezávat nemusí :lol:

Co to je? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
7.11.11 22:00

http://www.kancelarnet.cz/…25M-0.-5.jpg

Ještě jsem to našla pod názvem pentilka nebo mikrotužka :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
7.11.11 22:03

Nebo verzatilka jsme tomu říkali, akorát to mělo tu tuhu širší. Kluci si to vždycky rozšroubovali a dělali z toho flusátko. Stříleli po nás pomerančovou kůru. Ta pentilka má tuhu úplně tenoučkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí