Puberťák a škola

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14771
6.11.11 13:07

no podle mě pokud ho zaměstnáte ve vlastní firmě,bude mít příjem financí,tak už se se školou rozlučte.potřebuje si natlouct hubu,zjistit že sehnat dobrou práci není lehké a udržet si jí je ještě těžší a ne zametat mu cestičky,ikdyž je to vaše dítě.ať si práci hledá sám,ať zjistí že ho nikde nechcou a nebo za pár šupů a at maká a odevzdá většinu peněz.a zbyde mu minimum.pak povalí do školy ještě rád.takhle ve firmě,to by se mu líbilo :lol: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
6.11.11 13:07
Anonymní píše:
Ahoj holky,omlouvám se za anonymitu a prosím o názor :kytka:
syn nastoupil na učební obor ,rozhodně není hloupý má vysoké IQ ,ale je líný jako veš. Už na ZŠ jsme s jeho leností velice bojovali ( na vysvědčení byli i čtyřky)
v červnu jsem mu řekla ,že na učební obor bude chodit pouze za podmínky ,že nebude nosit horší známky než trojky protože jinak je to ztráta peněz i času. A hádejte co???? Nosí čtyřky . V pátek se vrátil z intru a s manželem jsme rozhodli ,že už se do školy nevrátí ,půjde do práce a pokud zmoudří ,může za rok začít znova. Myslíte ,že je to správné rozhodnutí?

No pokud opravdu dokážeš nepolevit, tak jo.Ať bouchá 8h denně za minimální mzdu, ty si spočítej kolik ti má dávat, a ze zbytku ať si kupuje co uzná za potřebné, voňavky, oblečení, hry do pc atd. a příští učňák vybírej bez internátu :wink:
Ještě by mě zajímalo kolik jsi mu vypočítala :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.11.11 13:15
Ajka a Domi píše:
no podle mě pokud ho zaměstnáte ve vlastní firmě,bude mít příjem financí,tak už se se školou rozlučte.potřebuje si natlouct hubu,zjistit že sehnat dobrou práci není lehké a udržet si jí je ještě těžší a ne zametat mu cestičky,ikdyž je to vaše dítě.ať si práci hledá sám,ať zjistí že ho nikde nechcou a nebo za pár šupů a at maká a odevzdá většinu peněz.a zbyde mu minimum.pak povalí do školy ještě rád.takhle ve firmě,to by se mu líbilo :lol: :cert:

já jsem tvrdák dostával by tu nejhorší práci :mrgreen: a teď jsem našla skladníka někde ve skladu látek tam si asi taky mákne…
právě chci co nejtěžší práci za co jejméně peněz (kopáč,skladník,v prasečáku :lol: prostě ať ví co je to nekvalifikovaný pracovník)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.11.11 13:18
Hodaka píše:
Anonymní píše:
Ahoj holky,omlouvám se za anonymitu a prosím o názor :kytka:
syn nastoupil na učební obor ,rozhodně není hloupý má vysoké IQ ,ale je líný jako veš. Už na ZŠ jsme s jeho leností velice bojovali ( na vysvědčení byli i čtyřky)
v červnu jsem mu řekla ,že na učební obor bude chodit pouze za podmínky ,že nebude nosit horší známky než trojky protože jinak je to ztráta peněz i času. A hádejte co???? Nosí čtyřky . V pátek se vrátil z intru a s manželem jsme rozhodli ,že už se do školy nevrátí ,půjde do práce a pokud zmoudří ,může za rok začít znova. Myslíte ,že je to správné rozhodnutí?
No pokud opravdu dokážeš nepolevit, tak jo.Ať bouchá 8h denně za minimální mzdu, ty si spočítej kolik ti má dávat, a ze zbytku ať si kupuje co uzná za potřebné, voňavky, oblečení, hry do pc atd. a příští učňák vybírej bez internátu :wink:
Ještě by mě zajímalo kolik jsi mu vypočítala :think:

1550 ,– Kč za nájem a energie a 60 kč denně za jídlo. Pak ještě 500 Kč měsíčně na stavební spoření,pak by si pochopitelně musel platit cesty do a z práce a oblečení a telefon

• Citovat
  • Upravit
4181
6.11.11 13:38

Ja bych tohle neudelala, jsem asi mekka. Ja bych kluka dokopala aspon k maturite :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
6.11.11 13:43

Jako matka ho znáš nejlépe, těžko soudit..
A pokud ho zaměstnáš u sebe tak bud tedy echt tvrdá, protože pocit ,že stejně dělá pod maminkou není zrovna zodpovědnost sama..
A nakonec i když všechno poplatí, něco mu zbude a bude ještě rád, že má prachy ( tedy nevím, zda neměl větší kapesné :lol: )..
Navíc bude bydlet doma, takže mamahotel..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27031
6.11.11 13:49

není to dobré rozhodnutí hlavně že nepropadá ne?pak bude jedno jestli měl jedničky nebo 4 hlavně že to zvládne poslat ho do práce je fakt blbost,práce je i tka málo a kde mylsíš že zaměstanaj mlůadýho kluka co má být ve škole?Nikde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
6.11.11 13:50

Asi je to tak správně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10019
6.11.11 13:55

Zakladatelko, ten tvůj názor se mi líbí. Je vidět, že nechceš mít ze syna rozmazlené budiškničemu. Pokud už jste mu řekli rozhodnutí, neměň ho. On si chlapec tak jako tak pusu natluče, i kdyby dělal u vás ve firmě. Jednou dozraje k tomu, že by rád dělal něco jiného a třeba si udělá i maturu. Jestli má takovou povahu, jak píšeš, udělali jste dobré rozhodnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
6.11.11 13:58

No tak to mi nepřijde moc :think: myslím na potrestání, zbyde mu dost peněz, to se mu bude líbit.

Já něco podobnýho řešila loni, kluk nastoupil na dost těžký maturitní obor, chtěl to dělat.Jenže je línej a už mu nestačilo jen dávat pozor ve škole, bylo potřeba se na to kouknout i doma, nezájem prostě na to s.al! Dokončil ročník s několika kulema, ale mezitím už byl sehnaný učňák, přestoupil a je spokojený, učitelé i mistrová ho chválí, jemu se tam líbí.Jo a za to že měl kule na vysvědčení, měl ty nejhnusnější prázdniny :lol: A kdyby dokončil ročník bez pětek tak měl slíbený auto, a ani to s ním nehnulo, prostě když se jim nechce, nehne s nima nic.Možná jiný obor :think:

• Citovat
  • Upravit
66503
6.11.11 15:34

Možná by byla lepší škola v místě bydliště. Nevím, jak to chodí na internátě, ale pochybuju, že by je tam tak honili do učení, jako to uděláte doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.11 15:47
vokishka píše:
Možná by byla lepší škola v místě bydliště. Nevím, jak to chodí na internátě, ale pochybuju, že by je tam tak honili do učení, jako to uděláte doma.

doma jsme ho sice honili,ale bez efektu prostě klidně hodiny seděl a čuměl do učebnice -výsledek nula-respektice 3-5 ve škole :think:
internát proto,že jsme se stěhovali a on chtěl zůstat na známém místě.navíc jeho obor není všude.

• Citovat
  • Upravit
7323
6.11.11 15:55

Myslím si, že je důležitý, aby prošel a je jedno s jakýma známkama. Takových puberťáků znám, tvůj syn není jediný, kdo to takhle „fláká“. Hlavně, že by tu školu udělal, ne? :think: Jak půjde dělat, tak už se do školy nevrátí. A se základkou… to bude mít fakt těžký. Já bych si pak vyčítala, že jsem ho do té školy nenutila tak, aby aspoň prolezl a dodělal ji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66503
6.11.11 16:05

Taky myslím, že je lepší jakkoliv, ale dokončit. Dcera taky dělala opraváky, a dala to, vloni chodila za školu, ale ročník dokončila s jednou trojkou, letos bude maturovat, tak snad se toho dočkám. Musíte překonat to nejhorší období, než se mu trochu „rozsvítí“ a srovná si to v hlavě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.11 16:09

Asi to mám v hlavě nějak jinak nastavený nebo nevím… právě by se měl naučit ,že v životě není nic zadarmo a život je převážně boj mezi dobrými a ještě lepšími. Co se naučí tím ,že ho nechám tři roky jen tak flákat :?: Že mu všechno vždycky nějak projde? Bude si pak umět poradit sám se životem?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi