Puberťák a škola

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4181
7.11.11 14:08
sterezie píše:
nakukovatelka píše:
Anonymní píše:
valkil píše:
Stejně pořád nemám na to, to pochopit. Prostě to nekoresponduje s mým názorem, že vzdělání je základ.
přesně jenomže vzdělání a ne flákání :mrgreen: ono vzdělávat se je dle mého zcela odlišné od sezení ve škole :think: a držet ho ve škole jen z principu,že by se to mělo s nulovým výsledkem mi přijde prostě na nic.
Jak „s nulovym vysledkem“ ?? Myslis jako ze by skolu vubec neudelal ? Protoze pokud ji udela, i kdyz se ctyrkama, a bude mit vyucni list, tak tomu ja nerikam nulovy vysledek.
Tak je flink, k tomu jeste pubertak :mrgreen: , neni to podle Tvych predstav o „makani od nevidim do nevidim“.
Asi to bude spis o tom vyberu oboru, jak uz tu nekdo psal.
já mám asi stejný názor jako zakladatelka :mrgreen: mě to teda přijde na nic, mít jen papír…pak to v týhle zemi vypadá, tak jak to vypadá, nikde Ti nic nepoví, protože to neví…samozřejmě, že známky nejsou všechno, ale k čemu teda jinak jsou?
Jsem poslední dobou trošku háklivá, manželova sestra je na tom podobně, rodiče jí platí drahou školu, kterou si dokonce vybrala a ona na to peče a oni jí pořád ustupují a omlouvají ji..jsem zastáncem toho, že si člověk občas musí nabít…

Ja Ti rozumim, navic mas zkusenost, a u Tebe to „vyslo“ :lol: .
Ale nevim, z pozice rodice bych takhle proste nejednala. Zase zalezi, co ma clovek za ditko no :think: . Ale myslim si, ze jsou horsi veci, ktery muze mladej clovek vyvadet, nez ze se flaka ve skole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xxxsssxxx
7.11.11 14:12

Preložila by som ho na obdobnú školu v mieste bydliska, aby bol viacej pod dozorom. Na druhej strane má štvorky, stále vlastne prechádza a neprepadá…

• Citovat
  • Upravit
sterezie
7.11.11 14:15
nakukovatelka píše:
sterezie píše:
nakukovatelka píše:
Anonymní píše:
valkil píše:
Stejně pořád nemám na to, to pochopit. Prostě to nekoresponduje s mým názorem, že vzdělání je základ.
přesně jenomže vzdělání a ne flákání :mrgreen: ono vzdělávat se je dle mého zcela odlišné od sezení ve škole :think: a držet ho ve škole jen z principu,že by se to mělo s nulovým výsledkem mi přijde prostě na nic.
Jak „s nulovym vysledkem“ ?? Myslis jako ze by skolu vubec neudelal ? Protoze pokud ji udela, i kdyz se ctyrkama, a bude mit vyucni list, tak tomu ja nerikam nulovy vysledek.
Tak je flink, k tomu jeste pubertak :mrgreen: , neni to podle Tvych predstav o „makani od nevidim do nevidim“.
Asi to bude spis o tom vyberu oboru, jak uz tu nekdo psal.
já mám asi stejný názor jako zakladatelka :mrgreen: mě to teda přijde na nic, mít jen papír…pak to v týhle zemi vypadá, tak jak to vypadá, nikde Ti nic nepoví, protože to neví…samozřejmě, že známky nejsou všechno, ale k čemu teda jinak jsou?
Jsem poslední dobou trošku háklivá, manželova sestra je na tom podobně, rodiče jí platí drahou školu, kterou si dokonce vybrala a ona na to peče a oni jí pořád ustupují a omlouvají ji..jsem zastáncem toho, že si člověk občas musí nabít…
Ja Ti rozumim, navic mas zkusenost, a u Tebe to „vyslo“ :lol: .
Ale nevim, z pozice rodice bych takhle proste nejednala. Zase zalezi, co ma clovek za ditko no :think: . Ale myslim si, ze jsou horsi veci, ktery muze mladej clovek vyvadet, nez ze se flaka ve skole.

jasně, že jsou i horší věci :wink: a taky nevím, jak se jednou zachovám, až malá začne flákat školu..ale můj táta asi věděl, že tak daleko nezajdu, že mi dojde, že dělat v bille nebude terno..(asi prvních pět minut jsem nad tím i vážně uvažovala :-P )

• Citovat
  • Upravit
4708
7.11.11 14:24
sterezie píše:
Crystal87 píše:
Já teda nevím ale papír mi přijde důležitý a možná lepší učnák než sš?proč?protže v době počítačů je konkurence dost veliká za to zedníků apod je málo vidím to u manžela je instalatér o práci nouzi nemá a to je práce kterou počítače ani v budoucnu neudělají
taky souhlas, že je lepší v dnešní době být vyučen, než mít gympl a bc :wink: ale já to myslela tak, že k tomu papíru jsou třeba i nějaké znalosti..ále, zakladatelka si to rozhodne sama, ona jediná zná svého syna nejlíp a ví, co na něj platí a co ne…

Souhlasím dneska má gympl a bc kde kdo ale řemesla ty budou v kurzu pořád manžel je instalatér, topenář zvládne všechno takovej brouk pytlík je šikovnej hned by si mohl založit podnikání a má jen výuční list.Dneska místo v kanclu se jen tak nenajde všechno je to o protekci na jedno místo se tlačí stovky lidí.Přeložit na jinou školu a mít ho pod dozorem.Třeba je zamilovanej a blbne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
7.11.11 15:03
valkil píše:
Ještě by mě zajímalo s čím přijde Danka, co má kamarádku psycholožku.

Oj Valkil, to by bylo na dlouho…
Kamarádce jsem v kostce řekla, o co jde. Použila - jako vždy :mrgreen: - frázi, že takhle nadálku těžko radit…
No kdybych to hodně shrnula, ona by ze školy nedávala a nechala ho proplouvat. A hodně mluvila o komunikaci, prostě dát mu určitou svobodu a čekat. Že v tomhle věku jak se tlačí na pilu, má to horší efekt. Říkala, že lepší nedělat nic, jak udělat hloupost. Komunikace komunikace komunikace, říkat mu jak se já cítím, nechat prostor, aby řekl, co cítí on. Sprdla jsem jí, že to jsou zase jen všobecný řeči, ať mluví jasně. :-D Typický psycholog, vykecávačky…
No pak říkala, že ani nejde o školu. Ale o to, že dítě se mění. Musí se změnit i přístup rodičů a dospívající musí podmínky přijmout a to není jednoduché. Úúúúplně nejdůležitější podle ní je, aby rodiče dostali od okolí povzbuzení a oporu, neb to není lehké období a nedá se moc ani dělat, jen čekat a přetrpět… :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
7.11.11 15:05
Crystal87 píše:
Já teda nevím ale papír mi přijde důležitý a možná lepší učnák než sš?proč?protže v době počítačů je konkurence dost veliká za to zedníků apod je málo vidím to u manžela je instalatér o práci nouzi nemá a to je práce kterou počítače ani v budoucnu neudělají

to je fakt, ale k čemu mi je zedník, co mi postaví křivou zeď (a i tací se nadou :-D )? K čemu mi bude instalatér, kterej odvede svou práci tak, že pak vytopím sousedy? K čemu mi bude elektrikář, kterej namontuje zásuvky takovým způsobem, že po roku užívání vypadávaj ze zdi? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
7.11.11 15:09
kate02 píše:
Crystal87 píše:
to je fakt, ale k čemu mi je zedník, co mi postaví křivou zeď (a i tací se nadou :-D )? K čemu mi bude instalatér, kterej odvede svou práci tak, že pak vytopím sousedy? K čemu mi bude elektrikář, kterej namontuje zásuvky takovým způsobem, že po roku užívání vypadávaj ze zdi? :nevim:

Vidíš, i tací se dnes uživí. :think: :zed:
Jsme už dvakrát stavěli, tak to víme… :roll: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
7.11.11 18:58

Myslím, že svým laxním přístupem se spíš na takové ultimátum zasekne..A v práci bude prosazovat stejný styl jako ve škole : všechnojemijedno!!! A třeba i na just, aby rodiče pochopili, že on je on a změnit se to může jen až bude chtít on, né oni..

