Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Myslím, že ne, je to špatně. Dokopejte ho k vyučňáku i se čtyřkama. ![]()
Ahojky!
A je to opravdu leností??? Nedělá to třeba i z důvodu, že je právě až moc chytrej a nechce vyčnívat nad ostatními? Na základce začaly tyhle problémy v kolika letech?
Za 10, 30 let se nebude zaměstnavatel dívat jestli prošel na vyznamenání, ale jen jestli má papír. Co na to říká on?
Tak pokud skolu dodela,je snad jedno,jestli s jednickama,nebo ze ctyrkama ne??
Ono se ho pak nikdo uz ptat nebude,co mel ve druhaku z matiky ![]()
ww píše:
Za 10, 30 let se nebude zaměstnavatel dívat jestli prošel na vyznamenání, ale jen jestli má papír. Co na to říká on?
zaměstnavatel se bude dívat na to,jak ten obor umí a to se čtyřkama nebude žádná sláva. NAvíc nás stojí tahle legrace 6000 měsíčně. A navíc mám pocit,že dokud se nepotká s životní realitou nezlepší se ,je to total flegmouš.
Pajule22 píše:
Tak pokud skolu dodela,je snad jedno,jestli s jednickama,nebo ze ctyrkama ne??
Ono se ho pak nikdo uz ptat nebude,co mel ve druhaku z matiky
nejde přece o ptaní,ale o zodpovědnost k práci,penězům,rodičům,životu......
pampalin píše:
Ahojky!
A je to opravdu leností??? Nedělá to třeba i z důvodu, že je právě až moc chytrej a nechce vyčnívat nad ostatními? Na základce začaly tyhle problémy v kolika letech?
jsou odjakživa
je to prostě povahový rys,proč to dělat lépe ,když to stačí takto
![]()
Anonymní píše:
Ahoj holky,omlouvám se za anonymitu a prosím o názor
syn nastoupil na učební obor ,rozhodně není hloupý má vysoké IQ ,ale je líný jako veš. Už na ZŠ jsme s jeho leností velice bojovali ( na vysvědčení byli i čtyřky)
v červnu jsem mu řekla ,že na učební obor bude chodit pouze za podmínky ,že nebude nosit horší známky než trojky protože jinak je to ztráta peněz i času. A hádejte co???? Nosí čtyřky . V pátek se vrátil z intru a s manželem jsme rozhodli ,že už se do školy nevrátí ,půjde do práce a pokud zmoudří ,může za rok začít znova. Myslíte ,že je to správné rozhodnutí?
Určitě bych kluka neposílala do práce,at hezky do študuje.Bez školy ho nikam nevemou.Já měla na škole z účetnictví samé 4řky a můžeš hádat co dělám
Hlavní je,aby školu dodělal ![]()
No jestli vás to stojí takovýto majlant, proč ho nedáte někam blíž aby nebyl na intru? Já si teď dělám učňák, mám to jednou týdně, jsme tam převážně takoví bývalí lajdáci jako tvůj syn a nastoupil k nám taky mlaďoch co se v 15ti vykašlal na školu, má typuji 18let a je spokojený nespokojený, lituje, že byl tak blbý a původní školu nedodělal, ale je rád že měl možnost nastoupit a udělat si aspoń nějaký „papír“. Držím palce aˇse vašemu synovi rozsvítí ![]()
Anonymní píše:pampalin píše:jsou odjakživa
Ahojky!
A je to opravdu leností??? Nedělá to třeba i z důvodu, že je právě až moc chytrej a nechce vyčnívat nad ostatními? Na základce začaly tyhle problémy v kolika letech?je to prostě povahový rys,proč to dělat lépe ,když to stačí takto
![]()
V tom případě bych to asi opravdu udělala tak, jak to myslíte. Je to krutý, ale někdy to prostě jinak nejde.
pampalin píše:Anonymní píše:V tom případě bych to asi opravdu udělala tak, jak to myslíte. Je to krutý, ale někdy to prostě jinak nejde.pampalin píše:jsou odjakživa
Ahojky!
A je to opravdu leností??? Nedělá to třeba i z důvodu, že je právě až moc chytrej a nechce vyčnívat nad ostatními? Na základce začaly tyhle problémy v kolika letech?je to prostě povahový rys,proč to dělat lépe ,když to stačí takto
![]()
prostě doufám,že ten rok práce ho naučí ,že nic není zadarmo a nekvalifikovaný šlověk je bez šancí. Mám dojem ,že nic jiného s ním nehne. Když jsem mu to řekla ,šel v klídku na FB a vysmátej kecal s kámošema-nevěřil mi. Až dnes ,když jsem mu řekla ,že neodjíždí na intr ,že na to jeho flákání už nepustím ani korunu ,začal zmatkovat . Ale pokud teď polevím , za týden to bude ve stejných kolejích.
Tak už nepolevuj
Jak budete postupovat v případě, když práci nesežene? Bude si doma válet šunky a myslet si, jak je ten život skvělej? ![]()
Ahojky myslím, že to není dobře aby šel pracovat pak už se do školy stejně nevrátí když bude mít práci a peníze.Bratránek taky nechal školy a ted nemůže dělat nic jiného než kroutit volantem v kamionu.A je mu to líto že se nesnažil ve škole víc.
ww píše:
Tak už nepolevujJak budete postupovat v případě, když práci nesežene? Bude si doma válet šunky a myslet si, jak je ten život skvělej?
už jsem našla nějaký brigády tak snad něco vyjde ,nobo bude makat u nás ve firmě. Taky jsem mu dnes předala výpočet nákladů co nám bude muset hradit - poměrnou část nájmu,energií,jídlo…
Ahoj holky,omlouvám se za anonymitu a prosím o názor
syn nastoupil na učební obor ,rozhodně není hloupý má vysoké IQ ,ale je líný jako veš. Už na ZŠ jsme s jeho leností velice bojovali ( na vysvědčení byli i čtyřky)
v červnu jsem mu řekla ,že na učební obor bude chodit pouze za podmínky ,že nebude nosit horší známky než trojky protože jinak je to ztráta peněz i času. A hádejte co???? Nosí čtyřky . V pátek se vrátil z intru a s manželem jsme rozhodli ,že už se do školy nevrátí ,půjde do práce a pokud zmoudří ,může za rok začít znova. Myslíte ,že je to správné rozhodnutí?