Vy ho v podstatě chcete jen zlomit..Nic víc..A jaké asi pak mají lidé vztahy, když je k něčemu donutíte, nebo zlomíte? Bude vás nenávidět a můžete to myslet dobře jak chcete..Prostě na to nemá dospělácký nadhled, je zahleděný do své puberty..Nikdy neuzná ,že jste v právu a že je to pro jeho dobro..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3321
8.11.11 15:28

já bych ho za školy rozhodně nedávala :-? …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Quarts
8.11.11 21:32

Bohužel, dnešní střední vzdělávací síť nahrává studentům lajdákům a ti stejně své vybrané obory udělají, protože jak bylo zde psáno, tak žádný zaměstnavatel se ho na prospěch ptát nebude. Budou ho zajímat min. základní pilíře potřebné k práci, tzn. aby na dané pozici pracoval, aby se neflákal, aby řádně docházel a v tomto směru dnešní školy nahrávají ulejvákům a pak je na hlavně na třídních vyučujících a na rodičích, aby jim vysvětlili rozdíl mezi ledabylou docházkou do školy a záškoláctvím a ledabylou docházkou do práce. Tam se s nimi zaměstnavatel bavit nebude.
Takže já bych nechal na škole a přenesl na syna odpovědnost: např. bude-li mít na vysvědčení 5 na konci, tak buď udělá opravky (a to se musí připravit a chtít to udělat on), nebo může opakovat ročník. Záleží na dané instituci, co dovolí.
Fakt záleží na tom, co dovolí škola. Takže jestli bude mít syn 4, tak bych ho ze školy nedával, protože proč tu školu nedodělat, když to škola dovolí. A někdy to dokonce dovolí, přestože má na konci každého roku 5 a vždy udělá opravky. A když mu po tom všem dovolí udělat závěrečné zkoušky a on je udělá. Ale pokud bych při několika 5 musel vybírat novou školu či obor, tak tady bych to omezil. Prostě ne donekonečna, že se nebude vůbec učit a já budu vybírat stále nové školy.

TAKŽE NEDÁVAT ZE ŠKOLY A PŘENÉST ZODPOVĚDNOST ZA NĚJ. KAŽDÉ CHOVÁNÍ ČI JEDNÁNÍ NESE DŮSLEDKY.

• Citovat
  • Upravit
42
1.6.13 15:36

Moja Sophiachristine začala 4roky samé 1 potom jedna dvojka tri dvojka a teraz už to možno bude aj tri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
1.6.13 15:37

Moja Sophiachristine začala 4roky samé 1 potom jedna dvojka tri dvojka a teraz už to možno bude aj tri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
laicici
1.6.13 16:52

Já jsem byla vždy průměr, co se týká známek. Nijak jsem se zvlášť neučila, jakmile bylo třeba ale zabrat, mákla jsem. Rodiče moje známky nijak nekontrolovali ani nehodnotili. Na střední jsem ve 2. ročníku měla na konci 2. pololetí 5 z chemie, takže opravky. Procházela jsem se 4, 3, 2 i jedničkami:) Odmaturovala jsem. Za všechno jsem byla zodpovědná já, nikdy v životě žádné zákazy či odměny za známky. Teˇmám i VŠ z oboru Sociální práce.
Moje dcery jsou na tom stejně. Více teda kontroluji, ale míjí se to účinkem. Maturitu budou mít všechny, s jakými známkami, to je jejicch věc. Jedan z dcer studuje na kosmetičku a i tam je matura. Co bude dál, nevím, ale říkám: „Holky, pokud můžete a chcete, studujte. I když to budou ty čtverky“ Já si stejně myslím, že jsou děti chytré, že je chyba ve škole. Nemluvím o chování, ale způsobu výkladu učiva a jeho obsahu.

• Citovat
  • Upravit
3435
1.6.13 17:01

Jo to stím výkladem máš pravdu :pankac:.Minulej rokměla dcera čtyři z matiky, učitel odešel do důchodu a letos má dvojiku.Prej to konečně pochopila. Novej učitel jim to vysvětlil. Starej odvikládal a zda tomu rozumí nebo ne mu bylo šumák. Prostě to bral jak prácu. Svoje si udělal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
laicici
1.6.13 18:00

Naše Gabča taky tak, má teda 4 z matiky. Chodí na doučování a pak píše písemku a dostane třeba 2. Ale jak je toho moc a nestíhá, tak se to hromadí a je problém. paní učitelka si ověřuje znalosti pořád jen písemkami, tak se známky naskládají. Píšou i 2× týdně.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi